1996 2.0 V6 Grand Vitara Motor Zinciri Sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan HüSeYiN1987 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,577

HüSeYiN1987

Yeni Üye
Yer
istanbul
:DAbilerim slm lar benim 96 model v6 grand vitara aracım var bazen motor kısmından cızırtı gibi bir ses geliyo(Genelde Soğuk havalarda) servise götürdüm servis motor zincirinin gerilmesi lazım falan dedi 350-450 ytl masraf çıkardı başka bi servise götürdüm.1000 ytl masraf çıkardıı oda bunlar otomatik gergi zincirin değişmesi lazım germe falan olmaz gibi bişeyler soyledi başka btne daha servise götürdüm 600 ytl masraf çıkardı bende bu konularla ilgili fazla bir bilgi yok ortalama bu işin kesin çözümü maliyet olarak ne kadara cıkmaktadır ??? veya daha önce bu olayla karşılaşan biri varmı bana yardımcı olursaınız sevinirim hic birinin dediği birbirini tutmuyo :mad: yardımlarınızı bekliyorummm .saygılarrrrr :smiley:

Etiketler

Ynt: 1996 2.0 V6 Grand Vitara Motor Zinciri Sorunu

Bostancı San.Sitesi Doganbey Cad.No:18 Grand Oto Ahmet ve Battal Ustayı bul, Gezenbilirden Hakan Irıklı gönderdi de motoru dilesinler kontrol etsinler, 0533 293 07 70 Benim cep beni bir ararsın Battal Usta ile konuşayım. Gerekli çözümü üretelim. %10 Gezenbilir indiriminden faydalanın, bir an önce çözüme ulaşalım, derim. ;)

abi cok saol vitara hakkında ögrenicegim cok şey varr gercekten cok teşekkür ederim çarşamba gunu müsayitim bide onlar baksınnn ilginiz için cok teşekkür ederim götürdügüm zaman ararımm ben siziii hayırlı günler diliyorummm.

Tamamdır, çok yüksek ihtimalle sorunu çözerler,önemli olan yedekparça temini, V6 motorların biraz parça sıkıntısı var..neyse önce bir teşhiş konsun tedavi için yol belirlenir. Kolay gelsin ;)

Hüseyin aynı sorunu 130 bin km de ben eski aracm olan V6 2.0 JLX de yaşamış ve 3 yıl önce bu şekilde farklı fiyatlar almıştım, sektörün içinde olmama rağmen konunun hassas ve uzmanlık alanımızın alman araçları olması nedeniyle o aracmı başka bir vitara uzmanı esnaf arkadaşa götürmüştüm bir iki incik boncuk ve gergi işlemi ile 150 liraya "esnaf dayanışması" şekliyle 50000 km daha gider diye çözümlemiştim.(o arkadaşın adresini istemeyin servisi kapattı)
* aracınızda triger seti denen sistem ile değil zincirli sistem ile kimi sistemleri tahrik alır, haliyle triger kayışı olmadı için zincirli sistemde, kayıştaki gibi kopup motor subaplara vs daha fazla zarar verme riski de yoktur.Komple sistemin değişimi muhakkaki faydalı olacaktır, ancak kısıtlı imkanlar dahilinde gergi işlemi de iyi bir işçilik ile yapılıp 1 kaç yıllık geçici bir çözün sağlanabilir.

ilgin cok saol bendeki de grand vitara v6 2.0 180 bin km de ses olayını her zman yapmıyo komple zinciri değiştirmek daha mantıklı gibi geliyo bana gergi olayında da otomatik gergi diye bişey duydum yani germe olayı yapılmıyomus ne kadar dogru ne kadar yanlış bilmiyorum yani germe işlemi olsada bugun olmazsa yarın mutlaka biyerden koyvericek en sağlılkısı yenisiyle değiştirmek şimdi 3-5 den kacarsak ilerde belki daha cok masraf acabilir benim kafama takılan nokta fiyatları tutturamıyorum hangisi dogru hangisi yanlış bilmiyorum neyse bide hakan abinin dedigi yere götürelim tekrar ilginiz için teşekkür ederim hayırlı gunlerr. :smiley:

Bu zincirlerin ortalama ömrü ne kadardır acaba?
aslında kıtab katalog vs deki verilere göre 100.000 diye geciyor ben 175.000 de degiştirdim v6 motorda tam sentetik yag kullanımı cok önem taşıyor yag basıncı ile bu zıncırı geriyor + sibob ayarı icın fincanlara yag basıyor kalıtesi düşük yag kullanımında zincir ve siboblar bilhassa cok ses yapar sogukken ısınınca bıraz keser ilk olarak 10/40 tam sentetik yag kullanın arac 150 bini gecmemiş ise elletmeyin degmez derim bu zincir degişimi zor bi işciligi var kilima radyatörü sökülüyor.motor radyatörü sökülüyor
arac önü tamamen boşalıyor 4-5 yerde sentesi var bazıları zincir üstünde ben bilgisayar destekli olarak hallettim suzuki tecrübesi olmayan ve orayı 3-5 kere sökmemiş kişiye kesinlikle elletmeyin.yaklasık olculeri 20/30/8 gibi kutu düşünün içi disli ,zincir ,plastik palet vs dolu bunlar ne imiş diye cıkarıp bakıyorsonuz ici bırsuru parca dolu 2 tane hidrolık ıtıcı germe var mesela tekrar bunları kutuya koymaya kalktıgınızda 2-3 tanesi aynı kutuya artıyor aksarayda bu kutu 450 cıvarı yan sanayı olarak taivan malı 2-3 parcası uymuyor eskıleri kullanıyorsunuz onlarda bende asınmamış cıktı problem yasamadım bunun işciligi 350 cıvarı + 50 klıma gazı gibi olması gerekır.yagı antıfırız fılıtre vs derken 1000 tl cıvarı normal bır rakamdır yan sanayı parca ile orjinal seti de servisten fiyat almalıdır işe başlanmadan bu işlerden sonra motorun sentesi vs tam yerine geliyor cekiş artıyor ve hiç ses kalmıyor saat gıbi oluyor bilgilerinize..

Bilgilerin için cok saol bendeki 180 binde 10/40 tam sentetik yag kullanımında sorun çozulurmuu? hakan abini dediği yere götürdüm zincirlerin orginal seti komple değişimine 1500 ytl fiyat cıkardılar birde bu zincirlerin taiwan malı varmış onun için 1250 ytl fiyat cıkardılarr bişeyler yapıcaz artıkkk araba elimde kalmasında başka bişey istemiyom :smiley: saygılar.

abi Dün battal ustayla tanıştık fiyatlar böyle germe olayı cok riskli garantisini veremem diyo taiwan malı zincirlerde yeni gelmiş hıc takmamış herhangi bir araca ne kadar verimli olur bilmiyomm şimdi komple zincir setinin fiyatlarını aratışrıyorum sadece zincir seti 1100 ytl dedi en sonunda arabayı satıcam :D kesim çözümm ama cokkkk seviyommm satmammm hayırlı günlerr

arkadaşım satmak çözüm değil aracımı seviyorum demişsin. 4x4 ile alakalı değil ama bende dacia solenza var.(o da ne demeyin. bende ondan hoşnutum.) triger seti kayışlı sistem.60 binlik bakım sırasında (70 binde yaptırdım.) değişti. Gergi rulmanı hatalı çıktı. aynı gün içinde 8 ad. sübap kırılması ile sonuçlandı. bence bakımı ihmal etme.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,066
Kayıtlı Üye Sayımız
166,968
Kaydolan Son Üyemiz
Ramazan Turan

Çevrimiçi üyeler