1996 Cherokee 2.5 İçin Yardım ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan eyupses Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,996

eyupses

Ana Kamp
arkadaşlar yakın çevremde 96 2.5 benzinli cherokee var.fiyat olarak 24.000 tl isteniyor.araç 121.000 mil de(200.000 km)ve gayet temiz.bu araçla ilgili sizin görüşleriniz nedir.yardımcı olursanız sevinirim.
yakıt
motorun yeterliliği
fiyat
km
vs.
saygılar...

Etiketler
Ynt: 1996 Cherokee 2.5 İçin Yardım ?..

http://www.sahibinden.com/cherokee_2_5_sport_1996_askin_jeep_ten_-17WQQaXQQ15276391WQQpXQQdisplayitem

fiyat olarak daha uygun

eyupses' Alıntı:
http://www.sahibinden.com/cherokee_2_5_sport_1996_askin_jeep_ten_-17WQQaXQQ15276391WQQpXQQdisplayitem

fiyat olarak daha uygun

bir hata var gibi
ilan açıklamasını okursan 4.0 litre 190 beygir diyor

onu özellikle sordum başka araç özelliklerinden kopyalama yapmışlar araç 2.5

Xj'nin çok tutulan bir modeli değildir. Off-road'da verimli olmaz. Şehirde kullanılabilir fakat 4.0'lara göre yakıtının çok düşeceğini ve avantajlı olduğunu düşünmeyin.

Selamlar ,
Mustafa abinin de deiği gibi pek tutulan bir model değil . 4.0 ülkemizde hem ustalarca çok iyi tanınan hem parçası hayli bol olan bir motor . Üstelik hem asfaltta hem arazide inanılmaz bir güç ve çeviklik sağlıyor .

Sağlıklı bi 4.0 xj LPG ile şehir içinde 25-30 kuruşu geçmez normal kullanımda . Uzun yolda çok daha uygun ... Ben zannetmiyorum ki bu motor şehir içinde 200 bin uzun yolda 150 bin yaksın ... Cuzi farklar için bence 4.0 dan vazgeçilmez .

Ben kendi adıma sağlıklı bir 4.0 öneririm . Tabi High Output yani 190 hp seçilmeli ...

Saygılarımla ...

aslında baştan bende 4.0 bakmıştım ama motor büyük diye korkuttu beni.hani bizim araçlar genelde 1.6 - 1.8 oluyorya şimdi bu 4.0 olunca korkutuyor acaba gaza çalışırmıyız diye.ayrıca ikinci eli hiç yok gibi bişey.anlıyacağınız bu aralar kafam bayaa karıştı.yeniden 4.0 lara bakmaya başladım.temiz bulursam bu hafta bitirmem lazım bu işi.yardımlarınız için tşk.

Hocam Jeep 4.0 düz altı silindir motor , hayli dayanıklı , teknik olarak basit ve güvenilir bir motordur . Yakışı konusunda foruumda çokca yazışma var zaten . Bence bu motorlar çokta makul yakıyor . Sonuçta bahsettiğimiz 1.3 albeayada palio değil ...

Bu arada acele etmeden aklınıza yatan aracı almanızı öneririm . Buradaki tecrübeli arkadaşlara da almadan önce danışmayı ihmal etmeyin . Zaten sıkı bir servis kontrolü konusunu mutlak gerekli saymaya gerek yok ...

Kolay gelsin ...

doğru ikinci eli zayıf araçlar ama kime göre, gerek büyük hacim motoru, gerek vergisi vs vs............
bu iş gönül işi, körükörüne dalma içine fayda-maliyet ilişkisini iyi hesapla
lpg ile %40 civarı tasarruftan bahsediyor arkadaşlar güzel bi rakam bence,
ancak 1.4-1.6 araçlarla kıyaslama, hata olur

mustafa abi gerekeni söylemiş, dikkate al tavsiye ederim....

Jeep markalı arabaya bineceksen 4.0 - 4.7 - 5.2 - 5.9 gerisi yalan yakıtıda kafana fazla takma senin bildiğin 1.6 ve 1.8 araçlardan çok fazla yakmaz. Ayrıca araca bindiğinde ve gaza bastığında neden büyük motor olması gerektiğini anlarsın.

10 yıl kadar defender kullandım ama bu araç benim aklımı başımdan aldı.aslında daha kullanmadım bile sadece içine oturdum.çok sağlam ve dayanıklı duruyor.yakıtın korkulacak kadar olmadığı iyi oldu.şimdi vergisini sindirmeye çalışıyorum :smiley:
kafaya koydum alacam inş.

Bence de 4.0 lt xj en doğru seçim olur... bende ilk XJ kasaya bakmışdım fakat 2 yıl öncesi fiyatlar bu kadar makul değildi , sonrasında uzun aramalardan sonra biraz da tesadüfen Türkiye de az sayıda bulunabilen XJ motoruna ve şanzımanına sahip ZJ kasa aracımı buldum. Yedek parçası bol , yakıt 5.2 ye göre biraz daha uygun ve çok sağlıklı bir makina... Düz 6 silindir mekanik olarak sorunsuz ve onarımı kolay , şanzıman olarak asfaltta 2 çeker kullanılabilmesi yürüyeni yormaması ve yakıt tasarrufu açısından avantaj. Başta da yazdığım gibi 4.0 lt XJ iyi bir seçim , 97 -98 modelleri de fiyatları ve vergi dilimi olarak alınabilecek modeller....

98 model 160.000 de xj buldum.araç yurt dışından gelmiş.bu hafta sonu görmeye gidecem.ayrıca sahibi römorkununda olduğunu söyledi.bakalım anlaşabilirsek ne kadar işime yarar bilmiyorum ama römorkuda alacam.olursa sizlerlede paylaşırım

Ben kendi adıma sağlıklı bir 4.0 öneririm . Tabi High Output yani 190 hp seçilmeli ...

bu araçta 190 hp dışında nasıl motor seçenekleri var.
ayrıca merak ettiğim 0-100 km değerleri nasıldır.teşekkürler...

Aslında motor tektip . Ama 95 miydi 93 müydü tam hatırlamıyorum bilen arkadaşlar yazacaktır yada forumdada yazılmıştı daha evvel . B modellerin altında aynı motorun HO oolmayan 160 bg cvarında bifr versiyonu var . Gerçi benim rasladığım 95lerin de hepsi 190 hp . 96-98 ler zaten 190 hp ...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,950
Kayıtlı Üye Sayımız
166,953
Kaydolan Son Üyemiz
cigdemkazanlı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR