1975 Model Land Rover Alınır mı ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan özurlalı Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 92
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 32,667
Ynt: 1975 Model Land Rover Alınır mı ?

Bu arada Series kullanan arkadaşlar kendi aramızda foto, döküman bilgi vs paylaşımları yapsak fena olmazdı, bir yerden başlamak lazım..

Etiketler

ozcour' Alıntı:
Bu arada Series kullanan arkadaşlar kendi aramızda foto, döküman bilgi vs paylaşımları yapsak fena olmazdı, bir yerden başlamak lazım..
Ben şu an Bandırmadayım bukadar seriesi bir arada hiç görmemiştim ama bir haftadır burdayım hiç defender ve cj görmedim
neder defender yada cj göremiyorum sizce defender daha yeni yeni sivil vatandaşların eline düşmeye başladı o yüzden zamanla series kullananlar defendere illaki geçektir
cj nin en büyük sorunu yüksek vergi yüksek yakıt bu sebeple off road harici kimse tercih etmez tercih edenlerinde motorları dizelle değiştirilmiştir

ben ufak bir düzeltme yapayım vergimiz yoksek değil yakıtımızda 4200 veya 3800 cc araçlar kullandığımızdan 1600 cc kıyaslandığında bence gayet iyi ve insan arazide gercekden ayağını gaz padalına dokununca gücü hissediyo :smiley:)

ulusotomotiv' Alıntı:
ben ufak bir düzeltme yapayım vergimiz yoksek değil yakıtımızda 4200 veya 3800 cc araçlar kullandığımızdan 1600 cc kıyaslandığında bence gayet iyi ve insan arazide gercekden ayağını gaz padalına dokununca gücü hissediyo :smiley:)
Evet benzin pompasının gücü 40 litreye kadar yolu vardı dimi ;D

aşşa yukarı :smiley:) bide yedek parcamız daha ucuz böylece benzinden fazla verdiğimizi yedek parcadan geri alıyoruz :smiley:

yunus bager' Alıntı:
cj nin en büyük sorunu yüksek vergi yüksek yakıt bu sebeple off road harici kimse tercih etmez tercih edenlerinde motorları dizelle değiştirilmiştir

Cj nin en büyük sorunu yüksek vergi değildir. Cj lerin zamanında trafiğe çıkışında vergi indirimi adı altında motor hacimleri az yazılmıştır. Mesela benimkinde 2500cc yazar yıllık vergisi 393 liradır. Yüksek vegi değil sanırım. Yakıt konusuna gelirsek 4200cc karbüratörlü bir motorun LPG ile 400 krş yakması çok değildir. Merak ediyorum 5-10 bine aldığınız 2.5 düz dizel bir defender ne kadar yakıyor. 250 krş un altında değildir herhalde. 150 krş için o eziyeti çektiğine değmez. Alırsın cj yi paşa paşa binersin. Havasıda sana kalır.

jeep' Alıntı:
Cj nin en büyük sorunu yüksek vergi değildir. Cj lerin zamanında trafiğe çıkışında vergi indirimi adı altında motor hacimleri az yazılmıştır. Mesela benimkinde 2500cc yazar yıllık vergisi 393 liradır. Yüksek vegi değil sanırım. Yakıt konusuna gelirsek 4200cc karbüratörlü bir motorun LPG ile 400 krş yakması çok değildir. Merak ediyorum 5-10 bine aldığınız 2.5 düz dizel bir defender ne kadar yakıyor. 250 krş un altında değildir herhalde. 150 krş için o eziyeti çektiğine değmez. Alırsın cj yi paşa paşa binersin. Havasıda sana kalır.
defender hiç hilafsız arazide 2 ton araç 9 kişi ,9 kişinin kamp magzemesi, 9 köpek :smiley: arkaya birde römörk 350 kuruş yakıyor arazi harici konuşmuyorum işimiz aradide olduğu için

yunus bager' Alıntı:
defender hiç hilafsız arazide 2 ton araç 9 kişi ,9 kişinin kamp magzemesi, 9 köpek :smiley: arkaya birde römörk 350 kuruş yakıyor arazi harici konuşmuyorum işimiz aradide olduğu için

Bu şekilde de ağırdan ağırdan, düzden kıyıdan gidiyordur ;D

jeep' Alıntı:
Bu şekilde de ağırdan ağırdan, düzden kıyıdan gidiyordur ;D
böyle olmayacak Goktuğ yazılarla anlatılacak bir durum değil işanlah biryerde karşılaşırız defenderle 11 kişi nasıl ralli kros yapıldığını görürsün ;) :D
bizim fotoğarafcılarda iş yok :mad:

Bu konu çok uzar :smiley:
Bu kıyaslama işlerini bıraksak :smiley:
araçların olumlu olumsuz yönlerini kıyaslamadan söylesek olur mu?

seri 1 seri 2 seri 3 defender 110 bu araçların hepsi alınır acımadan binilir. Çamura sokulur suya sokulur kayaya çıkartılır. büyük lastik takıp asfaltta görüntü yapmaya gerek duymaz. Asfaltta güzel görünen büyük lastik arazide aks kestirmekten başka bir işe yaramaz.

Araç ne marka olursa olsun, hangi tarzda olursa olsun fabrika çıkışındaki lastik ölçüleri en idealidir.

seri 1-2-3 İş makinasıdır kırılmaz dökülmez
defender biraz daha asfalta yakın bir araçtır fakat oda kırıp dökülmez.

vosdost' Alıntı:
Bu konu çok uzar :smiley:
Bu kıyaslama işlerini bıraksak :smiley:
araçların olumlu olumsuz yönlerini kıyaslamadan söylesek olur mu?

seri 1 seri 2 seri 3 defender 110 bu araçların hepsi alınır acımadan binilir. Çamura sokulur suya sokulur kayaya çıkartılır. büyük lastik takıp asfaltta görüntü yapmaya gerek duymaz. Asfaltta güzel görünen büyük lastik arazide aks kestirmekten başka bir işe yaramaz.

Araç ne marka olursa olsun, hangi tarzda olursa olsun fabrika çıkışındaki lastik ölçüleri en idealidir.

seri 1-2-3 İş makinasıdır kırılmaz dökülmez
defender biraz daha asfalta yakın bir araçtır fakat oda kırıp dökülmez.
fazla söze ne hacett :D

Kafam karıştı :smiley:
reo
unimog
seri 3 hepsinin fiyatları arasında 1-2 lıra fark var :smiley:

arkadaşlar bende 74 model series II var ilk aldığımda frenler berbat 2 basışta ancak duruyor dururken düz değilde yana doğru atıyordu kendi bu model kullanan tarım il de çalışan birine sordum bunlar böle ilk seferde tam tutmaz iki sefer basacan fren pedalına demişti. daha sonra bakım yaptırmak için niğde sanayide bir kamyon tamircisine gittik adamda bu tür araçlara meraklı bir tur atıp geldi sonra yahu bunun frenleri hiç ayarlanmamış ilk günki gibi duruyor dedi sonra bunların fabrika çıkışında fren ayarlarının tam yapılmadığından (ne sebeple olduğunu bilmiyorum) daha sonra yapıldığından bahsetti bunun için ayarlanmayanlar ilk degil 2. pedala basışta tam tutar frenleri dedi sonra kampanaları falan tornada düzeltti frnlerin ayarını yaptı şimdi frene basınca sıkı durmazsan ön camdan dışardasın birde kasa aluminyum çürümez görmez miss gibi valla.

arkadaşlar 74 model serie 3 alimünyum kısa land sahibiyim aracı 2000 yılında bir ihaleden aldım zavalının o zaman yüzüne bakılacak hali yoktu 2.5 ay sanayilerde uğraşıp toparladım ama o zaman motoru yarım daha idare eder diye motora dokunmadık bütün acemiliğimi bu araçla giderdim karabatak gibi her gördüğüm çamura, suya daldım hata öyle battığım günler oldu ki arabanın içerisinde hapis kaldım üç land beni arka arkaya bağlayıp çekip çıkaramadılar. yani arabanın canına okumak için elimden ne geliyorsa yaptım 3 yıl hiç yağ değiştirmedim sadece ekledim susuz çalıştırdım son hararetle çok yol yaptım motoru tinerle çalıştırdım
8 tonluk kepçeyi arkama bağlayıp çektim (tam deveyle eşşek hikayesi) şerefsiz operatör idayı kaybetmesin diye içeride çaktırmadan
frene basıyormuş su geçişlerinde arabanın içinde eşyaların yüzdüğünü çok bilirim kamyon sıkıştırdı kamyona çarptım durmaya bile gerek duymadım kamyoncuyla okeyleşip yola devam ettim yamulan ön tamponu ağaca dayayıp düzelttim fabrikadaki çimento silolarını dayanıp yerine ittim daha ne yazayım bir arabayı nasıl hırpalanabilecekse gereken herşeyi fazlasıyla yaptım kömür olmuş platinle çok kullandım hatta ustalar bile şaşırdılar her seferinde. Ve işin enteresan tarafı bu aracı her gün günlük hayatımdada kullanıyorum ve yıkanınca hep eski haline geri döndü üç ay önce motor teklemeye başladı iki silindir iptal olmuş hiç güç vermiyordu bu şekilde 3 ay daha hergün kullandım bana bir sürü şey dediler delimisin krankı kesersin falan filan aldırmadım bile. kimsi aracı çok kötüledi kimisi göklere çıkardı fren balataları platin bazende tekerlek keçeleri dışında hiç masrafım olmadı arazide beni hiçbir zaman utandırmadı hep başı çekti hiç bir zaman ben gitmem yeter artık demedi. iki hafta önce tamircisine götürdüm patlaya, tekleye motoru indirdik şanzımanı dağıttık ve o zaman nasıl birşeye sahip olduğumu daha iyi anladım gözümün önünde açıldı herşey motorda kapak krank ve blok sağlam gerisi hurda olmuş sübapların ikisi kestane gibi yarık ikiside iyice yanmış şanzımanın içinde pul kopmuş gidip sürütüne sürtüne milli yakmış frezelerde çatlaklar falan ve daha bir çok şey ve bu araba hiç bir zaman durmadı ve hep gitti şimdi ben daha ne diyeyim ki yada daha ne isteyeyim o bir land rover, durmaz utandırmaz gebersede seni gideceğin yere her şartta her zaman götürür. Ve burada daha yazmaya üşendiğim hatırmalamdğım çok olay var ve hiç abartı yok aksine eksik bile var herkesin arabası kendi için 1 numara bence. Bence LAND ROVER S3

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,096
Kayıtlı Üye Sayımız
166,832
Kaydolan Son Üyemiz
hasankaraalioglu

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR