Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
arkadaşlar benim jeep anormal çalısıyor anlamıyorum
ilk çalıstırma esnasında patlama oluyor arada ve hava filitresının ustundekı plastıgı kırıyor bende japonla yapıstırıyorum
rolantıde çalısırken hor hor dıye ses çıkartıyor göstergedeki aku ibresi düşük gösterıyor gaza basınca yukselıyor dıreksıyonum bazen cok sertleşıyor ve jeep stop ediyor ( en önemlisi geçengün oldu seyir halındeyken patlama olustu ve jeep stop etti fren tutmadı ne yapacagımı anlamadım alllahtan şehir içindeydım kendılıgınden yavasladı sonra tekrar çalıştırdım evin önune park ettim uzun yola çıkmaya cesaret edemıyorum suratliyken aynı şeyler olursa uçurumdan aşagı giderim) geçen hafta sonu 1800 km yol yaptım 89 model renaultla jeeple yola cıkmaya korkuyorum sorun çok bana yardımcı olursanız sevinirim
aracınız eski sistem (sıralı olmayan) lpg li sanırım? öyle ise yaşadığınız sorunları işin ehli bir lpg montaj bakım servisinde sistemi komple kontrol ettirerek çozebilirsiniz.Birde hava filtre kutusunun uzerine basınc altında acılıp kapanan yaylı bir kapak takıyorlardı patlamasın diye.
Eski arabam Opel Frontera'da düz sistem lpg vardı. Aynı sorunu ben de yaşıyordum. Bujileri değiştirdim vs. fayda etmedi.
Götürdüğüm bir servis, mutlaka sıralı sistem taktırmam gerektiğini söyledi. Bir diğeri sadece lpg beynini değiştirip daha büyük beyin takmamın sorunu çözeceğini söyledi.
Motordan-mekanikten çok anlamam ama, lpg'nin havayı sevmediğini söylüyorlar. Sanırım karbüratörün borusu olması lazım, havanın geçtiği boru. Oraya bildiğimiz elektrik bantı yapıştırıyorlar ve borunun yarısını kapatıyorlar. Böylece lpg daha verimli çalışıyormuş.
Umarım anlatabilmişimdir, dediğim gibi bu konuları çok bildiğim söylenemez, sadece gördüğüm anladığım kadarıyla yardımcı olmaya çalıştım