1993 lada niva ile ilgili sorularım.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan southbeach Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,345

southbeach

Yeni Üye
arkadaşlar herkese iyi forumlar.
lpg li 1993 kasa lada almayı düşünüyorum ancak lpg ye güvenmediğim için söktüreceğim
yakma değerleri şu koşullar altında nasıl olur? 3000-4000 devir geçilmeyecek 70 km aşılmayacak şekilde.

ayrıca mat siyah boya kaplama ve üst (farlı) 4x4 e uygun sepet ve
goodrich tarzı kalın 4x4 lastiği (tüm mevsimler) almayı düşünüyorum
toplam tahmini masraf ne kadar olur ?

kışın klima yakacağım arabanın kliması yeterli düzeydemi?

son olarak yeniyim bu arazi işinde ladanın vitesinin arkasında 2 adet arazi vitesi var bunlar ile ilgili pek bir bilgim yok bu 2 vites hakkında bir bilgi alabilirsem harika olur teşekkür ederim.

Etiketler
Ynt: 1993 lada niva ile ilgili sorularım.

Arkadaşlar kafamdaki soru isaretlerini giderebilirseniZ çok memnun olurum :smiley:

bendede 93 niva var.lpg li...lpg de 100 km de 12-14 litre,brnzinde de 10-12 litre kullanıma bağlı değişebilen yakıt miktarıdır.tabi motor ayarları tam ve parçalar sorunsuz çalışıyorsa...kışın değil klima,aracın motor sıcaklığı bile yeter.dehşet ısıtır....viteslere gelince,en küçük vies arazi vitesidir.aracın %60 alrka %40 önde olan çekişi %50-50 aktarır.ayrıca orta diferansiyeli kilitler.ayrıntılı olarak forumda vardır,yada daha usta diller anlatır.ortanca vites ise torku arttırmak içindir....detaylı bilgiyi ustalar anlatırsa daha tatmin olursunuz.şahsen ben çok memnunum.paramı denkliyim sıfırını alıcam.

afacan59' Alıntı:
bendede 93 niva var.lpg li...lpg de 100 km de 12-14 litre,brnzinde de 10-12 litre kullanıma bağlı değişebilen yakıt miktarıdır.tabi motor ayarları tam ve parçalar sorunsuz çalışıyorsa...kışın değil klima,aracın motor sıcaklığı bile yeter.dehşet ısıtır....viteslere gelince,en küçük vies arazi vitesidir.aracın %60 alrka %40 önde olan çekişi %50-50 aktarır.ayrıca orta diferansiyeli kilitler.ayrıntılı olarak forumda vardır,yada daha usta diller anlatır.ortanca vites ise torku arttırmak içindir....detaylı bilgiyi ustalar anlatırsa daha tatmin olursunuz.şahsen ben çok memnunum.paramı denkliyim sıfırını alıcam.

Islerimden dolayi sehirde kullanmak zorundayim araci bir süre vitesler ne konumda olmali?
Lpg de kullanmaya devam edeyim ozaman anlasildi :smiley:

Ayrica kisin karda calistiramama gibi bir sorun olurmu? Jikle bulunuyormu aracta?

jikle var.ama sanırım bu gidişle ihtiyaç duymayacağım.ateşlemesi baya iyi.tek marşta çalışıyor.en ufak vites ileri,ortanca vites geri konumda olmalı.ufak olan aktif olduğunda torpidomda sarı ışık yanıyor,ki sanırım hepsinde böyle...yaa bu nivalar güzel araç ta çok teferruatlı.artı çok düzgün bi iş yapılmazsa mutlaka fazla yakar :( benim tek sorunum yakıt :( bugün yine ölçtüm 17 litre lpg ile 65 km gitti :(

afacan59' Alıntı:
jikle var.ama sanırım bu gidişle ihtiyaç duymayacağım.ateşlemesi baya iyi.tek marşta çalışıyor.en ufak vites ileri,ortanca vites geri konumda olmalı.ufak olan aktif olduğunda torpidomda sarı ışık yanıyor,ki sanırım hepsinde böyle...yaa bu nivalar güzel araç ta çok teferruatlı.artı çok düzgün bi iş yapılmazsa mutlaka fazla yakar :( benim tek sorunum yakıt :( bugün yine ölçtüm 17 litre lpg ile 65 km gitti :(
karburator ayarini iyi tutturmak gerekiyor tekirdagda sanayide hangi ustaya gidiyorsunuz?

ben sanayiye gitmiyorum.çıraklık eğitim lisesinde motor bölümü öğretmeni bulgaristan göçmeni ercan hoca var,ona baktırdım.BOSCH WR6 KI33S lpg buji tqktım.acaba onlardan dolayımı yakıt böyle anlamadım gitti.

afacan59' Alıntı:
ben sanayiye gitmiyorum.çıraklık eğitim lisesinde motor bölümü öğretmeni bulgaristan göçmeni ercan hoca var,ona baktırdım.BOSCH WR6 KI33S lpg buji tqktım.acaba onlardan dolayımı yakıt böyle anlamadım gitti.
yuksek ihtimal bu nedenden bir gidip gosterin derim lpgsiz test etme sansiniz oldumu?

lpg den yana kışın bir sıkıntınız oldumu ? lpgden benzine aldıp çalıştırırken bir sıkıntı oluyormu? ne kadar zamanda bir benzin ile çalıştırmak gerekir? teşekkürler.

southbeach' Alıntı:
lpg den yana kışın bir sıkıntınız oldumu ? lpgden benzine aldıp çalıştırırken bir sıkıntı oluyormu? ne kadar zamanda bir benzin ile çalıştırmak gerekir? teşekkürler.

LPG den yana çok bir sıkıntı olmaz.. arada teklemeler..gaz yememeler , bunlar illaki olacak.. güzel bir usta ile ( yani güzelden kastım ..işi bilen ;D ) çözülür.. bunlar tatlı sıkıntılar... problem çıkaracak, tekleyecek.. ki.. action olsun.. bas marşa git gel sorun yok..olurmu öyle ??

herkese slm arkadaşlar bilmiyorum şimdi bakıyorum herkes çok yakıyor diye şikayetçi benim lada 1986 model 4 ileri viteş platinli ateşleme düz yolda 70-80 km hız ile 30 kuruşu geçmiyor yani 11-11.5 litre lpg yakıyor yani bu istasyonun lpg fiyatına göre hesaplayın artık şahsen 32 krş yakıyor bazen bana o bile çok geliyor saygılar.

ben nivada 100 km 15veya 16 lt lpg yakıyor benzini hiç hesaplamadım bazen benzine alıyorum benziden arab aslan kesiliyor keşke hep benzile çalıştırsak ama bütçeyi aşıyor ben kabüretör gaz göre ayarlı benzinde biraz rönetesini yükseltmek lazım ben çareyi biraz cikleyi çekili tutyorum yoksa istop ediyor seviyorum n,vay vesalam

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Kayıtlı Üye Sayımız
166,829
Kaydolan Son Üyemiz
Lukes

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.