1975 Model Land Rover Alınır mı ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan özurlalı Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 92
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 32,742
Ynt: 1975 Model Land Rover Alınır mı ?

Arkadaşlar anladığım kadarıyla kimse land dan vazgeçemiyor.
1966 model gaz marka aracımın yürüyen ve motor kısmını bir Defander 110 alarak komple değiştirdim.
Bu değişiklikleri yaparken tereddütlerim vardı. Fakat yazılarınızı okudukça iyi bir iş yaptığımı anladım.
Bazı konularda yardımlarınıza ihtiyacım var.
Araç şu anda bitti ve deneme sürüşlerine başladık.
Motorun biraz tekleme sorunu var sanırım. umarım beni yolda bırakmayacak.
Bu konuda ne yapabilirim.

GAZ KAYISDAGI2.jpg

GAZ KAYISDAGI3.jpg

GAZ KAYISDAGI.jpg

Etiketler
Ynt: 1975 Model Land Rover Al?n?r m? ?

Motor benzinli mi?
Eger oyleyse:
1- atesleme sistemi kontrol edilecek.
2-benzinde kullaniliyorsa karburator.
3- en kotu ihtimal siboblar yanik.

Hayır arac 2.5 dizel Fazlı zorlamaya gelmedi. Sonkez usta bi sibop ayarı yapacak bakalım ne olucak.

ndoganci' Alıntı:
özgür kardeş,

işin şakası bir yana böyle bir araçla trafiğe çıkmanın çok tehlikeli olduğunu söylemeye gerek yok herhalde... ya yaptırt yada kullanma sat gitsin, defender'den bol birşey yok piyasada, al bir tane freni tutanını sende kurtul bizde :smiley:

tehlike ilk aldığım zamandı abi, şu an fabrikadan çıktığı gibi değil ama yine de duruyor, bazen yolda 2 basışta pedal sertleşiyor, bazen yarım basışta pedal sertleşiyor. Ama pedal sertleşiyor, sertleştiğinde de tutuyor frenler. Tüvün test cihazında dengeli ve ortalama 220 fren değeri verdi. Ben fabrikadan çıktığı gibi her zaman tek basışta dursun, ve frenler şişmesin istiyorum, o hale getiremedim.

Arkadaşlar merhaba,

Bende arazi araçlarına ilgi duyan etraftaki özellikle eski ve hala güzel görünümlü araçlara hayranlıkla birisiyim. şimdiye kadar arazi aracım lolmadı fakat 1964 model bir arabamız vardı. Onun için eğer güvenilir ve yaratıcı bir ustanız yoksa bu işlerin ne kadar zor olduğunu bilirim. Sormak istediğim konu şu; Oturduğum mahallede series 3 zannederim 1974 model temiz görünümlü bir jip var. sahibini tanıyorum, 3-4 senedir yatan bir araç. fazla araziyede çıktığını zannetmiyorum. fiyat olarakda 4-5civarına anlaşabileceğimizi umuyorum. bu araçların (neredeyse 35 senelik) yedek parçalarını rahatlıkla ve hesaplı bulabilirmiyim? alırsam parça bulamamaktan araç yatar mı? veya çok fahiş fiyat mı olur?aracı çok hırpalayıp zorlu off road koşullarında kullanmayı düşünmüyorum. hafta sonu kamp ve doğa gezileri için ve de eski bir araçla gezme ruhunu özlediğim için kullanmayı düşünüyorum. Aracı incelerken nerelere dikkat etmeliyim. bu konularda bilgi verebilirseniz çok makbule geçer. şimdiden teşekkürler

yürüyen aksamın parçaları ucuza bulunabiliyor, yürüyenle ilgili her şeyini bulabildim İzmir'de, İstanbul ya da Ankara'da çok daha çeşit var ve fiyatların biraz daha ucuz olduğunu duydum

Misal,

ön fren kampanaları 45 lira, tekerlek merkezleri 25 lira, amortisörleri 45 lira..

Avatarımdaki araca biniyorum, bulamamazlık çektiğim bir şey olmadı..

Toplusunu alırsanız, çok dayanıklı araçlar, yorgununu toplamak da çok masraflı olmuyor, her şeyiyle güzeller bence :smiley:

Hayırlısı olsun

teşekkürler ozcour. Parça fiyatları orjinal land mi yoksa diğer araçlardan uydurmam ı? bu arada istanbulda yaşıyorum. Bu bölgede herhalde daha hesaplı parça bulabilirim. Siz İzmirdesiniz zannederim. Buralarda araçla ilgili yardımcı olabileceğim bir şey varsa (parça, bilgi vs)çekinmeden iletebilirsiniz. Yardımcı olmaya çalışırım. (ugur.tackin@dolunay.com)

ugurtac' Alıntı:
teşekkürler ozcour. Parça fiyatları orjinal land mi yoksa diğer araçlardan uydurmam ı? bu arada istanbulda yaşıyorum. Bu bölgede herhalde daha hesaplı parça bulabilirim. Siz İzmirdesiniz zannederim. Buralarda araçla ilgili yardımcı olabileceğim bir şey varsa (parça, bilgi vs)çekinmeden iletebilirsiniz. Yardımcı olmaya çalışırım. (ugur.tackin@dolunay.com)

Çok teşekkür ederim.Bilmukabele sizin de İzmir'den bir ihtiyacınız olduğunda buradayım. Bu dediğim parçalar İzmir'deki LR parçacısından alınan LR parçaları.. LR nin Bripart vs yan sanayi parçaları falan da var ülkemizde. Normal arabalarla karşılaştırıldığında, yol yaptıkça değişen parçaları çok pahalı değiller..

teşekkürler, aracı bir detaylı inceleyip alıcı gözüyle bakayım. Kafama takılan sorular olursa size sorarım. Zaten alırsam sürekli buralarda bigi paylaşacağız sanırım. iyi hafta sonları

özgür fren ortak derdimiz freni kime danıştıysam iki pompada tutuyorsa frenin çok güzel dedi en son aracı dağıtmadan fren havalarını alırken ana merkeze en uzak tekerden başlıyarak hava aldım ve frenim ilk basışta tutuyordu hava alırken çok iyi almak için bayağı hidrolik harcadım seviye yarılardaydı tamamlıyamadım bir gün sonra çift pompaya döndü dediğimi bir denesen iyi olur benide haberdar edersen sevinirim ben bu sorunu tuv den geçmek için mecburen çözeceğim zoru başarırım imkansız zaman alır hiç dert etme sorunumuz birşekilde çözülecek. birde unutmadan şu elektronik valfle tek tekeri frenleme olayı bu konuda bilgi toplamaya başlıcam bildiklerini paylaşırsan sevinirim onuda yaparsak değme keyfimize:smiley:

Elektrikli hidrolik kesiciler 800 lira civarinda.
4 teker icin. Bu sistemi ancak arac battiginda kullanabiliyorsunuz.

o batmayı yaşayan biriyim olmadık yerlere çok girerim ancak 800 çok fazla tabi bana göre bu bahsettiğiniz nasıl bir sistem çalışması ve parçalarını anlatabilirseniz sevinirim.

4 tane 12 volt normalde acik yuksek basincli hidrolik kesici. Her tekere gelen fren borularina takilacak.
4 tane ayri dugmeyle istenen tekere frenleme yapilabilecek.
Sag iki tekerden kanala dustunuzde. Sol iki tekerin hidrolik kesicilerine voltaj verilecek ve sol iki tekerde frenleme olmiyacak. Frene bastiginizda sag iki teker frenleme yaparak sol iki tekere hareket gitmesi saglanacak.
Hidrolik kesicilerin mutlaka normalde acik ve yuksek basincli olmasi gerekir.

vosdost' Alıntı:
4 tane 12 volt normalde acik yuksek basincli hidrolik kesici. Her tekere gelen fren borularina takilacak.
4 tane ayri dugmeyle istenen tekere frenleme yapilabilecek.
Sag iki tekerden kanala dustunuzde. Sol iki tekerin hidrolik kesicilerine voltaj verilecek ve sol iki tekerde frenleme olmiyacak. Frene bastiginizda sag iki teker frenleme yaparak sol iki tekere hareket gitmesi saglanacak.
Hidrolik kesicilerin mutlaka normalde acik ve yuksek basincli olmasi gerekir.

Ahmet abi frenlerin aslında hava yapmayacağını bilsem fren borularını arabanın sürücü paneline yakın bir yerden geçirmeli, sürücüye yakın olan yere 4 boruya 4 tane vana koymalı :smiley: Hem hidrolik kesiciye gerek olmamış olur, küçük çaplı yüksek basınçlı 4 vana kullanırsak :smiley: Bunun muhakkak eksileri vardır, ama çalışırsa ucuza kafamıza göre çalışan TC yapmış oluruz :smiley:

ramix' Alıntı:
özgür fren ortak derdimiz freni kime danıştıysam iki pompada tutuyorsa frenin çok güzel dedi en son aracı dağıtmadan fren havalarını alırken ana merkeze en uzak tekerden başlıyarak hava aldım ve frenim ilk basışta tutuyordu hava alırken çok iyi almak için bayağı hidrolik harcadım seviye yarılardaydı tamamlıyamadım bir gün sonra çift pompaya döndü dediğimi bir denesen iyi olur benide haberdar edersen sevinirim ben bu sorunu tuv den geçmek için mecburen çözeceğim zoru başarırım imkansız zaman alır hiç dert etme sorunumuz birşekilde çözülecek. birde unutmadan şu elektronik valfle tek tekeri frenleme olayı bu konuda bilgi toplamaya başlıcam bildiklerini paylaşırsan sevinirim onuda yaparsak değme keyfimize:smiley:

Abi bana da öyle diyorlardı, kendimi hep mükemmeli istiyormuş gibi hissediyordum ama her şey yolunda oldu mu tek basışta duruyor bizim Seriesler. Ben şunu gözlemledim bizim frenlerin havasını sık almak lazım. Benim arabada ustaların 4 tekerden hava aldığı durumlar iş görmedi bir abiye gittim üst merkezin havasını aldı, araba düzeldi. bir arkadaşın fren pedalını pompalasın, sen de üst merkezden çıkan rekoru aç kapa ordan havasını al istersen, 4 tekerden almak kafi gelmiyor, bir de bizim fren balataları her balata için 2 ayar oldğundan herkes düzgün ayar çekemiyor, önce birini kilitle biraz gevşet, sonra diğerini kilitle biraz gevşet böyle yapınca her şey düzeldi.. Ben kaç kişiye gittiğim halde kimsenin aklına üst merkezdeki havayı almak gelmedi ve 1.5 sene fren merkezlerim, fren balatalarım, kampanalarım yeni olduğu halde hep 2 3 pompada durdum..

Ya da en güzeli TV'de Wheeler Dealer programında görmüştüm, usta Golf Mk1 in fren havasını alırken vakumlu bir alet yapmış, fren pedalını pompalamaya gerek kalmadan hava alabiliyordu hem de hidrolik ziyan olmuyor haznesinde birikiyor :smiley: İsterseniz youtubeda videoyu arayıp buraya ekleyebilirim..

Seri II veya III bir araçla "hararetlere" hazır olun derim. Kampanaların sıcaktan ne hale geldiğini söylemeye gerek dahi duymuyorum. Çok dertli. Herkes gider siz trıs kalırsınız. Üzerine biraz koyup Defender almanız daha sağlıklı olurdu. Saygılar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,097
Kayıtlı Üye Sayımız
166,833
Kaydolan Son Üyemiz
Yaylalı.

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR