1986 Kısa Şase Nissan PATROL-SD33 günlüğüm..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan PajeroCat Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 209
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 54,921
Ynt: 1986 Kısa Şase Nissan PATROL-SD33 günlüğüm..

Yeni fotoğraflar fırında...
Biraz daha ısınsın akabinde paylaşıyorum sizlerle:smiley:

Etiketler

Baştan sona baktım araca çok emek harcanıyo, allah kolaylık varsin güzel günlerde kullanın

alihay' Alıntı:
Baştan sona baktım araca çok emek harcanıyo, allah kolaylık varsin güzel günlerde kullanın

Teşekkür ederim Ali bey..
Sanayi inanın ikinci işim ve ikinci evim oldu..
Bu vesile ile yaklaşık olarak bir aydır fotoğraf ekleyememenin ve zamansızlığın
neticesinde son görsellerden birşeyler paylaşmak istedim sevgili günlüğüm ile ...

Çürük ve kanserli bölgelerin hepsi elden geçti ve araç içine iki kat (8 Kutu) reçineli pütür attık..
Macunlama işlemleri sona erdikten sonra ufak tefek kaynak işlerinide sonlandırdık ve boyama aşamasına geldik..
Boyacımın kataloğundan gene lacivert olan fakat biraz daha parlak bir boya da (Koyu parlament mavisi) karar kıldık..
Aslında aracı komple mat siyah veya beyaz yapmak istiyordum ancak renk değişiminde tekrar muayene ve ruhsat masrafı gibi
işlerle uğraşmamak adına bu kararı verdim..

Araç boyada iken aynı zamanda da koltuk döşeme işlemine başladık döşemeci Selçuk usta ile birlikte..
Söktüğümüz parçaları yavaş yavaş takmaya başlamak bile sevindirici gerçekten..
Ama bu tarz işler için sanayide bir dükkan sahibi olmak gerçekten çok daha iyi olurdu diye düşünüyorum..
Kimi zaman ustalarla uğraşmak inanın çok ama çoook zor...

[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

Arka bagaj kapagi astarlandi.JPG

Boyaci Senol usta zimpara yaparken.JPG

Kaput elden gecti.JPG

Son astar rutuslari.JPG

Putur atimi.JPG

;)

Ufak tefek bazı parçaları takabiliyor olmak bile mutluluk verici..
Heralde beş ay kadar oldu bu işlere başlayalı ve yavaş yavaş, büyük bir sabır ile sona yaklaşıyorum..

Araç içi ve koltuk döşemeleri içinde istanbul Merter deki suni deri üretimi yapanlardan 1,40 cm. e 1 metrelik toplam
10 metre koyu kahverengi deri almıştım ve maliyeti 50 TL idi..

Koltuk döşemeleri, kapı içleri ve arka çamurluk üstünü bu deriden kaplayacağım önümüzdeki günlerde.
Ufak tefek kaynak işleri sonunda astarlamaya girmiştik ve ben de bu arada koltukları döşemeci Selçuk ustaya vermiştim.

Siyaha ve griye boyanması gereken ufak tefek parçaları da boyadıktan sonra aracın boyasını nihayet sonlandırdık.
Tamponlar, ön koruma demiri ve istepne demirinin de boyanması ile boya işlemi sona erecek ve bende akabinde camları ve
fitilleri taktırmak için camcıya yola koyulduktan sonra da araç içine aliminyum mebran kaplamak için döşemecinin yolunu tutacağım..

Artık yavaş yavaş toplamaya başladım Patrolümü:smiley: Bu günleride görecekmiydim sevgili günlüğüm:smiley:

Putur atimi1.JPG

Putur atimi2.JPG

Putur atiidiktan sonra.JPG

Siyah boya atimi.JPG

Siyah boya atimi1.JPG

86 Model olan patrolümde orjinalde arka koltuk kafalıkları yok..
Buda güvenlik ve rahatlık açısından olumsuz bir durum yaratmakta bana göre..
Döşemeci iki adet kaplanmamış kafalık için 50 TL isteyince güldüm ve çıkmacıdan iki adet sağlam kafalığı 10 TL ye aldım:smiley:

Kahverengi deriye gidebilecek en uygun iplik rengi olarakta bordo renkli ipliği seçtim..
Benim içime sindi:smiley:

Arka tamponumun yan plastik parçaları kullanılmayacak durumdaydı..Bende tampoa ek saç yaparak biraz daha uzattım..
Daha sonraki montaj aşamasında uygun bir tampon lastiği bulurum umarım...

Arka tampona ek1.JPG

Arka tampona ek.JPG

Arka tampona ek yapimi.JPG

Arka koltuk kafaliklari.JPG

Doseme derisi kesimi.JPG

:smiley:

Doseme derisi kesimi1.JPG

Doseme dikimi icin bordo renk iplik.JPG

Dosemeci Selcuk Usta1.JPG

Dosemeci Selcuk Usta2.JPG

Dosemeci Selcuk Usta.JPG

Ön koltuklarrın döşeme işi bitti sayılır ancak arka koltuğun ayarını yapabilmek için aracın döşemeciye gelmesi gerekiyor..

Jantları temizleyip, boyamak için ve aynı zamanda da lastikleri değiştirmek için aracı dün takoza aldık..

[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4]

On koltuk doseme.JPG

On koltuk doseme1.JPG

On koltuk arka cebi.JPG

Jantlar temizlendi ve boyandi.JPG

Ve taze taze fırından çıkmış Patrolüm:smiley:)

Putur atimi2.JPG

Parlament mavisi1.JPG

Parlament mavisi.JPG

Gunduz parlament mavisi.JPG

Gece parlament mavisi.JPG

2 gün önce sanayide cam ve fitilleri takarken gözlerime inanamadım..
Homurtunun sesi kaportacımın dükkanının içerisinden duyuluyordu..
Kafamı kaldırmamla geçmesi bir oldu ve hemen arkasından koşup, ıslık çalarak durdurdum.
Devrekten Karadeniz Ereğli ye gaz taktırmak için gelmiş olan 84 Model 4.0 Lt. benzinli bir Patrol:smiley:

Kısacası Ereğlide ilk kez bir Patrol ile karşılaşmanın mutluluğu içindeyim:smiley:
Patrolleri tanıştırdık, sahibiyle tanıştık ve bir çay eşliğinde muhabbet ettik..

Camlar ve fitillerde takıldı..Geçen hafta uykusuz kalarak kendimi baya yıpratmışım ve
dehşet hasta oldum..4-5 gündür aracımın yanına bile gidemiyorum..
Döşemeci ne yaptı, boyacı tamponları ve ufak tefek parçaları boyadı mı..!!!
Elektrik tesisatı için gerekenler...Daha çoook iş var çooooook.............
Bir an önce iyileşirim umarım sevgili günlüğüm....

[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4]

Patrole Kardes-84 Model 4.0 benzinli .jpg

Patrole Kardes geldi-84 Model 4.0 benzinli .jpg

Patrole Camlari taktik.jpg

Patrole camlari takarken.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,053
Kayıtlı Üye Sayımız
166,796
Kaydolan Son Üyemiz
SemihK

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR