1985 Model Toyota Hilux LN65 Parçaları Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kadircetr Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,662

kadircetr

Yeni Üye
Yer
Sakarya
Gezenbilir üyeleri herkeze selamlar. Sitenize aracmı alır almaz üye oldum:smiley: Aracım 1985 model toyota hilux LN65. Araç şu anda kaportadan çıktı boyası yapılıyor. Aracıma sıfır yedek parçaları bulabileceğim bir edresi bilen varmı? Sitenizde daha önce verilen adreslerde 89 ve sonrası modeller için parçalar var fakat 85 modeller için seçenek çok kısıtlı. Bu konuda ve lastik jant seçimi konusunda yardımınıza ihtiyacım var. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim:smiley:

Etiketler
Ynt: 1985 Model Toyota Hilux LN65 Parçaları Hakkında

kadircetr' Alıntı:
Gezenbilir üyeleri herkeze selamlar. Sitenize aracmı alır almaz üye oldum:smiley: Aracım 1985 model toyota hilux LN65. Araç şu anda kaportadan çıktı boyası yapılıyor. Aracıma sıfır yedek parçaları bulabileceğim bir edresi bilen varmı? Sitenizde daha önce verilen adreslerde 89 ve sonrası modeller için parçalar var fakat 85 modeller için seçenek çok kısıtlı. Bu konuda ve lastik jant seçimi konusunda yardımınıza ihtiyacım var. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim:smiley:

Merhaba, bende sizin aracın 87 modeli var. İzmir'deyim, tamircimin parça aldığı bir yer var, çoğu parça bulunuyor. Size uzak gelmezse yarın telefonunu verebilirim.
Benim araca sonradan 15" alaşım jant takılmış, lastikler 31 10.5 15 BFG- AT , lastikler hafif çamurda iyi.

Selamlar.

Mustafa Bey ilginiz için teşekkürler. Memnuniyetle numarayı alabilirim. İstanbula da sorayım elimizde nekadar alternatif olursa bizim için daha iyi olur. Zaten bulduğum yerlerin adres ve telefonlarını buradan yazmayı düşünüyorum ki hilux toplayacak arkadaşlar hemen ulaşabilsin. Benim araç üzerinde 16 jant var ama orjinalimi bilmiyorum, ona rağmen tkerlek ve çamurluk arasında epey bi mesafe var. 15 jant taktığımızda nasıl durur? gerçi lastiğin yanak ölçüsü daha önemli, neyse ben baya acemisiyim bu işlerin öğreneceimiz daha çok şey var :smiley: ama bu site gerçekten kaliteli ve amacına uygun bizede sizin gibi arkadaşların çok yardımı dokunacak :smiley: tekrar teşekkürler.

kadircetr' Alıntı:
Mustafa Bey ilginiz için teşekkürler. Memnuniyetle numarayı alabilirim. İstanbula da sorayım elimizde nekadar alternatif olursa bizim için daha iyi olur. Zaten bulduğum yerlerin adres ve telefonlarını buradan yazmayı düşünüyorum ki hilux toplayacak arkadaşlar hemen ulaşabilsin. Benim araç üzerinde 16 jant var ama orjinalimi bilmiyorum, ona rağmen tkerlek ve çamurluk arasında epey bi mesafe var. 15 jant taktığımızda nasıl durur? gerçi lastiğin yanak ölçüsü daha önemli, neyse ben baya acemisiyim bu işlerin öğreneceimiz daha çok şey var :smiley: ama bu site gerçekten kaliteli ve amacına uygun bizede sizin gibi arkadaşların çok yardımı dokunacak :smiley: tekrar teşekkürler.

Rica ederim. Ben de aracı yeni aldım, demek ki beraber öğreneceğiz. Bildiğim kadarıyla orjinal jant çapı zaten 16", bu ebatta jant ve lastik kullanan arkadaşlar lastik önerisinde bulunur.
Telefonu yarın buraya yazarım. Selamlar.

Mustafa bey teşkkürler numarayı aldım. Benim aracın üzerindeki jantlarda sizin dediğiniz gibi. Ama orjinali pek önemli değil sizin fotoraftaki jantlar gayet güzel duruyo. Öyle bişey bulmaya çalışıcam bende.

kadircetr' Alıntı:
Mustafa bey teşkkürler numarayı aldım. Benim aracın üzerindeki jantlarda sizin dediğiniz gibi. Ama orjinali pek önemli değil sizin fotoraftaki jantlar gayet güzel duruyo. Öyle bişey bulmaya çalışıcam bende.

Merhaba, jant değişikliği için acale atmeyin.
Orjinal saç jantlar, arazi kullanımında daha avantajlıdır. Alaşım jantlara göre ağırlıkları fazla olablir ancak, kırılmazlar zor koşullarda eğilebilirler, eğilmiş saç jant kolaylıkla düzeltilir. Alaşım olanın düzeltilmesi zordur.
Selamlar.

assuva' Alıntı:
Özür, yanılmışım :(

Sefa Abi'm..

sizin yanılgınız bile bizim için en doğru cevap demektir..

bu arada o orjinal çemberli 16'' jantlar ne öyle yahu..demirin bol zamanına denk gelmiş herhalde..

ilk işim onları çıkartmak oldu..benim hilux'ün hayır duası ettiğini duyar gibiyim.. ;D

kalın sağlıcakla

Bende değiştirsem bile orjinalleri muhafaza edeceğim, kışın bu jantlara daha çok ihtiyacım olur o zaman? Birde şunu soracağım benimki 85 model ama 87 lerle görünüş olarak aynı gibi duruyo, 87 modelin farlar stoplar vs. gibi parçalar uyarmı acaba benim araca?

kadircetr' Alıntı:
Bende değiştirsem bile orjinalleri muhafaza edeceğim, kışın bu jantlara daha çok ihtiyacım olur o zaman? Birde şunu soracağım benimki 85 model ama 87 lerle görünüş olarak aynı gibi duruyo, 87 modelin farlar stoplar vs. gibi parçalar uyarmı acaba benim araca?

Merhaba Kadir Bey,

öncelikle Hiluxünüz hayırlı olsun..güle güle,iyi günlerde kullanın..
Orjinal jantlar çok sağlam olmalarının yanında,aşırı derecede de ağırlar..
araçlarımıza yük koymuyoruz..Bu yüzden gereksizce yorulmamaları için daha hafif jant kullanmayı tercih ediyorum..

Bunun dışında,başlığınızda da belittiğiniz üzre, 85 - 89 ilk yarısına kadar olan üretimlerin kodu LN65..
Tüm mekanik ve kaporta birebir aynı..
Sadece ön panjurun deseni ve torpido ile göstergelerde küçük farlılıklar var..
O sebeple,yedek parça konusunda , LN65 kodu üzerinden ilerleyebilirisiniz..
Tabi birde,bu kod,sanayilerimizde önemli olmuyor..
Ustalara model söylemek kafi.. ;D onlar bi şekilde,kafalarında isimlendirmişler nasıl olsa....

kolay gelsin

Merhaba,hayırlı olsun aracınız.Yedek parça konusunda Ankara'da Hakan Ataman var ve her türlü yedek parça temin ediyor.0 532 282 05 23
Lastik konusunda ise uzman olan kişi Erkan arkadaşımızdır,kendisi İstanbul'dadır ve her türlü arazi lastiği konusunda sizi bilgilendirecektir.0 533 268 94 64

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,949
Kayıtlı Üye Sayımız
166,952
Kaydolan Son Üyemiz
cigdemkazanlı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR