Ynt: 1986 Kısa Şase Nissan PATROL-SD33 günlüğüm..
Bilindiği gibi bizim araçlarda makaslar defransiyelin altından geçiyor arkadaşlar..
Bu yüzden aracı yükseltmenin (Yani kupayı şaseden yükseltmenin) en sağlıklı yolu makaslara uygun ölçüde kavis vermekle
oluyor..Tabiki bu kavis verme işlemi araç kupasını şaseden yükseltse de defransiyel yükselmiyor arkadaşlar..
Bunun içinde yükselmiş olan kupaya daha yüksek yanak lastik takarak yükseltme elde edilebilir.
Benim aracımın üzerinde şu anda 30/9,5/15 lastik takılı..Bu da 235/75/15 ebadına denk gelmekte..
Araç kupadan yükseldiği ve çamurluklar ile lastik arası açıldığından 31/10,5/15 veya daha büyük bir lastik
takılarak araç biraz daha yükseltilebilir..
Ben öncelikle aracın makas bakımını ve makas burç, takoz, saplama ve fiberlerini değiştirerek
makaslara çekiş ile vurarak el yordamı ile kavis verdirtim..
Bu demir dövme olayı çok eskilere dayanan bir gelenek arkadaşlar bildiğiniz gibi ve ülkemizde gerçekten bu işlerle
uğraşan çok az sayıda insan kaldı inanın..55 yaşındaki Aydın usta bundan yaklaşık 40 sene önce başlamış bu işe ve
kendisi 20 sene öncesine kadar Karadenizden Arap ülkelerine giden kamyonların ve dorselerin makaslarını yaparmış..
Kendisini seçmemin en büyük nedeni budur ve gerçekten demir işçiliği konusunda çok fazla deneyime sahip olmasıdır..
[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]
[attachment=5]