1991 model aracıma en az maliyetle hidrolik direksiyonu kaça takabilirim

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan taksi84 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 36,464

taksi84

Kamp II
Yer
istanbul eyüp
arkadaşlar 1991 defender aldık duyduğum kadarıyla 115 kasa mercedeslerin ki oluyormuş diye duydum yapan varmı yada kaça maledebiliriz istanbulda ikamet ediyorum ........şimdiden hepinize teşekkür ederim şimdiden

Etiketler
Ynt: 1991 model aracıma en az maliyetle hidrolik direksiyonu kaça takabilirim

88 model aracıma otokar magirus direksiyonu taktırdım bi sıkıntısı yok.250 lik dodgelerinde direksiyonu uyumlu die biliyorum.araştırabilirsiniz.işcilik dahil 750-800 tl ye yakın bi maliyet tutmakta.

Konuyla alakalı pek çok topic mevcut, önce bir araştırsanız, ne hazineler var bu forumda göreceksiniz.Soru cevap bankasını kullanmak yerine, araştır öğren daha yaratıcı olur.

aslında inceledim ama işin özü bana tam maliyet lazım ve işi istanbulda yapan bir usta adresi verebilirseniz çok mutlu olurum

Benim araçta da Dodge pompası var. Geçen bir usta elektrikli pompa takalım dedi. Hem gücü motordan almaz böylece aracın çekişi artar dedi. 600 - 700 liraya halledilir dedi. Çıkma Clio hidrolik pompası takacakmış. Daha önceden yapılmışını görmedim o yüzden cesaret edemedim açıkcası.

ok sadece pompa değişik oluyor yoksa geri kalan sistem sanırım aynı

İyi akşamlar arkadaşlar;

Bu elekrikli pompaları bende araştırdım ve gördüm ki bazı problemler var.

- 1062 kg.'lık clio'nun elektrikli pompası, 2 tonluk defender'e uygulandığında üzerine binecek olan yük nerdeyse iki kat artacaktır.

- Defender'in lastik çapı ve lastiklerin yere basma alanları clio'dan çok daha fazla; bu da yol ile sürtünmesinin fazla olması demek
dolayısyla yine direksiyon pompasına fazladan yük binecek demektir.

- Clio bir şehir ve düz yol arabasıdır. Defender gibi insanı araziye çeken bir yanı yoktur. araziye girdiğiniz zaman elektrik pompasını sudan ve sarsıntıdan korumak
size yine bir ekstra maliyet getirecektir. Buna rağmen tam olarak koruma ihtimali düşüktür.

- Bu kadar yük altında Elektrik pompasının yanacağı düşünmüyorum ama 4 ayda bir akü değiştirirseniz şaşırmayın. Çünkü ne kadar fazla yük o kadar fazla enerji demektir.

- Evet bu pompayı taktığınız zaman aracınızda bir güç artışı olacaktır. 90 HP'lik arabanız en fazla 95 HP olacaktır. bu da gerçekten çokta bir fark yaratmayacaktır.

Benim görüşüm bu yönde, bana katılırsınız veya katılmazsınız orası size kalmış ama çok iyi düşünün derim ben.

Saygılar
Fatih

250 lik doç pompası defendera biçilmiş kaftan. biz toyota bj 60 a taktık hiçbir sıkıntı yok çok güzel oldu.

arkadaşlar işi bilen abilerimden ricam hangi parçalar lazım ve uygulama yapan lardan,da fiyatları öğrenebilirsem çok mutlu olurum ;D

Pompa olarak dodge veya ford minübüs pompası takılabilir ancak direksiyon kutusu olarak orijinalden başka takmamanızı öneririm , fiyatı 1000 tl yenisinin . Ustam Tüv ün direksiyon kutusu konusunda pürüz çıkarmaya başladığını da söylemişti , hem can taşıyan araç rizikosu var.

- Clio bir şehir ve düz yol arabasıdır. Defender gibi insanı araziye çeken bir yanı yoktur. araziye girdiğiniz zaman elektrik pompasını sudan ve sarsıntıdan korumak
size yine bir ekstra maliyet getirecektir. Buna rağmen tam olarak koruma ihtimali düşüktür.

[/quote]

Fatih bey,

Usta pompayı takmak için direksiyon kutusunun tam karşı tarafında şaside sağdan direksiyonluların direksiyon pompası için açılmış olan hazır delikleri kullanacağını söylemişti. Burası epey çamur toz su alacaktır. Bence haklısınız verimli bir uygulama olmayacaktır. Ayrıca clio pompasının yetersiz kalacağını bende düşündüm. Bakalım belki bir yapan - yaptıran çıkar da bizle sonuçlarını paylaşır.

obozkr1' Alıntı:

Fatih bey,

Usta pompayı takmak için direksiyon kutusunun tam karşı tarafında şaside sağdan direksiyonluların direksiyon pompası için açılmış olan hazır delikleri kullanacağını söylemişti. Burası epey çamur toz su alacaktır. Bence haklısınız verimli bir uygulama olmayacaktır. Ayrıca clio pompasının yetersiz kalacağını bende düşündüm. Bakalım belki bir yapan - yaptıran çıkar da bizle sonuçlarını paylaşır.

Açıkçası ben korktuğum için yaptırmadım :smiley:

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,916
Kayıtlı Üye Sayımız
166,691
Kaydolan Son Üyemiz
sertac01

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR