1995 Vitara JLX hangi gruba giriyor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Buggy Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,566

Buggy

DemirBeygir
Yer
İzmir - Aliağa - Çaltıdere
Web
www.vosvos.net
Arızalı TPS (throttle positioner sensor) değiştirmek için ebay'den parça araştırıyorum. Amerika ve avrupada sidekick veya geo tracker olarak sınıflandırıldığı için Suzuki Vitara parçaları araç grubunda yok denecek kadar az yer almış.

1989 - 1998 Suzuki Sidekick
1990 - 1996 Suzuki Geo Tracker

1995 Suzuki Vitara JLX 16V yukarıdakilerin hangisine uyum sağlıyor.

Teşekkürler

Etiketler
Ynt: 1995 Vitara JLX hangi gruba giriyor

bakalım kim bilecek...

1990 - 1996 Suzuki Geo Tracker
bu mudur?

belkide budur: 1989 - 1998 Suzuki Sidekick.

veteriner' Alıntı:
Parçayı motor koduna göre aramak en doğrusu . Aracınızın motor kodu G16B dir.

Abdullah Bey,
Yanıtınız için teşekkür ederim. Biliyorsunuz ebay kullanılmış parçalarda motor tipi ile değil, parça no'su veya araç modeli ile satış yapıyor.
G 16B motor tipi için suzuki forum'dan
( http://www.suzuki-forums.com/suzuki-sidekick-escudo-vitara-geo-tracker/ )
TH 392 / Alternate/OEM Part Number(s): 1342058B10 parça kodlarına ulaştım. Bu kodlarla arama yaptığımda satıcılar bu TPS için uyumlu araç listesini suzuki geo tracker ve suzuki sidekick olarak sınıflandırmışlar. Hatta aynı TPS mazda, chevy ve ford'un bazı modelleri ile de uyumlu. Listede vitara'yı göremeyince kararsız kaldım. Fiyatlar 35 - 95 USD arası. Yenisi 145 USD'dan başlıyor ama Türkiye'ye satış yapan tek firmada fiyat 207 USD.

Aynı forumda TPS için ölçüm/onarım ipuçları da vermiş. Öncelikle bir deneme yapıp tamamen kullanılmaz olduğuna karar verdiğimde değiştireceğim. Almadan önce de vitara hangi sınıfa giriyor öğrenmek istedim. Çünkü tüm TPS'ler aynı değil, bazıları 3 bazıları 4 pin'li. Örnek ; 1993 - 96 sidekick 3 pinli TPS kullanırken, 1989 - 96 geo tracker 4 pinli kullanmış ama kod TH 485 olmuş. Sonunda gözümü karartıp en uygun gördüğümü alacağım. Olmazsa teselli olarak bir balık lokantasında güzel bir akşam geçirdiğimi farzederek 60 USD'ı çöpe atacağım.

G16B TPS.jpg

TH 392.jpg

Balık lokantasında ki çorba benden ;) Lakin parçayı bizim çöplüğe atıver komşu ;D
Şaka bi yana rasgele...

muratbilici' Alıntı:
Balık lokantasında ki çorba benden ;) Lakin parçayı bizim çöplüğe atıver komşu ;D
Şaka bi yana rasgele...

Tamam, rakı/balık sonrası bir işkembe çorbası senden. Sen çöplüğün adresini ver ben hemen atarım. Uygun olmayan parçanın gözümün önünde olması bir yerime batar zaten.

Internet üzerinden yaptığım parça alımlarında birkaç kere başıma geldi. Böyle durumlarda güzel bir akşam yemeğinin ardından ertesi günü sifonu çektiğimi farzedip rahatlarım.

Yukarıda linkini verdiğim suzuki forumda bir mekanisyen, pinler arası direnci değiştirerek parçayı onardığını yazmış ve onarım yöntemini anlatmış. Deneyeceğim, asıl rasgele bunun için olsun.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,059
Kayıtlı Üye Sayımız
166,960
Kaydolan Son Üyemiz
karavanyapıyorum

Çevrimiçi üyeler