1977 Cj-5 (kkurtagic)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kkurtagic Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 65
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,458
Ynt: 1977 Cj-5 (kkurtagic)

Çok teşekkürler Sami ve Kopela:smiley:

Hidrolik direksiyon ve westinhouse fren sistemini uzun süre düşündüm ama motor stop edince ikiside çok sıkıntı yaratabiliyor diye vaz geçtim şimdilik düşünmüyorum birde yükseltince direksiyon biraz daha hafifledi gerçi daha araziye sokmadım ama şimdilik iyi gibi. Sence?

Etiketler

Araç bu haliyle güzel görünüyor, bushwecker dodik takımı iyi olacak gibi duruyor bir o eksik kalmış ;)kemal abide bayağı çalışmış aracı hazırlarken,baba oğul bayağı emek harcamışsınız, yalnız hidrolik direksiyon kesinlikle şart westinghauzda öyle.kolay gelsin.
Araç yükselince şaftların boyları kısalmıştır uzaması gerekir gelen seste bunu söylüyor.fotolardanda anlaşılıyor.

Teşekkürler yormlarınız için:smiley:

@hasanfb
Aracın günlük gezilerde cok sert olmayan arazi sartlarında kullanmayı düşünüyoruz ama dediğiniz çıkarılabilir linkler mantıklı ve gerekli onuda yapılacaklar listesine ekledim:smiley:

@8 bir çeyrek
bushwecker dodik takımını bnde çok istiyorum ancak ondan önce lastik iz genişliğini genişletmemiz gerekli çünkü özellikle arka diff dar yani dodiklerden sonra biraz çelimsiz kalabilir diye düşünüyorum internette flanşlardan buldum ancak pek güvenilir gelmedi bi türlü.
Hidrolik direksiyonu ve freni aracı bi araziye sokabildikten sonra daha net karar verebilirim gibi geliyor suana kadar hep sehirde kullandıgım için cok ihtiyac duymadım.
Şaft konusundada size katılıyorum boydan kaynakanan bir sıkıntı önümüzdeki hafta içi onuda çözdükten sonra burada paylasırım

çok güzel olmıuş güle güle kullanın
hidrolik direksiyon gercekten sart özellikle arazide çok işe yarıyor

bu arada tanponlardan isteyen olursa Ankara ivedikde hüseyin usta yapıyor (yalçın jeep) orjinali ile birebir ama W harfi yerine jeep yazıyor :D tavsiye ederim

hüseyin usta yapar valla ;D kesinlikle yalçın otoyu bende tavsiye ediyorum. ankaraya yakın olanlar faydalanabilir gönül rahatlığıyla.

hidrolik direksiyon konusuna bende katılıyorum. eee yeni gelişmeler fotolar yokmu ya?

Herkese teşekkürler. Tamponları getirtmeden önce bizde Hüseyin ustayla konusmustuk ancak fiyat konusunda biraz yuksek olunca orijinal olsun istedik ama dediğiniz gibi neredeyse aynısnı yapıyor:smiley:

Geçtiğimiz hafta pek bir sey yapamadık ama önümüzdeki günlerde bazı eksikleri tamamlıycaz tekrar sizinle paylasırım

Uzun bir tatilden sonra tekrar merhaba ,
Yaz tatili okul derken son zamanlarda hem site hemde cj ile pek ilgilenememiştim.
Gecen süre boyunca aracda pek bir değişiklik yapamadım ancak 2 hafta önce sipariş verdiğim elektronik ateşleme bugün itibari ile elimde.
HEİ marka bir ateşleme kiti bayramdan sonra bir aksilik olmassa takmayı düşünüyorum ancak bir kaç soru var aklımda

Öncelikle ateşleme kablo olarak iki tane cıkısı var internette gördüğüm kadarıyla birini kontaga birinide aküye baglamam gerekli peki bunun dışında dikkat edilmesi gereken birşey varmı ? Yani silindir sıralaması eski sistemden farklımı yada herhangi bir baglantıya dikkat etmek gereklimi?

Cevaplar için simdiden teşekürler

Merhaba,4 inç yükseltme kitinden memnunmusunuz,süspansiyon konusunda değişimden sonra rahatlama oldumu acaba,birde tamponlar ve yükseltme kiti hakkında fiyat bilgi verebilirseniz sevinirim

Saygılar

Eski makaslar çok çökmüş ve eskimişti buyüzden esneme ve absorbe etme özelliği pek kalmamıştı. Yükseltme kitinden sonra arac aslında yine cok sert ama genel olarak daha saglıklı bi şekilde esniyor ve tabi birde eski amortisorlerden ikisi patlaktı yeni takım değişince haliyle biraz daha stabil gidiyor. Tabi bunun yanında yükseltme işleminin getirdiği agırlık merkezini yukarı cıkardıgımız için virajlarda devrilme tehlikesi daha artıyor.
Tamponlar için fiyat bilgisini özel mesaj olarak size iletiyorum.

kaan bey aracınız gerçekten çok güzel olmus maşallah allah kazasız belasız kullanmayı nasipetsin
birde yükseltme kitini yeni takmışsınız es nemede herhan gibi problem varmı azda olsa konfor sağlıyormu

Teşekkürler Ozan bey,
Araç eskisine göre daha cok esniyor yani sallantı cok ama eskisi gibi sert vuruntu yok. Yani sallanmak çok iyi olmasada takır tukur gitmekten daha iyi gibi geliyor bana.

Cok tesekkurler bende takmayi dusunuyordum ama helezon yapmaya calisiyoruz bakalim helezon ile randiman alamaz isek yukseltme kitini mecbur alicaz size tekrardan kolay gelsin iyi calismalar diliyorum

Helezonun tabi bircok avantajı var ama kurulması cok zor gerci ankarada bi kaç kez denk gelmişti but tür değişikliklere ama detaylı olarak bnde sizin garajınızdan takip edicem sizede kolay gelsin.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,032
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR