1972 chevrolet impala 6 silindir motor hacmini bilen varmı.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan langona Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 44
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 27,375

langona

4x4 çaresi olmayan bir hastalıktır...
Yer
BALIKESİR/AKÇAY
slm arkadaşlar:smiley: 1972 chevrolet impala 6 silindir motor hacmini bilen varmı, araç dosyasında 3800cc olarak gözüküyor acaba doğrumudur?

Etiketler

Ynt: 1972 chevrolet impala 6 silindir motor hacmini bilen varmı.

bu hesaplamayı daha öncede bir usta yapmıştı 3800cc demişti bana, ben vergisinden dolayı daha öncede baya araştırma yapmıştım çok farklı bilgilere ulaşmıştım,bazıları 2500cc bu motor bazıları 3000 diyor birkaç ustada inc hesabı yaptı 3800 doğrudur dediler,emsal aracın aynısınıdan buldum birkaç tane herkez farklı vergi ödüyor,kafam karıştı, paylaşım için tşk...

kim nasıl tutturursa şeklinde ilerliyor bu işler.gerçeği bu şekilde yutarsa 1600 yazsın bişey olmaz.

yüzde doksan 250 cubic tir. yani yaklaşık 4100 cc civarı.bende de vardı bayağı araştırmıştım.en sonunda 250 lik olduğunu öğrendim.

4100 olduğu zaman bu araç 8 silindir olması gerekmiyormu? 6 silindir 4100 cc çok güçlü olması lazım ama öyle bir güçde yok arabada düz 6 silindir bildiğimiz general motorlardan...

ahmet arkadaşım mümkünse bir sorabilirmisiniz arkadaşınıza nekadar vergi ödüyor?

v8 olursa tabiki motor hacmi 5000 üzerine çıkabiliyor ama fındık 8 dediğimiz makinalar 5000 üzereinde değil benim bildiğim kadarıyla...

langona' Alıntı:
v8 olursa tabiki motor hacmi 5000 üzerine çıkabiliyor ama fındık 8 dediğimiz makinalar 5000 üzereinde değil benim bildiğim kadarıyla...
fındık v8 ler var 260-283 cubic ama daha çok chevrolette çıkanlar 350 cubic motorlar v8 de

doğru benim ruhsattada 1800cc yazıyor şuan araba 10 yıldır bende aldığımdan beri 1800 cc yazıyor 2004 den önce vergisi çok azdı ama 2004 de kanun değişince ve silindir hacmine geçince birde ruhsatta yazan silindir hacimleride dikkate almayınca vergi daireleri dosyada yazana vergiyi uygulayınca aracın vergisi bir anda 3 katına çıktı çok adaletsiz bir durum var ortada ama yapacak birşey yok elden birşey gelmiyor, devletin yaptığı tek güzellik kasko değerinin yüzde 5 ini aşıyorsa %35 yakın indirim yani bir alt sınıfdan alıyorlar...

Kesin hatırlamakla birlikte 6 aylık 75 -77 tl civarı ödediğini belirtti arkadaşım..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,931
Kayıtlı Üye Sayımız
166,708
Kaydolan Son Üyemiz
Serseri Bey

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR