1986 Kısa Şase Nissan PATROL-SD33 günlüğüm..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan PajeroCat Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 209
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 55,050
Ynt: 1986 Kısa Şase Nissan PATROL-SD33 günlüğüm..

Fotoğraflara devam:smiley:

[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]
[attachment=5]

05012011600.jpg

29122010548.jpg

29122010549.jpg

05012011594.jpg

05012011595.jpg

Etiketler

Geçen sene ilk kez katıldığım ve gerçekten çok keyif aldığım 3. Gezenbilir Festivalinden kalan
sticker larım artık kazınacak kapılarımdan..Darısı 4. Gezenbilir Festivaline..:smiley:

05012011596.jpg

05012011597.jpg

Teknik olarak çok fazla içermese de paylaştıklarım, sonuçta hertürlü paylaşımın
güzel ve yararlı olduğu kanaatindeyim..
Arka tampon sökümünden sonra çeki demirinin gerçekten çok itinalı bir şekilde,
sağlı sollu 6 adet civata ile birlikte şaseye kaynaklandığını gördüm..
Tampon söküm işleminden sonra da aracın bagajında bulunan pestil-zift karışımını
sıcak hava tabancası ile ısıtarak yumuşatıp kazıma işlemine koyulduk..

[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]
[attachment=5]

08012011602.jpg

08012011603.jpg

08012011604.jpg

08012011605.jpg

11012011611.jpg

Birkaç parçacı gezerek kupa-şase takoz ve saplamalarına uygun parçalar arasamda netice alamadım.
Ancak kupa çanağından çıkan plastik takozda seri numarasının olduğunu fark edince
Karadeniz Ereğli Nissan servisine bu parçayı sormaya gittim.
Parçanın seri numarasını sisteme girdiğimizde Türkiye de bulunmadığını ancak 15 gün
içerisinde yurt dışından gelebileceğini söylediler..
Kupa takozu adet fiyatı 10 TL imiş. 4 Adet üst kupa takozundan sipariş verdim..
Kupa şase arasındaki takozu da Dodge 100 veya 250 lerin takozlarından kullanmayı düşünüyorum..

[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]

Kupa canagi.jpg

30122010559.jpg

30122010560.jpg

Kupa ve Sase takozları-Alt-ust.jpg

Yaklaşık olarak 3 haftalık çalışma şimdilik bunlardan ibaret sevgili günlüğüm ve Gezenbilir dostları..
Diğer aşamalarda görüşmek ümidiyle..
sevgiler..

bu araca beyaz renk gidiyor panjuru siyah plastik olduğu için :D

birde beyaz renk araçta siyah ön panjurdaki gri nissan yazısını nissan fiyat listesinin üstündeki kırmızı nissan yazısı gibi yaparsan çok güzel olacaktır hafif italik kalın ve kırmıızı nissan yazısı yaptırcam bende arabaya yapıştırıcam çok hoşuma gidiyor ;D

Kolay gelsin abi .Ereğlide kaportacalra iş yaptırmak zor almak istemiyorlar çürügü olan arabayı.Bizimde sarı bir cj8miz var bekliyoruz bir aydır kaportacının çagırması..

slm abi kolay gelsin.o kupayı biliyorum ikinci makasta duruyodu.velioğlunundu heralde.abi onda çok güzel bi bady kit vardı.geniş dodikler falan vardı mudzilla lastiklerle falan güzel olmuştu.bi baksakta seninkine de bulsak yada yapsak

darktreys' Alıntı:
bu araca beyaz renk gidiyor panjuru siyah plastik olduğu için :D

birde beyaz renk araçta siyah ön panjurdaki gri nissan yazısını nissan fiyat listesinin üstündeki kırmızı nissan yazısı gibi yaparsan çok güzel olacaktır hafif italik kalın ve kırmıızı nissan yazısı yaptırcam bende arabaya yapıştırıcam çok hoşuma gidiyor ;D

Evet Beyaz çok yakışıyor Patrol lere ama mat siyah da çok hoş duruyor özellikle jantlarıda siyah yaparsan ancak nissan yazısının kırmızı
renk olması gerçekten çok daha farklı gösterebilir aracı..Bunu deneyeceğim..Ben belki boyamam ama canlı bir kırmızı folyo ile kaplayarak
denemeye çalışacağım..Öneri adına tsk.ler..
sevgiler:smiley:

Paramedic67' Alıntı:
Kolay gelsin abi .Ereğlide kaportacalra iş yaptırmak zor almak istemiyorlar çürügü olan arabayı.Bizimde sarı bir cj8miz var bekliyoruz bir aydır kaportacının çagırması..

Barkın bey merhaba;
Ereğlidesiniz heralde..Cj8 nerde acaba..görmedim hiç veya denk gelmedi..
bu arada hangi kaportacı ile çalışacaksınız..
Tanışabilmek ümidiyle..
532 687 64 07
sevgiler
Murat AYRAL

monster' Alıntı:
slm abi kolay gelsin.o kupayı biliyorum ikinci makasta duruyodu.velioğlunundu heralde.abi onda çok güzel bi bady kit vardı.geniş dodikler falan vardı mudzilla lastiklerle falan güzel olmuştu.bi baksakta seninkine de bulsak yada yapsak
Selam Dursun bey;
Zonguldağa geldiğimde aklımdan geçtiniz fakat zonguldak sanayiin de bir kaç usta ile görüşüp,
fikir alışverişi yapıp geri döndüm hemen..zamanım olmadı inanın..
Bu arada dediğiniz doğru ve heralde ikinci makas dediğiniz yer tren raylarının arkasında,
ufak bir derenin yanındaki bir demir atölyesi veya dorse imal-tamiri yapan biyerdi yanlış hatırlamıyorsam..
Benim dodiklerim var zaten ama çamurluktan sadece 3-4 cm dışarı çıkıyor..
2-3 mm lik bir saçtan yapılmış ve gerçekten sağlam..Dodik konusu aklımda ancak asla fiber değil..
Çok çabuk deforme oluyor fiber aksam arazi şartlarında..
inanın kestane veya meşe ağacından bile düşünmüştüm birkeresinde dodik konusunu..
Aracın çürüklerini hayırlısı ile bir yaptırayım, daha sonra görsel güzelliklerle de ilgilenicem umarım..
Bu arada sizin nasıl gdiyor Cj ile işler..Kolaylayabildiniz mi bari..?
sevgilerimle..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,056
Kayıtlı Üye Sayımız
166,801
Kaydolan Son Üyemiz
Aliberen

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR