arkadaşlar 74 model serie 3 alimünyum kısa land sahibiyim aracı 2000 yılında bir ihaleden aldım zavalının o zaman yüzüne bakılacak hali yoktu 2.5 ay sanayilerde uğraşıp toparladım ama o zaman motoru yarım daha idare eder diye motora dokunmadık bütün acemiliğimi bu araçla giderdim karabatak gibi her gördüğüm çamura, suya daldım hata öyle battığım günler oldu ki arabanın içerisinde hapis kaldım üç land beni arka arkaya bağlayıp çekip çıkaramadılar. yani arabanın canına okumak için elimden ne geliyorsa yaptım 3 yıl hiç yağ değiştirmedim sadece ekledim susuz çalıştırdım son hararetle çok yol yaptım motoru tinerle çalıştırdım
8 tonluk kepçeyi arkama bağlayıp çektim (tam deveyle eşşek hikayesi) şerefsiz operatör idayı kaybetmesin diye içeride çaktırmadan
frene basıyormuş su geçişlerinde arabanın içinde eşyaların yüzdüğünü çok bilirim kamyon sıkıştırdı kamyona çarptım durmaya bile gerek duymadım kamyoncuyla okeyleşip yola devam ettim yamulan ön tamponu ağaca dayayıp düzelttim fabrikadaki çimento silolarını dayanıp yerine ittim daha ne yazayım bir arabayı nasıl hırpalanabilecekse gereken herşeyi fazlasıyla yaptım kömür olmuş platinle çok kullandım hatta ustalar bile şaşırdılar her seferinde. Ve işin enteresan tarafı bu aracı her gün günlük hayatımdada kullanıyorum ve yıkanınca hep eski haline geri döndü üç ay önce motor teklemeye başladı iki silindir iptal olmuş hiç güç vermiyordu bu şekilde 3 ay daha hergün kullandım bana bir sürü şey dediler delimisin krankı kesersin falan filan aldırmadım bile. kimsi aracı çok kötüledi kimisi göklere çıkardı fren balataları platin bazende tekerlek keçeleri dışında hiç masrafım olmadı arazide beni hiçbir zaman utandırmadı hep başı çekti hiç bir zaman ben gitmem yeter artık demedi. iki hafta önce tamircisine götürdüm patlaya, tekleye motoru indirdik şanzımanı dağıttık ve o zaman nasıl birşeye sahip olduğumu daha iyi anladım gözümün önünde açıldı herşey motorda kapak krank ve blok sağlam gerisi hurda olmuş sübapların ikisi kestane gibi yarık ikiside iyice yanmış şanzımanın içinde pul kopmuş gidip sürütüne sürtüne milli yakmış frezelerde çatlaklar falan ve daha bir çok şey ve bu araba hiç bir zaman durmadı ve hep gitti şimdi ben daha ne diyeyim ki yada daha ne isteyeyim o bir land rover, durmaz utandırmaz gebersede seni gideceğin yere her şartta her zaman götürür. Ve burada daha yazmaya üşendiğim hatırmalamdğım çok olay var ve hiç abartı yok aksine eksik bile var herkesin arabası kendi için 1 numara bence. Bence LAND ROVER S3