1994 Vitara otomatik şanzuman yedek parça yardım.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan trink Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,912
Ynt: 1994 Vitara otomatik şanzuman yedek parça yardım.

Bende çözümü o günden beri çok soğuk havalarda 5 dakika ısıttıktan sonra yürütmeye başladım böylece sorun kalmadı.

Toyota'lar şanzıman yağı ısınmadan son vitese atmıyor (yani Overdrive'ı devreye almıyor). Suzukiler de öyleyse ve şanzıman sıcaklığını ölçen bir termostat türü bir parça varsa, arızalı olabilir.

Etiketler

Ben kendim 94 otm vitara kullanıyorum hava sıcaklıgına göre arac son vitese gecişi sogukken geciktiriyor aynı şekilde 92 vitarası olan bir arkadaşa daha sordum oda aynı oldugunu söyledi daha sonraki bir kac kişdede bu şekilde oldugunu ögrenince bu sorun degil aracın şanzımanının yapısal özelligi diye üzerine gitmedim bende bir kac kez şanzıman yagını ve filitresini degiştirdim aracı ilk aldıgımda hala aracı yogun bir şekilde kullanıyorum vites gecişleri hızlanması gayet normal ve seri bu sorunu aslında yaşan başkalarıda varmı araştırmak gerekli

ta2sh' Alıntı:
Merhaba oncelikle gecmis olsun bu seloneyt lerin arızalı olduğuna eminmisiniz bunlar basıt bırer role eger bobinleri yanmadıysa kolay kolay bozulzcak malzeme degıller. genelde seloneytlerin ucundakı orinkler ozelligini kaybediyor. İyi bir temizlik yapmanız yeterli olacaktır.Otomatık sanzuman hıdrolık beyn tamırı ıle ılgılı yaptıklarımı asagıdakı lınkten gorebılırsınız.
http://www.suzuki4x4turkiye.com/viewtopic.php?f=17&t=704&sid=db6ada5b5f5ffa351fa243ddbcf48494

kardeş babanızın hayrına site operatörüne söyle uyumasın yaaa 1 haftadır siteden mail bekliyom aktivasyon kodu sürekli gönderttiriyom gelmiyo mail site konusuna bi ayzı yaz diyo yazıcam busefer üyelik istiyo bi el atsan sana zahmet

Tekrar Merhaba;
Parçaları henüz bulamadım bu şekilde kullanmaya devam ediyorum. Havalar ısındığı için son vitese geç geçme durumuda ortadan kalktı, derken başka bir sorunla karşılaştım. Aytepe gezisi dönüşü dik iniş yaparken araç hızlanmasın diye şanzumanı L konumuna aldım fakat hiç değişiklik olmadı. mecburen tam durdum o zaman geçti Low durumuna fakat hızlanınca 2 .vitese geçti hızlanmaya başladı tekrar Lowa geçtiki yığılma yaptı sonra yine 2 ledi böyle devam etti. düze inince de problem aynen devam etti. Artık istediğimde sağlıklı kullanacağım Low seçeneğim yok. Benzer sorun yaşayan var mıdır sorun nerede olabilir fikirlerinizi bekliyorum. Teşekkürler.

İstanbulda işin ehli çok şanzımancı vardır. Onlardan birine götürdünüz mü?

Bir kaç yer ile görüştüm.Haklı olarak indirip açılmadan bir şey söylemek zor diyorlar. 300.000 km yi aştım indirildiği zaman mutlaka büyük masraf çıkaracak. Şu an bazı eksikleride olsa gidiyor (dik yokuşlarda lastiği çevirerek çıkabiliyor ) bu yüzden göze alamıyorum ne zaman stop mecburen ozaman indireceğiz artık. Otomatik şanzuman sorunlarımı geçici çözümleri ile birlikte aşağıda madde madde belirttim.
- Sorun 1= Çok soğuk havalarda motor soğukken kesinlikle 4. vitese geçmiyor. ancak ısındıktan sonra 4. vites devrede(geçici çözüm= çok soğuklarda motoru 5-7 dakika ısıttıktan sonra hareket ediyorum ;))
- Sorun 2= Otoban gibi düz yollarda son viteste sabit giderken 90-100 km civarı tork konvektörü deviri düşürmüyor 2900-3000 devirde seyrediyor 2600 devire indirmesi gerekiyor (pahalı çözüm= depoya daha fazla benzin koyuyorum :mad:)
- Sorun 3= Low seçeneğim (ana şanzumanda) düzgün çalışmıyor bazen devrede bazen değil. (geçici çözüm= gerekirse 4L kullanmak durumundayım. ;D)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,095
Kayıtlı Üye Sayımız
166,832
Kaydolan Son Üyemiz
hasankaraalioglu

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR