Ynt: 16GY899 1992 LR Defender 110 2.5D
Sayin Derya
Oncelikle sunu belirtmeliyim.Avrupa birligi uyum cercevesinde TUV de zaten motor sase nosu hafif kusur olarak goruluyor.Yani motor artik yedek parca tanimina alindi.Hatta bu sene karavanin motor nosu biraz zor bir yerde oldugu icin gorevli tamam abi gerek yok diyerek "motor no okunmuyor hafif kusurlu" notu alarak muayeneden gecirdi.Aracla yurtdisina gittik geldik hic bir sorun yasamadik.
Puma konusunda size katiliyorum 130 luk bir puma 8-9 bin TL arasinda sifir bulunabiliyor.Ve dediginiz gibi bir flans ve puruzdirek ile halledilebiliyor.Hatta ben en son motor indirdigimizde flans icin kagit conta yaptim nolur nolmaz diye.
300TDI nin fiyati gercekten yuksek ve eger cikmasi alinacaksa inanin sifirini almadiginiza pisman olursunuz.(Bu benim sahsi kanaatim)
Cok degil bundan 10-15 yil once motor degisimi, birakin farkli motoru, ayni modelin biraz gelismisi bile hayal gibi gelirken, simdi eski sistem bir araci common rail motora bile cevirtebiliyoruz.Ama benim dusuncem her seyi zamana yaymak cok onemli.Ben bu isi ticaret olsun diye degil keyif olsun diye yapiyorum.
Kisa surede bu tarz platformlar sayesinde en iyi ogrendigim sey aslinda hepimizin bildigi bisey oldu."100 kere dusun 1 kere yap."Acele etmek beni hep zarara ugratti. O yuzden artik herseyi herkese soruyorum.Herkesin her dedigine de inanmiyorum.Sabr ediyorum bekliyorum bir daha bir daha soruyorum.Okuyorum.Saatlerce gunlerce.Inanin okudukca daha cok sevdalaniyor daha cok ogreniyorum.
Ben motorla ilgili kismini simdi bile kafamda cozdum sunu yapacagim desem uzerine binip marsa basmam en az 1 yil.
Isin en az arac kadar hatta daha cok keyf veren kismi bana benzeyen, benimle ayni dili konusan, bir cok degerli insanla tanisiyorum.
Sevgi ve saygilarimla
Mustafa GULER