1987 Landcruiser BJ60 İlk Fotoğrafları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan umutcelikel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 45
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,677

Etiketler
Ynt: 1987 Landcruiser BJ60 İlk Fotoğrafları

Arkadaşlar yanlış anlaşılıyor herhalde, bu saydıklarınız gereksiz demedim. Standart haliyle bile bu araca "sıfır arazi donanımı " demek, " "araziye girmesi için çok ekmek yemesi lazım " demek haksızlık olmuyor mu? Sizce Toyota, Landcruiser'i üretirken hangi mantıkla üretiyor? "Araziye girememek" ne demek? Diesel makina 80'li yıllarda yakıt ekonomisi için mi yoksa yüksek tork için mi üretildi? Extreme off road için modifikasyonun sonu yok ki. Diff.lock, MT, winch olan araçlar saplanmıyor mu? Bu aracın standart arazi kabiliyetini çok fazla küçümsemeyin derim. Bu arada ben de FJ40 ' dan evvel 3 farklı Landcruiser ,Niva, Feroza,TerranoII, Disco V8,Silverado V8 gibi araçlara sahiptim. Yani az çok neyin ne olduğunun farkındayım.

bende yanliş anlaşılmak istemem,
Toyota işçilik ,sorunsuzluk bakımından ve belirli modellerinde standart kilitleriyle çıtanın en üstündeki araç,

VX-80 veya VX-100ün peşinden çok koşmama rağmen işletim maliyetleri ve bütçe yetersizliği yüzünden Mitsubishi aldım.

Ağzına kadar yüklü ,At lastikli,standart ,kilitsiz bir VX-80 in ,2 gün yağmur altında kalmış bir arazide , kamp alanına alana kadar çektiklerimizi bir ben bilirim.
Bu gezide Cherokee XJ yaklaşık yarım ton daha hafif olmasıyla takılmadan rahat bir şekilde gidebiliyordu.
çok reklam olmasın 3" yükseltmede vardı.

tork ve vites oranları her nekadar + lar getirsede
Konu ağır ve büyük araçlara gelince işin renginin biraz değiştiğine inanıyorum.

Ynt: 1987 Landcruiser BJ60 ilk fotoları

tekrar hayırlı olsun umut.döşemeci ihtiyacın varsa özelden ulaş.veya birgün beraber konuşalım..

Umut güle güle güzel günlerde kullan kırmızı landini, yapacağın değişiklikleri merakla bekliyorum..

ergunucyasar' Alıntı:
Arkadaşlar yanlış anlaşılıyor herhalde, bu saydıklarınız gereksiz demedim. Standart haliyle bile bu araca "sıfır arazi donanımı " demek, " "araziye girmesi için çok ekmek yemesi lazım " demek haksızlık olmuyor mu? Sizce Toyota, Landcruiser'i üretirken hangi mantıkla üretiyor? "Araziye girememek" ne demek? Diesel makina 80'li yıllarda yakıt ekonomisi için mi yoksa yüksek tork için mi üretildi? Extreme off road için modifikasyonun sonu yok ki. Diff.lock, MT, winch olan araçlar saplanmıyor mu? Bu aracın standart arazi kabiliyetini çok fazla küçümsemeyin derim. Bu arada ben de FJ40 ' dan evvel 3 farklı Landcruiser ,Niva, Feroza,TerranoII, Disco V8,Silverado V8 gibi araçlara sahiptim. Yani az çok neyin ne olduğunun farkındayım.

Ergun bey anladım benim yazdıklarımı toyota sahibi olarak üzerinize alınmışsınız, kısaca açıklayayım;

1- Araziye girerken yere lastiklerimden başka birşeyin dokunmasını istemem.
2- Lastiklerinde yere "en iyi şekilde" dokunmasını isterim.
3...
4...
.
.

Bunlar "bana göre" temel offroad ekipmanlarıdır, Bunun markayla ilgisi yok, Bu araçta bunlar "Şu Aşamada" yok, Bu sorunlar nasıl halledilir sizler benden daha iyi biliyorsunuz, Umutta biliyor, maliyetini bile hesaplamış, bu haliyle kullanmak için almamış zaten.

Umut Tekrar hayırlı uğurlu olsun, bu başlığa başka yazı yazmayacağım.

Selamlar

konuyu biraz dağıtayım..umut şöyle bir hareket bekliyorum senden..(gaz vermek gibi olmasın amma ;)

44224.jpg

45330.jpg

n648067958_1180228_1373.jpg

n648067958_1622486_9452.jpg

banada yakın zamanda araç bu şekle benziyecek gibi geliyor nedense,;D
Söz konusu Umut olunca rahat durmayacağını hepimiz biliyoruz zaten.;D

Arkadaşlar yanlış anlayan veya alınganlık gösteren kişi olmayı kabul ederek konuyu uzatmıyorum. Yeter ki marka uğruna "inatçı" veya "polemikçi " damgası yemeyeyim. :-X
Bir arkadaşımız güzel bir araç almış, hep birlikte onun heyecanını paylaşalım. :smiley:

Sevgi ve saygılar. :smiley: :smiley:

yaaaa süper resimler süperrrr ben çok keyif alıyorum bu resimlere bakarken.Ellerinize sağlık

(Ağzına kadar yüklü ,At lastikli,standart ,kilitsiz bir VX-80 in ,2 gün yağmur altında kalmış bir arazide , kamp alanına alana kadar çektiklerimizi bir ben bilirim.
Bu gezide Cherokee XJ yaklaşık yarım ton daha hafif olmasıyla takılmadan rahat bir şekilde gidebiliyordu.
çok reklam olmasın 3" yükseltmede vardı.)

Kerim Bey, Yukarıdaki yazı galiba size ait,anlamadığım bağzı cümleler olduda;Sizce bir araçda 3 yükseltme kiti olması önemli deyilmi,çok şaşırdım.Ayrıca 500 kilocuk bir ağırlık farkıda mı önemli deyil.Lütfen mümkünse tekrar belirteyim,daha önceki yazılarımı belki okumadınız.Standart araçla ,donanımlı aracı kesinlikle karıştırmayın rica edeceğim.Bu yazılanları bir çok kişi okuyor ve yanlış yönlendirmelere sebep oluyorsunuz, yapmıyalım.Hangi marka olursa olsun,isterse anadol kamyonet olsun,hele hele 3 yükseltme kiti diyorsunuz(Hiç bindiniz mi bilmiyorum)nasıl olurda standart bir arabayla kıyaslayıp;Yanımızdan takılmadan geçdi diyebiliyorsunuz anlamış deyilm.Saygılar

Not: Lütfen batan aracın vx-80 olmasından bu yazıyı yazdığımı zannetmeyin.Hangi araç olursa olsun kıyaslama yapılırken,teknik özellikleri dışında araçlardaki donanımlarda çok ama çok önemlidir.

umut abı arabn tekrar hayırlı olsun altındakı lastıklerı satacakasan alabılırım gule gule kullan

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,066
Kayıtlı Üye Sayımız
166,967
Kaydolan Son Üyemiz
çakır55

Çevrimiçi üyeler