1975 Model Land Rover Alınır mı ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan özurlalı Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 92
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 32,643

Etiketler
Ynt: 1975 Model Land Rover Alınır mı ?

Akzen' Alıntı:
arkadaşlar 74 model serie 3 alimünyum kısa land sahibiyim aracı 2000 yılında bir ihaleden aldım zavalının o zaman yüzüne bakılacak hali yoktu 2.5 ay sanayilerde uğraşıp toparladım ama o zaman motoru yarım daha idare eder diye motora dokunmadık bütün acemiliğimi bu araçla giderdim karabatak gibi her gördüğüm çamura, suya daldım hata öyle battığım günler oldu ki arabanın içerisinde hapis kaldım üç land beni arka arkaya bağlayıp çekip çıkaramadılar. yani arabanın canına okumak için elimden ne geliyorsa yaptım 3 yıl hiç yağ değiştirmedim sadece ekledim susuz çalıştırdım son hararetle çok yol yaptım motoru tinerle çalıştırdım
8 tonluk kepçeyi arkama bağlayıp çektim (tam deveyle eşşek hikayesi) şerefsiz operatör idayı kaybetmesin diye içeride çaktırmadan
frene basıyormuş su geçişlerinde arabanın içinde eşyaların yüzdüğünü çok bilirim kamyon sıkıştırdı kamyona çarptım durmaya bile gerek duymadım kamyoncuyla okeyleşip yola devam ettim yamulan ön tamponu ağaca dayayıp düzelttim fabrikadaki çimento silolarını dayanıp yerine ittim daha ne yazayım bir arabayı nasıl hırpalanabilecekse gereken herşeyi fazlasıyla yaptım kömür olmuş platinle çok kullandım hatta ustalar bile şaşırdılar her seferinde. Ve işin enteresan tarafı bu aracı her gün günlük hayatımdada kullanıyorum ve yıkanınca hep eski haline geri döndü üç ay önce motor teklemeye başladı iki silindir iptal olmuş hiç güç vermiyordu bu şekilde 3 ay daha hergün kullandım bana bir sürü şey dediler delimisin krankı kesersin falan filan aldırmadım bile. kimsi aracı çok kötüledi kimisi göklere çıkardı fren balataları platin bazende tekerlek keçeleri dışında hiç masrafım olmadı arazide beni hiçbir zaman utandırmadı hep başı çekti hiç bir zaman ben gitmem yeter artık demedi. iki hafta önce tamircisine götürdüm patlaya, tekleye motoru indirdik şanzımanı dağıttık ve o zaman nasıl birşeye sahip olduğumu daha iyi anladım gözümün önünde açıldı herşey motorda kapak krank ve blok sağlam gerisi hurda olmuş sübapların ikisi kestane gibi yarık ikiside iyice yanmış şanzımanın içinde pul kopmuş gidip sürütüne sürtüne milli yakmış frezelerde çatlaklar falan ve daha bir çok şey ve bu araba hiç bir zaman durmadı ve hep gitti şimdi ben daha ne diyeyim ki yada daha ne isteyeyim o bir land rover, durmaz utandırmaz gebersede seni gideceğin yere her şartta her zaman götürür. Ve burada daha yazmaya üşendiğim hatırmalamdğım çok olay var ve hiç abartı yok aksine eksik bile var herkesin arabası kendi için 1 numara bence. Bence LAND ROVER S3

Ne mutlu abi sana :smiley:

Motor şanzıman toplayıp devam etmeyi düşünüyor musunuz ?

jeep' Alıntı:
75 de üretilenler defender değil sanırım. Onlar series2 ya da 3 . Ön panjur içe doğru girintili ve makaslı ise defender değil. Ayrıca bu konu da garaj dan taşınır sanırım..

Göktuğ hep buralardasın, sanırım sana da Land Rover virüsü bulaştı ;D ;D

SDC' Alıntı:
Göktuğ hep buralardasın, sanırım sana da Land Rover virüsü bulaştı ;D ;D

Gaziantep e kesin dönüş yaptığımdan beri, ekibe katılmak isteyen arkadaşlara araç araştırmasında bulunuyorum. Her ne kadar doğuştan JEEP çi olduğumu anlasamda benimle aynı görüşte olmayan insanlar var. Dayatma bazen beni sorumluluk altına sokuyor ve her jeep bazen iyi bir araç olmuyor. O yüzden herkese cj al denmiyor. Kendi yapımı bildiğimden cj lerin ne kadar emek ve özveri gerektiren araçlar olduğunu biliyorum. Anlayacağınız nabıza göre şerbet gerek. Bütün şerbetlerin tadını tahmin etmek zor oluyor. o yüzden azar azar tadına bakmak gerek. Araçlar bölümündeki bütün markalar için haberdar edilme fonksiyonum açık. Ama en çok land bölümünden mail alıyor ve bu taraflarda çok görünüyor olabilirim. Umarım bana kızmıyorlardır ;D Bu kadar cj ile uğraşırken gelip ne alayım diye fikrimi soran insanların öncelikle karakter tahlilini yapıp ona göre araç önermek zorunda olduğumu hissediyorum. Ön yargılı olmadan ve o insanı alacağı araç pişman etmeden. Arkamdan laf söyletmemek için bütün araçları az çok tanımak zorundayım. Sosyal sorumluluk çok zor iş çook.. ;D ;D

jeep' Alıntı:
...Araçlar bölümündeki bütün markalar için haberdar edilme fonksiyonum açık. Ama en çok land bölümünden mail alıyor...
...bu taraflarda çok görünüyor olabilirim. Umarım bana kızmıyorlardır ;D...
...Sosyal sorumluluk çok zor iş çook.. ;D ;D...

Anladım ;D ;D ;D

Tam tersine, fanatik bir "jeep" kullanıcısının buralarda dolaşması bence hoşlarına gidiyor olmalı :smiley:
En çok bu bölümden mail alman çok normal, bu bölüm çok canlı...
Canlı derken de kasdettiğim hareketlilik değil, yaşıyor manasında, yaşam biçimi manasında...
Beni de etkileyen bu olmuştu: Land Rover kullanıcılarının araçlarına tutkuyla bağlı olmaları :smiley:

Aşağıda verdiğim link ne demek istediğimi benden daha iyi anlatıyor ;)

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=37192.0

Aslında land rover fanatiği diye anılmaktan pekte hoşlanmıyorum
buna anlatılamaz tutku desek, aşk desek daha doğru olur bence

hatta avatar resmimide sırf bu yüzden değiştim ;)

yunus abi bu avatar da land rover'dan pek uzak değil tshirt un rengını sorunca G4 rengi diyorsun ;D ;D ;D

adrenalim' Alıntı:
yunus abi bu avatar da land rover'dan pek uzak değil tshirt un rengını sorunca G4 rengi diyorsun ;D ;D ;D
;) ;) Benim tshirt boşver senin G4 ne alemde zımparaya devammı ;D ;D

şu anda raba sanayide zaten motoru değiştirdim şanzuman toplandı alt tarafta şaftlara kadar herşey değişti az kaldı yakında tekrar dönecek bu arada lpg yi altta bir yerlere alıp arkayı daha düzgün bir hale getirmeyi planlıyorum over drive ı mandallı yapacağım birdr frenleri hummerlar gibi zorda kaldığımda istediğim tekerleği killitleyebileceğim bir sistem uygulamayı düşünüyorum bu arada nasıl gideceğini merak ediyorum yeni motorla (2.5 defender benzinli) üstündeki motorun parça parası bu yeni motorun iki katıydı ve mu motor eskiye göre daha güçlü ama eskisi kadar gadar çıkacakmı bilemiyorum ne varsa eskide var çünkü.

Benim de Series2a m var, 1buçuk seneyi geçti baya toparladım :smiley:

Yeni motorunuz için şanzımana flanş yapılması gerekiyorsa bence hem yürütmek hem maliyet hem yakıt hem de ömür açısından belki 2.5 benzinliden daha iyi bir motor bulunabilir.

Her ne kadar ne varsa eskide var desem de ben, annem sürekli eskiye rağbet olsa bit pazarına nur yağardı der :smiley:

LPG bende de arkada duruyor ve çok yer işgal ediyor orada, 50 litrelik tank alta alınır güvenlik ve MMO tarafından sıkıntı olmazsa büyük hacim kazanmış olunur. Pembe renkli Seriesi toplayan arkadaşın arabayı soyup da çektiği bir resimde gözüküyordu LPG tankının nereye takıldığı..

Bence biz 2 fren pedalı koyalım yan yana :smiley:, yeni rekorlar çekelim sola bastık mı sol fren sağa bastık mı sağ fren tutsun :smiley: Hem 4 tekere tek merkez olacağına 2 frene tek merkez olunca zınk diye dururuz :D

Gelişmelerden haberdar ederseniz sevinirim.
İzmir'den selamlar
Özgür

2.5 benzinli hiç bir tadilat yapmadan oturuyor aracın üzerine orjinal motoru gibi frenler ise elektrikli valfli olacak belki bir anadol westinghouse da takabilirim çok rahat takılıyor perfomormansıda iyi

bu arada hakikaten eski daha gadar oluyor yeniler ürkütüyor mpi motor buldum bu motordan önce ama elektronik diye korktum
arazi deneyimleri çok şey gösterdi arkamdan suya girip 3 hafta sanayide kendine gelemeyen 4x4 ler biliyorum arazi ve konfor ters orantılıdır

İzmir Karşıyakadan Sevgilerle

Siz de İzmirdeyseniz bir gün buluşalım, ben de kendime bir Anadol westinghouse u ayarladım ama takmadım henüz, çünkü şu an frenlerim bazen 3 pompada bazen yarım pompada şişiyor, baştan komple uğraşmam lazım. Bana İzmir'de aracınızı götürdüğünüz ustayı mesaj atarsanız çok sevinirim

Sevgiler

arkadaşlar

özgürün frenleri hiç tutmayacakmı yahu ? bulalım şunun bir çaresini artık...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,096
Kayıtlı Üye Sayımız
166,832
Kaydolan Son Üyemiz
hasankaraalioglu

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR