Ynt: 1986 Kısa Şase Nissan PATROL-SD33 günlüğüm..
Ereğlideki bilinen bir kaç oto döşemecisinde aracımın içini kaplayabilmek için alüminyum folyolu malzeme arasam da
sonuç alamadım..Würth ve 3m firmalarında satılan ses ve gürültü izelasyonunu sağlayan 50x50 cm.lik
kendinden yapışkanlı kaplamaların fiyatları çok yüksek..1 m2 lik izolasyon malzemesi yaklaşık olarak 100 TL civarında.
Bende inşaatlarda veya çatı izolasyonunda kullanılan kendinden alüminyumlu mebran arayışına girdim..
inşaat malzemesi satan bir dükkanda Sarpet marka bir izolasyon malzemesi buldum..
Buna alüminyumlu mebran da deniyor..Yaklaşık 3 mm.lik bir kalınlığı olan kendinden alüminyumlu mebran..
5 m2 sine 45 TL ödedim..Hemen ustama götürüp uygulamayı denedik ve gayet güzel sonuç aldığımızı düşünüyorum..
Deneme amaçlı olarak 30x30 cm.lik bir mebran parçasını önce pürmüz ile ısıttık..Daha sonrada uygulayacağımız
saç bölgeyi ısıtarak mebranı saç üzerine uyguladık ve çok güzel şekil alabildiğini ve gerçekten çok iyi bir şekilde yapıştığını gördük..
Bir saat kadar soğumasını bekledikten sonra kol kuvveti ile sökülmediğine tanık olduk..
Gerçekten güzel ve ucuz bir yöntem bu, araç içini kaplamayı ve ses izolasyonunu düşünen arkadaşlar için..
[attachment=1][attachment=2][attachment=3]