<div class="bbWrapper"><b>Ynt: 1955 cj5</b><br />
<br />
<blockquote data-attributes="" data-quote="cihanozen" data-source=""
class="bbCodeBlock bbCodeBlock--expandable bbCodeBlock--quote js-expandWatch">
<div class="bbCodeBlock-title">
cihanozen' Alıntı:
</div>
<div class="bbCodeBlock-content">
<div class="bbCodeBlock-expandContent js-expandContent ">
slm abilerim kardeşlerim 1955 cj5 hakkında bilgi verebilir misiniz cok acil
</div>
<div class="bbCodeBlock-expandLink js-expandLink"><a role="button" tabindex="0">Genişletmek için tıkla ...</a></div>
</div>
</blockquote><br />
Sizin "CJ 5" derken tam olarak hangi aracı kasdettiğinizi bilemiyorum,çünki ne yazıkki bugün Türkiye'de bir başka aracın nüfusuna geçirilmiş , yani başka bir aracın ruhsatı ile bir şekilde trafiğe dahil edilmiş jeepten geçilmiyor.Ruhsat başka,araç başka.Dolayısıyla söz konusu aracı görmek gerekirki ne olduğu anlaşılsın.<br />
Ancak 1955 te CJ 5 var.Türkiye'nin kendince " Tuzla" veya kimi yörede " Harikan(Hurricane) " diye adlar verdiği modeller dünya jeep literatüründe CJ5 olarak bilinir.Zaten bu model önce askeri versiyonu olan M38A1 le başlar ve hemen ardından sivil versiyonu olan CJ5 üretime girer ve işte bu modellerin üretiminin başladığı yıl da 1955 tir.1969 sonuna kadar devam eden bu üretim dönemine ait CJ5 lere "Erken Dönem CJ 5" diyoruz.Kısacası Türkiye'deki Tuzla jeeplerdir.Bundan sonra ise jeep üretim haklarını satın alan American Motors Corporation bu modellerde önceki dönemlere oranla çok radikal değişiklikler yaparak üretimini sürdürdü.CJ serilerinin AMC tarafından üretilenleri de bizde CJ 5 olarak adlandırıldı.<br />
İşte siz 1955 CJ 5 derken yaygın adıyla Tuzla jeepimi kasdediyorsunuz? Yoksa 1955 model jeep ruhsatına işlenmiş AMC dönemi bir araç mı var?<br />
Buna da görmeden karar vermek mümkün deyil.</div>