Ynt: 1968 model Jeep pick up
Öncelikle hayırlı olsun diyorum.Görkemli bir araç.Foto dan göz aldanması olabilir ama sanki kısa model gibi görünüyor.Ön panjur dikkate alındığında Kaiser dönemi Gladyatör J 200 olmalı.Bu panjur Kaiser döneminde kullanılmıştı ve kısa modeller J 200 uzun olanlar J2000 ve J 300 diye adlandırılıyordu.Ancak onlarda 1962 den 1965 ortalarına kadar üretildi diye hatırlıyorum.Daha sonra American Motor döneminde de gladyatör ismi kullanıldı ve kısa olanlar J 10 uzun olanlar J 20 lerdi.Bu dönemki lüks modelleri ise Honco,Macho gibi isimler aldı.
1968 model yılı beni biraz tereddüte düşürdü.Acaba ihraç ürünü olarak 1965 sonrası devam ettimi bilemiyorum. J 10 da olamaz gibi görünüyor , panjur farklı ve ayrıca 1971 ve sonrası olmalıydı.Bir de 1960 sonlarına doğru Türkiye de üretilenleri vardı ama kupa son derece çirkin olarak yapılmışlardı.Acaba o seriden olup üzerine orijinal 1962-1965 kupa ve arka kasa konulmuş olabilir mi?
Herşeye rağmen güzel bir araç .Umarım ilerki yıllarda da hatları ve özellikleri bozulmadan muhafaza edilir.