1986 Kısa Şase Nissan PATROL-SD33 günlüğüm..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan PajeroCat Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 209
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 54,890
Ynt: 1986 Kısa Şase Nissan PATROL-SD33 günlüğüm..

Döşemecideyim yaklaşık bir haftadır..
İstanbuldan aldığım kahverengi deri ile araç içini kaplamaya başladık..
Döşemeciler genelde kapı içlerine (Panzot) kaplama yaparken kontraplak kullanıyorlar ve buda zamanla
nem tuttuğundan ve kurumadığından deforme oluyor ve çürüyor..Ben bu yüzden
döşeme yapılırken ısı yalıtımında kullanılan yaklaşık 4 mm. kalınlığında plastik ısı yalıtım malzemesi kullandım..
Bu malzeme kontraplaktan kat kat daha sağlam ve sağlıklı..
[attachment=1][attachment=2][attachment=3]

Kapi Panzot .jpg

Kapi Panzot icin Plastik isi yalitim malzemesi.jpg

Kapi panzot montaji.jpg

Etiketler

Arka koltuk montajını bitirdik..
Arka koltukta orjinalinde kafalık bulunmuyor aracımda..Ancak bunu ilerleyen bir zamanda yaptırmayı düşünüyorum.
Araç içine alüminyum mebranın üzerine paralı dedikleri yuvarlak bozuk para şeklindeki plastik (PVC) malzemeden döşedik.
Karadeniz Ereğli sanayisinde Elif Oto olarak bilinen döşemeci Selçuk ustanın dün yani 18 Haziran günü doğum günü idi..
Doğum gününü de çalışarak kutlamış oldum:smiley: Selçuk usta işinde çok iyi ve gerçekten çok dürüst bir insan..
Titizzlikle ve özenle çalışan bir kişi..
Ön göğüs ve tünel gri, arka havuz ise siyah renkli oldu..

[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

Selcuk usta arka koltuk arkasini kaplarken.jpg

Dosemeci Selcuk ve Elektrikci Turan usta.jpg

Arka koltuk kaplanirken.jpg

Arka koltuk montaji.jpg

Aracin arka ic kaplamasi.jpg

Bu hafta içerisinde döşeme işini bitirip ufak tefek elektrik ve ayar işlemlerini yapmayı planlıyorum.
Daha sonra da ufak tefek boya rutuşları ve pasta cila ile 6 ay süren bu yorucu, emek ve zaman harcadığım restorasyonu sonlandırmayı düşünüyorum..:smiley:
Şimdi aklıma takılan tek şey aracıma klima bağlatıp bağlatamayacağım..Bunun araştırmasına da şimdiden girmiş bulunuyorum..

[attachment=1][attachment=2]

Arka ic kaplama.jpg

Arka koltuk.jpg

__ C J 7 __' Alıntı:
mutlu sona son viraj ;)
tebrikler ellerineze sağlık güle güle kullanın

Kesinlikle son viraj:smiley:
Güzel temennileriniz adına da teşekkürler:smiley:

Bende bunun turbolusunu aldım sizin yaptıklarınızı bir inleyeyim :smiley:

Tempus' Alıntı:
Bende bunun turbolusunu aldım sizin yaptıklarınızı bir inleyeyim :smiley:

Kürşad bey hayırlı uğurlu olsun..Bu başlık altında Birkaç tane Patrol var ve bir tane de 06 plakalı beyaz renk Turbo SD33 var..
Sizinki SWB mi LWB mi?
Resimlerini bu başlık altına eklerseniz gerçekten çok memnun olurum..
Klasik restorasyon işlerinizde de kolaylıklar dilerim..
Sevgilerimle

PatrolCat' Alıntı:
Kürşad bey hayırlı uğurlu olsun..Bu başlık altında Birkaç tane Patrol var ve bir tane de 06 plakalı beyaz renk Turbo SD33 var..
Sizinki SWB mi LWB mi?
Resimlerini bu başlık altına eklerseniz gerçekten çok memnun olurum..
Klasik restorasyon işlerinizde de kolaylıklar dilerim..
Sevgilerimle

Merhaba swb ne lwb ne bilmiyorum ama araç bu :smiley: çok teşekkürler paylaşırız bilgilerimizi. Benimkisi biraz sert off road aracına dönüşücek.
89 model orjinal 240 000 de 3300 turbo dizel.

[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]

11052011301.jpg

11052011302.jpg

11052011303.jpg

Tempus' Alıntı:
Merhaba swb ne lwb ne bilmiyorum ama araç bu :smiley: çok teşekkürler paylaşırız bilgilerimizi. Benimkisi biraz sert off road aracına dönüşücek.
89 model orjinal 240 000 de 3300 turbo dizel.

Tekrar hayırlı olsun Kürşad Bey aracınız..
Bu aracı Antalya dan Yusuf Erdem almıştı yanlış hatırlamıyorsam..
Hatta geçenlerde beni aramıştı ve çok fazla konuşamamıştık Yusuf Bey ile çünkü döşemecideydim..
SWB = Short Wheel Base = Kısa Şase
LWB = Long Wheel Base = Uzun Şase

Güzel ve iyi günlerde kullanmanız dileği ile..
Restorasyon ve ağır offroad için yapacaklarınızı Patrol Başlığı altında bir konu açarak
paylaşırsanız gerçekten çok yararlı olur bizler içinde..

Sevgilerimle..

PatrolCat' Alıntı:
Tekrar hayırlı olsun Kürşad Bey aracınız..
Bu aracı Antalya dan Yusuf Erdem almıştı yanlış hatırlamıyorsam..
Hatta geçenlerde beni aramıştı ve çok fazla konuşamamıştık Yusuf Bey ile çünkü döşemecideydim..
SWB = Short Wheel Base = Kısa Şase
LWB = Long Wheel Base = Uzun Şase

Güzel ve iyi günlerde kullanmanız dileği ile..
Restorasyon ve ağır offroad için yapacaklarınızı Patrol Başlığı altında bir konu açarak
paylaşırsanız gerçekten çok yararlı olur bizler içinde..

Sevgilerimle..

Saolun evet Yusuf kardeşimin aracı, benim ihtiyaçlarıma daha uygun olduğu için bende isteyince kırmadı bana verdi. Zaten şu an ön tampon yapılmaay başlandı , 1 hafta sonrada yükseltmesi yapılıp 35 lastik takılıcak (belki 33 ) , sonra gezenbilir festivaline yarı bitmiş halde katılmayı planlıyorum. Bir başlık açıcam tüm restorasyonuyla ilgilide.

Tempus' Alıntı:
Saolun evet Yusuf kardeşimin aracı, benim ihtiyaçlarıma daha uygun olduğu için bende isteyince kırmadı bana verdi. Zaten şu an ön tampon yapılmaay başlandı , 1 hafta sonrada yükseltmesi yapılıp 35 lastik takılıcak (belki 33 ) , sonra gezenbilir festivaline yarı bitmiş halde katılmayı planlıyorum. Bir başlık açıcam tüm restorasyonuyla ilgilide.

:smiley:

:smiley:
Adınıza çok sevindim murat bey;bu yıl'ki festivalde yeni fotoğrafını çok isterim patrolün :smiley:
Zira favorim araçlardan biriside onlar..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,053
Kayıtlı Üye Sayımız
166,795
Kaydolan Son Üyemiz
tora2005

SON KONULAR

Geri