1995 vitara v6 triger zinciri sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mete74 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,837

mete74

Ana Kamp
Aracıma 2 ay kadar önce bostancı sanayide triger zincir değişimi yaptırdım.kullanılan ürün tayvan malıydı.600 km kadar yol yaptım.Aynı şikayetle gene servise dönmek zorunda kaldım.Zincir şakırtısı ve metalik sesler sebebiylen.Dinlediler ve zincirden olduğunu kabul ettiler fakat bu tür yan sanayi setlerin garantsi yokmuş birşey yapamıycaklarını ifade ettiler.Orjinal parçalarla değişim 2500 tl civarı diyorlar.Bildiğiniz bu tayvan malı harici zincir seti varmıdır?Yada takılan bu seti sökmeden tamir ettirebilirmiyim.Bilgisi olan arkadaşlardan tavsiyelerini bekliyorum

Etiketler
Ynt: 1995 vitara v6 triger zinciri sorunu

size nacizane tavsiyem neçmi usta ile bir görüşün o yoksa oğlu suatla sorunuza hep kesin çözüm üretebilirler hemde tamir konusunda yardımcı olabilirler 0212 270 75 85 numarası

''kullanılan ürün tayvan malıydı.600 km kadar yol yaptım.Aynı şikayetle gene servise dönmek zorunda kaldım.''

2 senedir..40 bin km aynı zinçir bende sorunsuz.. ;)

problem motorda yada onu bulamayan ustanızda .. ;)

genc tokelden 450 tl ye almıştım 2,5 granda da oluyordu bu set ..aklımda kalan .bu set 2-3 çeşitmidir bilemiyorum benim aldıgım oldukca kaliteli idi.. :smiley:

genctokeli arayıp görüştüm ellerinde kalmamış şu anda.konuştuğum kişi samimiyetle bu malın garantisi olmadığını sorun çıkarttığını söyledi.araca zinciri takan ustada aynı şekilde beni uyarmıştı.söz dinlemek gerekiyormuş.
maşallah diyelim oğuzbey aracınıza.siz şanslıymışsınız demekki.kore malı zincir seti gelicekmiş piyasaya yakında.birde onu deniyelim bakalım..

yaklaşık 25x35x10 cm gibi bir kutu içi lebalep dolu acıp 1-2 parcaya baktım hatta aynı kutuya sıgmadı bazıları artmıştı.. ;D

3 tane zincir..onların üzerinde yürüdügü plastik parcalar üzerinde döndügü bir alay dişli,bu zincirleri calışırken germe işini yapan hidrolik piston vs ...tüm grup yeni parcalarla degişimi gerekiyordu bir kısmı üşenildi gerekmez diye arttırılıp kutuda bırakıldımı..?
bana 1 parca uymayıp eskisi kullanılmıştı..
klima+motor radyatörü inip önden calışılan oldukca zor işçiligi olan bir konu..
eski takan 1 diş sente kayık takmış o düzelince daha iyi olmuştu bende ..

orjinal kapak conta 2 adet,24 sibob laştigi ne 550 verdim.yan sanayii takım conta full 120 tl ..serviste takım conta yok ..hepsini orjinal ver desem herhalde 2000 tl tutucak.. ;) 120 tl lik şey. ;D

orjinal parca kalitesi tartışılamaz ama fiyarları bana cok geliyor..nedense..

satsam 15 bin etmeyecek aracın motorunu orjinal parcayla yapmaya kalksan 25 yetmeyecek nerdeyse..

bazıları buralara yazıyor suzuki parcası ucuzdur diye ..onlara saygılarımı sunuyorum.. :mad: :eek:

3 tane zincir..onların üzerinde yürüdügü plastik parcalar üzerinde döndügü bir alay dişli,bu zincirleri calışırken germe işini yapan hidrolik piston vs ...tüm grup yeni parcalarla degişimi gerekiyordu bir kısmı üşenildi gerekmez diye arttırılıp kutuda bırakıldımı..?

aracı servise bırakıp 2-3 gün sonra almıştım.almaya gittiğimde orda çıkardıkları zincir ve bir kaç dişli ve değişen altı fincanı gördüm.ustanın kendisi göstermişti bunları.dişlilerden biri hatta bıçak gibi keskinleşmişti.zincir üstünde baya boşluk yapmıştı.ama 3 zincir gördüğümü hatırlamıyorum.itimat edip bıraktık arabayı.üşenipde gereken yapılmadıysa artık başka bir servis bulmak lazım demektir.
ilginiz için çok teşekkür ederim oğuz bey.

orjinal fiyatı agzımı uçuklatmıştı ;D

450ye sazan gibi atladık ozaman .

sadece taiwan olanı 7 çeşit fiyatlarıda 70 dolardan başlıyor.

http://www.alibaba.com/trade/search?SearchText=SUZUKI+TIMING+CHAIN+KIT+&CatId=0&IndexArea=product_en&fsb=y&sq=y&tracelog=detail__direct_0914

alibaba sitesinden minumum 100 set diyor alışverişlerde.ebayda fiyatlar 150 250 dolar arası.

http://shop.ebay.com/i.html?_nkw=Suzuki+Grand+Vitara+timing+chain

biraz daha araştırınca komple set değişimin nasıl olduğunu anlatan şu siteyide buldum.

http://rides.webshots.com/album/564924430tYrvmF

ileride bu badireyi yaşıycak arkadaşlara yardımcı olur umarım.

aynı sorun bendede var zincir setinin bir kısmı değişti tabi ustanın tercihiyle ancak yine ses var iki kez açıldı, tekrar usta gevşemiş gerdirdim dedi kapattı yine aynı en sonunda yan sanayi olduğu için boşluk yapıyor dedi birde işi iyi anlayan birisine yaptırmak gerekiyor.mete bey yaptırırsanız bilgi olarak yazarsanız iyi olur kanaatindeyım faydalanmış oluruz birde bu verdiğiniz linklerden alışverş yapılabiliyormu kolay gelsin.

ebayden alışveriş yapmak baya karışıkmış.altta anlatımı var.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=13300.0

ben cesaret edemedim ordan sipariş vermeye.kore malı zincir seti gelmesini bekliyorum.tayvan olanlardan daha iyi olduğunu söylediler.konuştuğum usta 2 tayvan set taktıklarını ikisininde bir kaç günde su koyverdiğini söyledi.orjinal parçalarla 1800 tl tutuyor.+işçilik diğer masraflarla 2500 e kadar yolu var.kore malı için 700 civarı olucak dediler.kısmet olursa adapazarında yaptırmayı düşünüyorum.sonuçdan mutlaka haberdar ederim.

mete bey verdiğim numarayı arayıp görüştünüzmü acaba ? suzukiye amerikan araziyi adapte edebiliyorlar ve ebedi zincir konusunu unutuyorsunuz takılan arazi bozulsa bile dişli düzeneği olduğundan bir daha bu sorunlarla uğraşmıyorsunuz

aramadım ünal bey.ilginize teşekkür ederim.sizin bahsetiğiniz başka bir zincir herhalde,arazi şanzımanıyla alakalı.

v6 sı olan arkadaşlara bilgi olsun.gevşek zinciri düzeltmek için motoru açtırdık.ustamız sağolsun kendi arabası gibi ilgilendi.takırtının zincirden gelmediğini gördük silindirin biri sizlere ömür subapdan yapıyordu sesi.açmışken komple motor yapıldı.6 piston başı.2 piston kolu.fincanlar.ana kol yatak.devirdaim.termostat.yeni radyatör.klima kompresörüydü gazıydı.cebimizi baya yaktı.arabanın sesi soluğu değişti.v6nın sesi güzel diyorlardı traktör gibi ses duyuyorduk.sesi hakkaten güzelmiş.yakıtı fazla şu anda.gaz ayarına yeniden giricek.rampada bayılma falan kalmadı.2. vites zor çıktığım yeri 3 vites çıktım.aile isyan etti sat kurtul falan diyorlar ama bu kadar uğraştıkdan sonra nasip olursa bincem bu arabaya inşallah.

mete bey fincanları nerden aldınız orjinalmi hepsinimi değiştiniz.benimde ikisinden ses geliyorda usta yan sanayiyi beğenmediği için takmadı,bilgilendirirseniz memnun olurom.benim araçda v6.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,046
Kayıtlı Üye Sayımız
166,960
Kaydolan Son Üyemiz
iom44r

Çevrimiçi üyeler