1996 Model Lada Nıva Gaz Pedalı Ayarı

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mustafa şener Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,573

mustafa şener

Yeni Üye
Mesajlar
19
Tepkime Puanı
0
Yer
TRABZON AKCAABAT
merhaba adım mustafa bende lada hayranıyım epıydır takıp edıyorum yol gosterıcı bılgıler ve dayanışma var aranıza yenı katıldım aklıma takılan bazı konular oldu 1996 model arabamın gaz pedalında sıkıntı yasıyorum tumseklerde ve dusuk devırde araba kendılığınden gazı takılı gıbı şahlanıyo ustaya gıttım bunlarda hep bu sorun var dedı geciştirdi eşim de lada hayranı surmek ıstıyo ama bu sıkıntı onu korkutuyo nasıl bı yol takıp etmem gerek bu konuyla ılgılı fıkırlerınızı almak ısterım selamlar trabzondan
 

Etiketler
Ynt: 1996 Model Lada Nıva Gaz Pedalı Ayarı

bence iyi bir ustaya baktır yıllardan beri bende lada kullandım. fakat öyle bir sorunum olmadı.
 

Ynt: 1996 Model Lada Nıva Gaz Pedalı Ayarı

sizin nivanız karbiratörlü gaz cok yumşak ve takılı kalıyorsa gaz yayını degiştirin
 

Ynt: 1996 Model Lada Nıva Gaz Pedalı Ayarı

gaz halatının içi zamanla pas veya pislik doluyor bunun dışında gazın baglı bulundugu makas şeklinde yayı var bunların ikisini birden degiştirin, bunu siz bile yaparsınız gaz halatının yolunu takip edin yeteli. o ustayada birdaha gitmeyin benim canın ustaların beceriksizliginden çok yandı. arızalı parça yerine hiç alakası olmayan bir sürü parça degiştirim arızanın giderilmesini saglayamayan birçok usta tanıdım en sonunda akıllandım araç kırılmadan ustaya gitmiyorum. birde yanlış yapılırsa bulundugunuz sanaide şikayetinizi ve masrafınızı karşılayan bir dernek olup olmadıgını ögrenin bu size çok faysa saglayacaktır.
 




Ynt: 1996 Model Lada Nıva Gaz Pedalı Ayarı

sizin gaz pedalınız tellimi,mekanikmi mekanikse sorun kontra somunlarında oluyor karbüratörün altında motor tarafındaki kontra somunlarını sıkarsanız sorun gidebilir.bendede 96 safari var bende aynı sorunu yaşıyordum rastgele ararken o somunların gevşediğini gördüm sıkınca sorun ortadan kalktı şimdi gaz benim kontrölümde ..,
 

Ynt: 1996 Model Lada Nıva Gaz Pedalı Ayarı

tellı olması gerek mekanık değil karbıratorun ust kısmında gaz pedalına basıldığında ılerı ve gerı oynayan ıkı ters ıstıkamete oynayan parcalar var kafalı bunlar ıyıce yerınde oynuyo bırde onları kontrol edecem yayları değiştim bıraz gaz ayarı sertledı ama o hoplama tumseklerde arasıra yapıyo desem ılk defa suruyorum hata bende oda değil bakacam birsana sağol
 

Ynt: 1996 Model Lada Nıva Gaz Pedalı Ayarı

o kafaların boşluklarını alıp sıkarsan sorun ortadan kalkar yayla alakalı değil bende aynı sorunu yaşadığım için cevap yazdım şu an ben çok memnunum.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,507
Mesajlar
1,519,003
Kayıtlı Üye Sayımız
172,164
Kaydolan Son Üyemiz
erensipahi

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst