1982 model Cj 8 Araç Muayenesi Hk.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan uzman41 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,562

uzman41

Hayatı doya doya yaşamalı....
Yer
Kocaeli
Selam arkadaslar 1982 model Cj 8 aracım var camın önündeki şase numarası orjinal 17 hanelidir,ama arka sağ şasenin kambur yerinde bu numaranın sadece 6 hanesi yazmaktadır.Bu durum orjinal birşeymi yoksa silinmiş yada kazınmış olabilirmi.aracı muayeneye götürdüğümde şasenin 6 haneli olması sorun çıkartırmı yardımcı olursanız sevinirim.şimdiden teşekkürler.

Etiketler
Ynt: 1982 model Cj 8 Araç Muayenesi Hk.

Camın önünde derken motor kaputu altında değilmi kupa etiketi... orada üretim yılından hangi banttan hangi motor üstünde olduğuna kadar çıkar...

Motor numarası buji kablolarının hemen altında blogda yer alır...

Şasi numarası sağ arka tekerin yanında yer alır sadece şasi numarası yazması lazım...Kaç hane olduğunu bilmiyorum... ;)

Bu arada zamanla toz kir tutmuştur ince zımpara yapıp üstüne tabeşir çekmeniz kolayca okunmasını sağlar..

benim aracımda aynı. tüm cj lerde son 6 hanenin sadece şasiye yazıldıgı söyleniyor. tadilat , renk değiştirme, ruhsata vinç işleme gibi bir işlem oldugu zaman mutlaka motor numarası ve şasi numarasının kontrolü yapılıyor ve ruhsatla örtüşmesi gerekiyor. normalde motor numarasının görünmemesi hafif kusur sayılıyor. sanırım muayene sırasında göğüsteki plakada bulunan rakamların uyması yeterli olacak.

Motor numarasında sorun yok blokta da 6 hane ruhsattada 6 hane olarak yazıyor.Şase etikette 17 Hane şasede son 6 hanedir.yakında TUV TURK ten muayene olan cj serisi olan arkadaslar varsa bilgi ve yorumlarını bekliyorum.

diğer aracımı muayene ettirdiğimde muayene görevlisine bu durumu sordum. yetkili servisten numaranın doğrulugunu onaylayan yazı getirmeniz yeterlidir dedi. ben şahsen normal şekilde muayeneye gideceğim eğer ısrarcı olurlarsa ozaman gerekeni yaparım.. sanırım çok fazla kafaya takmamalı. biz biraz büyütüyoruz galiba :smiley:

Aslında büyütmek değil prosedür işte.Bu gün ben muayeneye götürdüm ararcımı bana şasedeki numara ile ön etiket ve ruhsattaki aynı olacak dediler yani şase dekini uzun hali ile bulmam gerekiyormuş eğer bulunmuyorsa üniversiteden okunmuyor raporu alıp ve şase projesi çizdirip trafikten yeni bir şase numarası almam gerektiğini söylediler.ama benim daha önceden cj 5 aracım vardı oda şase üzerinde 6 haneli idi.3 adet arkadasım var araçlarının sase numarası şasede 6 haneli. olmayan bir şeyi bulmak zor iş,birde orjinali böyle ise raporlar projeler nedendir bu masraflar gereksiz yere yapılacak,diğer alternatif Yetkili JEEP servisinden bu araçların sase üzerindeki numaraları 6 hanelidir diye yazı alıp getirmek.Dertli işler işte 82 model araç nerden bulacaksın nasıl uğraşacaksın bilinmez....

sanırım en kolay yolu servisten bir yazı almak olacak. enteresan olan bu şekilde bir sürü araç var ve muayeneden getiler.

Ruhsatta 17 hane şasi de 6 hane yazar. Bunu değiştiremezsiniz. Bulunduğunuz TÜV istasyon müdürü ile görüşüp Ankara yı arayıp sormasını söyleyin. Ben öyle yaptım. Israr ettiler olmaz diye. Sonra Ankara ile görüşünce tamam dediler. 74 öncesi bazı cj lerde şasi numaraı bile yoktur.

Ankara da nereyi arayacak? adamların elindeki kurallar belli ve dışına çıkmak onlara göre yasak. sadece kendilerini sorululuktan kurtarmak için yetkili servisin bu konu ile ilgili vereceği bir yazıyı kabul ediyorlar... yani ordaki muayene sorumlusunun bana söylediği bu. pisayada cj6 dan kesme bir sürü cj5 ve cj 7 var bunlarda artık numaranın yazıldıgı kısım bile kalmamış ama denk geliyor geçiyor.. sanıyorumki kaputun altındaki levhaya bakıp yetinen görevliler var...

göktuğ bey bunların merkezi istanbul maslak nurol plazada onlar bile bilmiyorlar Ankara dakiler çokmu bilmiş acaba? benim iyice başım döndü... bu işler ne zaman yoluna girecek merak ediyorum.. yani ben şimdi istanbul da muayene yaptırıp ankara yı arayın diyemem :smiley: ayrıca istanbuldaki tüm muayene istasyonları tüvtürk tarafından işletiliyor yani anadoludaki gibi iş ortakları yok.

getirin burada yaptıralım o zaman.. ;D buradakiler alıştı bizim cj lerin şasi numarasının eksik olmasına..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,955
Kayıtlı Üye Sayımız
166,957
Kaydolan Son Üyemiz
aygut

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR