1982 land rover series 3

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sesezgin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 401
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 140,698

Ynt: 1982 Land Rover Series 3

sesezgin' Alıntı:
Lastikler gerçekten iyi performans veriyor. Bi kac engelde sifir patinaj ile geçtim.
En ideal ebadı aldın, 7.50-16 candır:smiley:)) Karda ve çamurda çok iyi olacak. Sadece ıslak asfaltta pek güvenme, ok144 ile aynı desene benziyor, onun gibiyse kötüdür, gerçi series son hızı düşünüldüğünde o da problem değil ama yine de arkan önüne gelirse eğlenceli olmaz:smiley:)

Ynt: 1982 land rover series 3

umut401' Alıntı:
En ideal ebadı aldın, 7.50-16 candır:smiley:)) Karda ve çamurda çok iyi olacak. Sadece ıslak asfaltta pek güvenme, ok144 ile aynı desene benziyor, onun gibiyse kötüdür, gerçi series son hızı düşünüldüğünde o da problem değil ama yine de arkan önüne gelirse eğlenceli olmaz:smiley:)
Abi standart hızımız 70 80 km üzerine çıkmam zaten. Egzos boğazındaki kaçağı yaptığımda daha da keyifli olacak inşallah

Selamlar arkadaşlar ben de 1,5 yıldır series 3 109 kullanıyorum, elımden geldıgı kadar tamırat ve tadilatını yapmaya çalıştım

bu aralar şarj dınamosu değişmi için araştırma yapıyorum ayda bı aku bosaltıyor , aracın coğu ıvır zıvır parçası anadol ve bmc den uydurulmuş şarj dınamosuda sanırım bmc traktor dendı eskımıs tabı ne onerırısınz fıkırlerınız

SAM_0681.jpg

giosué' Alıntı:
Selamlar arkadaşlar ben de 1,5 yıldır series 3 109 kullanıyorum, elımden geldıgı kadar tamırat ve tadilatını yapmaya çalıştım

bu aralar şarj dınamosu değişmi için araştırma yapıyorum ayda bı aku bosaltıyor , aracın coğu ıvır zıvır parçası anadol ve bmc den uydurulmuş şarj dınamosuda sanırım bmc traktor dendı eskımıs tabı ne onerırısınz fıkırlerınız
Güle güle kullanın orjinal araçmış... Benimkine de Mercedes dinamosu takmışlar ama 125A olduğundan gayet memnunum bu orjinal olmayan eski değişimden. Standart aküleri 72 amper olduğundan orjinal dinamosu da o civardadır gibi ama daha yüksek değerli başka bir alternatör takılabilir. Eğer ayağı vs cuk otursun derseniz Defender'larınkine bakmak lazım ama zaten aracınızın üzerinde orjinal ayaklar falan uçmuştur uydurulurken. Bosch vs birşey uydurun bence temiz ikinci el ve yüksek amperli.

umut401' Alıntı:
Güle güle kullanın orjinal araçmış... Benimkine de Mercedes dinamosu takmışlar ama 125A olduğundan gayet memnunum bu orjinal olmayan eski değişimden. Standart aküleri 72 amper olduğundan orjinal dinamosu da o civardadır gibi ama daha yüksek değerli başka bir alternatör takılabilir. Eğer ayağı vs cuk otursun derseniz Defender'larınkine bakmak lazım ama zaten aracınızın üzerinde orjinal ayaklar falan uçmuştur uydurulurken. Bosch vs birşey uydurun bence temiz ikinci el ve yüksek amperli.

Teşekkür ederim. Aslında çok orjinal değil ama sanırım izmir bmc cıkıslı yarı yerlı serı 3 lerden. mıknatısla sacına baktıgım zaman kımı alımınyum kımı sac yerlı malı gıbı duruyor oyuzden cogu parçlar uyudurulabılmıs bısekılde. aku 75 lik kullanıyorum

malum sitenin ıkıncı el sarj dınamosu ılanlarından bulabılırım sanırım ancak sadece amper uyması yeterlımıdır ayak vs onlar uydurulur da oyle çok para harcamadan ısımı gorucek bıseyler bakıyorum

giosué' Alıntı:
Teşekkür ederim. Aslında çok orjinal değil ama sanırım izmir bmc cıkıslı yarı yerlı serı 3 lerden. mıknatısla sacına baktıgım zaman kımı alımınyum kımı sac yerlı malı gıbı duruyor oyuzden cogu parçlar uyudurulabılmıs bısekılde. aku 75 lik kullanıyorum
BMC montajların hepsi kısa şase diye biliyorum. 109 inç BMC montajı olmamalı. Bazı parçaları zaman içinde takmışlardır. Şase numarası SALL... İle başlıyorsa orjinal güneşi batmayan imparatorluk çıkışıdır.

Cevaplarınız için ayrı ayrı teşekkür ederim dediğiniz doğru olabılır orjınal ing olabılır ancak sağ yolcu tarafında yerlı uretım harıcınde kalorıfer gormemıstım duymamıstım oyuzden de suphelıyım sonradan takma degıl ılk uretılırken ısıtıcılı cıkmıs bu arac hala aktıf ıkı kademelı ısıtıcısı var

burakuysal' Alıntı:
amperini yüksek alın. 90 AMP altına düşmemenizi tavsiye ederim.
Sent from my iPhone using Tapatalk

Tamam tavsiyenızı dıkkate alıp oyle bakıcam ama her 90 amp lık uyarmı bakabılırmıyım bundan emın degılım her aracın cıkma 90 amp dınamosu uydurulabılır mı yanı

Bu hafta da aracın çekme çekilmede en önemli eksiği olan çeki demiri işini hallettik. Tampona sis farı takma düşüncesi nedeni ile böyle yaptırmayı tercih ettim.

uploadfromtaptalk1411819927388.jpg

uploadfromtaptalk1411819940206.jpg

uploadfromtaptalk1411819953430.jpg

mrdnmz' Alıntı:
geçici olarak hem görüntü hem de koruma amaçlı sprey boya ile destekleyebilirsin. Malum yağmurlar başlıyor artık...
Emre abi tamponun baya haşat durumda yamuk yumuk. Orjinal bulabilirsem series tamponu takacağim bulamazsam uygun fiyatlı bi tampon arayacağım.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,974
Kayıtlı Üye Sayımız
166,726
Kaydolan Son Üyemiz
Midre

Çevrimiçi üyeler

Geri