1986 Kısa Şase Nissan PATROL-SD33 günlüğüm..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan PajeroCat Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 209
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 54,994
Ynt: 1986 Kısa Şase Nissan PATROL-SD33 günlüğüm..

aracınız güzel ve iyi bakımdan geçiriyorsunuz kazasız iyi günlerde kullanma dilegiyle

Etiketler

Merhaba sevgili günlüğüm ve gezenbilir dostları ;
işlerim dışında arta kalan zamanımı sanayide geçirmeye alışmış olan biri olarak Patrolümdeki son
gelişmeleri sizlerle paylaşıyorum..Çok fazla gelişmiş bir oto sanayisi olmasada Karadeniz Ereğli de benim yapmaya çalıştığım
bunun gibi işler gerçekten uzun zaman alıyor..
Sözü fazla uzatmadan hemen anlatmaya ve görselleri eklemeye başlıyorum..
Bildiğiniz gibi aracımın şase altı çürükleri ile uğraşıyorum bu aralar..
Kapı altlarındaki ve maşpiyerlerlerdeki çürükleri elden geçirdik sayılır.

[attachment=1][attachment=2][attachment=3]

Kapi alti maspiyer temizligi.jpg

Kapi alti maspiyer temizligi2.jpg

Kapi alti maspiyer temizligi3.jpg

Maşpiyerlerin iç kısımlarındaki düz olan kaplamalarına 2 mm. saç kestirip kaynakladık..

[attachment=1]

Kapı altı Maspiyer kesimi.jpg

Kupa-sase bağlantı takozlarımı Karadeniz Ereğli Nissan servisinden istetmiştim.
Dodge, suzuki veya başka bir aracın takozu uymadığından orjinalleri geldi yurt dışından.
4 adet takoza 50 TL ödedim.

[attachment=1][attachment=2]

Patrol Kupa Sase takozlari.jpg

Patrol Kupa Sase takozlari yeni.jpg

Kupanın şase ile bağlantı kısımlarındaki üçgen şekilli parçalar senelerin vermiş olduğu yıpratma ile çürümüşlerdi.
Bunları da 3 mm.lik saçtan tekrar yaptık..

[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

Kupa Sase baglanti yeri.jpg

Kupa Sase baglanti yeri1.jpg

Kupa sase baglantisi-Eskisi ve yenisi.jpg

Kupa sase baglantisi.jpg

Kupa sase baglantisi1.jpg

Ereğlideki bilinen bir kaç oto döşemecisinde aracımın içini kaplayabilmek için alüminyum folyolu malzeme arasam da
sonuç alamadım..Würth ve 3m firmalarında satılan ses ve gürültü izelasyonunu sağlayan 50x50 cm.lik
kendinden yapışkanlı kaplamaların fiyatları çok yüksek..1 m2 lik izolasyon malzemesi yaklaşık olarak 100 TL civarında.
Bende inşaatlarda veya çatı izolasyonunda kullanılan kendinden alüminyumlu mebran arayışına girdim..
inşaat malzemesi satan bir dükkanda Sarpet marka bir izolasyon malzemesi buldum..
Buna alüminyumlu mebran da deniyor..Yaklaşık 3 mm.lik bir kalınlığı olan kendinden alüminyumlu mebran..
5 m2 sine 45 TL ödedim..Hemen ustama götürüp uygulamayı denedik ve gayet güzel sonuç aldığımızı düşünüyorum..
Deneme amaçlı olarak 30x30 cm.lik bir mebran parçasını önce pürmüz ile ısıttık..Daha sonrada uygulayacağımız
saç bölgeyi ısıtarak mebranı saç üzerine uyguladık ve çok güzel şekil alabildiğini ve gerçekten çok iyi bir şekilde yapıştığını gördük..
Bir saat kadar soğumasını bekledikten sonra kol kuvveti ile sökülmediğine tanık olduk..
Gerçekten güzel ve ucuz bir yöntem bu, araç içini kaplamayı ve ses izolasyonunu düşünen arkadaşlar için..

[attachment=1][attachment=2][attachment=3]

Aluminyum Folyolu mebran.jpg

Alüminyum Folyolu mebran1.jpg

Alüminyum Folyolu mebran denemesi.jpg

Sonrasında;yazın..
Deforme olma ihtimali olurmu acaba?gerçi ustanın okey verdiğini yazmışsınız:smiley:
Bilgi paylaşımı güzelliği bu işte;istediğiniz neticeyi alırsınız inşallah murat bey;kolaylıklr dilerim..
Takipdesiniz ;D
Selamlar..

koroglu1414' Alıntı:
Sonrasında;yazın..
Deforme olma ihtimali olurmu acaba?gerçi ustanın okey verdiğini yazmışsınız:smiley:
Bilgi paylaşımı güzelliği bu işte;istediğiniz neticeyi alırsınız inşallah murat bey;kolaylıklr dilerim..
Takipdesiniz ;D
Selamlar..

Yazın deforme olma ihtimali nedendir onu anlayamadım Cevdet bey;
Yani yaz sıcağından bahsediyorsanız eğer zaten aracın içi baya bir ısınıyor..
Bu malzemeyi hem ses, hem de araç içine motor ve şanzuman tarafından gelen sıcak hava akımını
kesebilmek için kullanmayı düşündüm ve ustam da okey verdi..
Ben bu alüminyum mebran ile aracımın sadece havuzunu değil, komple ön göğüse kadar
kaplamayı düşünüyorum..Ama gene de daha tecrübeli arkadaşların fikrini de almak isterim..
Bilgilendirme içinde ayrıca teşekkürler Cevdet bey..
Sevgiler...

Yavaş gidiyor işler..Devamlı aracımın başında olamasamda paylaşmaya devam ;)

[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

Kupa saplama yeri.jpg

Kapı altı kupa maspiyer ici.jpg

Patrolum.jpg

Kupa taban.jpg

Merhabalar kolay gelsin...sizi ilgi ile izliyorum....bende 7..8 yıl sd 33 yüksek tavan 5 kapı 87 model olanını kullandım...sizin aracınızı ise aldığınız kişiye benm kardesimin esi satmıstı....yani sizin araçta bir aralar bizde idi......patrollere karsı nedense hep farklı bir bağım oldu ve halende olmakta.....sanıyorum trt deki ipek yolu belgeseli buna sebep oldu......bu aracı sizin aldığınıza cok sevindim..sizde gercekten patrole karşı ayrı bir sevgi var...çalışmalarınızı ilgi ve merak ile takip ediyorum....renk değisecekmi....onuda merak ediyorum...tekrar kolay gelsin saygılarımla hoşçakalın....

ali fuat yongacı' Alıntı:
Merhabalar kolay gelsin...sizi ilgi ile izliyorum....bende 7..8 yıl sd 33 yüksek tavan 5 kapı 87 model olanını kullandım...sizin aracınızı ise aldığınız kişiye benm kardesimin esi satmıstı....yani sizin araçta bir aralar bizde idi......patrollere karsı nedense hep farklı bir bağım oldu ve halende olmakta.....sanıyorum trt deki ipek yolu belgeseli buna sebep oldu......bu aracı sizin aldığınıza cok sevindim..sizde gercekten patrole karşı ayrı bir sevgi var...çalışmalarınızı ilgi ve merak ile takip ediyorum....renk değisecekmi....onuda merak ediyorum...tekrar kolay gelsin saygılarımla hoşçakalın....

Ali bey merhaba;
Gerçekten çok sevindim sizin bu sayfaya ulaşabilmiş olmanıza..
Evet Patrol lere karşı gerçekten büyük bir ilgi duyuyorum..Eskiler Nissan Datsun olarak çok daha iyi bilirler kanımca bu araçları..
Benden önceki sahibi Bakırköy de bir muşavir idi yaklaşık 50-55 yaşlarında ve aracı çok da fazla tanıyan birisi değildi bence..
Yazları ava gidermiş bu araç ile..Aracın önceki rengi beyazmış, sizin bundan haberiniz var mı bilemiyorum
ama ben aldığımda laciverte boyanmış ve gerçekten güzel bir işçilik yapılmış araca ama sadece dış boya olarak..
Aracın içine en ufak bir iyileştirme yapılmamış maalesef..
Sizinle görüşebilmek isterim cepten..532 687 64 07
Karadeniz Ereğliden Sevgi ve hürmetlerimle

Aylardan Şubat..Sene 2011 ve ben boş zamanlarımı gerçekten sanayide geçirmeye alıştım inan sevgili günlüğüm.
Gündüzleri baharı aratmayacak tarzda güneşin sıcaklığı ama akşam üzeri battığı andan itibaren gerçekten birden
soğuyor hava.Geceleri -1, -2 derecede hava sıcaklığı..
Bugün gene sanayide çok hoş bir araçla karşılaştım.
'' Dodge wagon ''..
Aracın kaç model olduğunu, motor, defransiyel ve şanzuman bilgilerini
sahibini bulamadığımdan öğrenemedim..Sadece resimlerini çekebildim bu aracın ve
görselleri ekliyorum..
Sevgilerimle

[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4]

Dodge-Power wagon1.jpg

Dodge-Power wagon2.jpg

Dodge-Power wagon3.jpg

Dodge-Power wagon4.jpg

kolay gelsin ..... iyi çalışmalar.

Tekrar merhaba size en müsait zamanda ulaşmaya çalışacağım.....aracınız bizdeykende yine lacivert renkli idi.....müşavir olan beye 2001 yada 2002 de satmış olabiliriz......bizden önceki sahipleri aracı Kıbrıs üzerinden ithal etmişler...o dönemlerde yabancı eşler ile evlilik yapanların araç getirme hakları vardı belki hatırlarsınız...o şekilde ithal edilmiş.....vede bir tv programı yapan firmaya satılmış yanılmıyorsam.......bizde İstanbulun Fulya semtindeki bir galeride aracı görüp hemen satın aldık fakat kardeşimin eşi işleri sebebiyle 1-2 yıl sonra aracı malesef satmak durumunda kaldı.....................renk değişimi yapacaksanız hardtop beyaz olmak şartı ile patrolun fabrika renklerini kullanın derim bence tabiki zevk sizindir...........Sizin sanayideki fotoğrafladığınız araç dodge pover wagon 46...52 yıllarına ait olabilir....sadece vites topuzu direksiyon simidi ve stop lambaları orjin değil......şayet satılıyorsa gezenbilirde duyurup kıymetinii bilecek birisine gitmesiini isterim.....tekrar kolay gelsin....görüşmek dileği ile hoşçakalın...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,053
Kayıtlı Üye Sayımız
166,796
Kaydolan Son Üyemiz
SemihK

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR