1996 model GC de hangi marka Buji kullanılmalı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan antbur Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,052

antbur

Kamp I
Yer
BURSA
arkadaşlar yeni aldığım GC 96 model aracımda hangi marka buji kullanmalıyım araca daha yeni speedy de bakım yaptırdım yağ, yağ filitresi, hava filitresi, enjesiyon temizleme, (bosch marka buji 0542229659) 375tl yakan araç 540 tl yakmaya başladı farklı bir ustaya götürdüm bujiden kaynaklanabileceğini söyledi aracı kurcalatmak istemedim ne dersiniz araç ta kerkme titreme hiçbir şey yok gaz yiyişide normal bakımlarını yaptırdıktan sonra yakıtı azalacağına niye artmış olabilir ???yardımlarınız için şimdiden teşekkürederim.

Etiketler
Ynt: 1996 model GC de hangi marka Buji kullanılmalı

Selamlar ,
Öncelikle forumu taramanızı öneriyorum , aracınızla ilgil çok fazla veriye ulaşabilirsiniz ;)
LPG sıralı mı ? İlk tavsiyem aracınıza herhangi bir serviste bakım yaptırmaktansa bu araçları tanıyan bir usta-servis tercih etmeniz . Bu zamanın ve doğru müdahale için önemli bir ayrıntı . Her usta bu araçların dilinden anlamaz .

Katalogdan bakmak lazım elinizdeki bujinin özelliklerine ... Ama bence bujiyi orjinal kullanmak engüzeli . Orjinal bujiler MOPAR dır ve Champion tarafından üretilir : http://www.yedekparca.com/3867.html

bu arada elektrod açıklığı için 89mm tavsiye ediyor servis dökümanları.

LPG sistemin ateşleme sorunlarına karşı hassasiyeti daha fazladır . LPG ayarına da tekrar göz atılabilir .

ssbman' Alıntı:
Selamlar ,
Öncelikle forumu taramanızı öneriyorum , aracınızla ilgil çok fazla veriye ulaşabilirsiniz ;)
LPG sıralı mı ? İlk tavsiyem aracınıza herhangi bir serviste bakım yaptırmaktansa bu araçları tanıyan bir usta-servis tercih etmeniz . Bu zamanın ve doğru müdahale için önemli bir ayrıntı . Her usta bu araçların dilinden anlamaz .

Katalogdan bakmak lazım elinizdeki bujinin özelliklerine ... Ama bence bujiyi orjinal kullanmak engüzeli . Orjinal bujiler MOPAR dır ve Champion tarafından üretilir : http://www.yedekparca.com/3867.html

bu arada elektrod açıklığı için 89mm tavsiye ediyor servis dökümanları.

LPG sistemin ateşleme sorunlarına karşı hassasiyeti daha fazladır . LPG ayarına da tekrar göz atılabilir .

barış bey aracım sıralı sistem milano e gaz modeli bilgilendirme için teşekkürederim moparın bujilerinden temin edip taktırıcağım tekraradan gaz ayarını yaptırıp yakıt değerlerine bakıcam ben bursadayım çevremde bu araçtan kullanan olmadığından ustasına ulaşamadım speedy 30 yıllık geçmişi olan bir servis gc nin dilinden anlar diye düşündüm açıkcası dolayısile aracımın bakımını orada yaptırdım araştırıp gc nin dilinden anlıyan bir usta bulacağız bakalım tekrardan çok teşekkürederim.

arkadaşlar 96 gc için olan bumudur cahampion buji RC12LC4/012A 0E128/T10

Cahmpion kataloğundaki karşılığını tam bilmiyorum kod doğru gibi ancak emin değilim açıkçası . Ama bence tekrar hata olma ihtimaline karşı direk İstanbuldan isteyin , en azından ben öyle yapardım , master service de gayet güvenilir bir servistir , gezenbiliri de tanırlar ...

Benzer olay benim Blazer da da oldu. o zaman buji kablolarını yenilemiştik ve düzelme olmuştu.
Çok pahalı bir değişim değil.
Denemenizde fayda var.

Saygılar, selamlar

rekrardan bir gaz ayarı yaptırdım olmadı dediğiniz gibi bende buji kablolarını değiştireceğim.
saygılar selamlar bizden

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,839
Kayıtlı Üye Sayımız
166,940
Kaydolan Son Üyemiz
acelyakaratas

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.