<div class="bbWrapper"><blockquote data-attributes="member: 165863" data-quote="alkan1905" data-source="post: 1516750"
class="bbCodeBlock bbCodeBlock--expandable bbCodeBlock--quote js-expandWatch">
<div class="bbCodeBlock-title">
<a href="/forum/goto/post?id=1516750"
class="bbCodeBlock-sourceJump"
rel="nofollow"
data-xf-click="attribution"
data-content-selector="#post-1516750">alkan1905' Alıntı:</a>
</div>
<div class="bbCodeBlock-content">
<div class="bbCodeBlock-expandContent js-expandContent ">
Ben 2.4 benzinli olan manuel vitesli bir model düşünüyorum 2.4 için kronik sorunlar var mı acaba . 2.7 dizeller nedense bana daha sorun çıkarabilir gibi geliyor. Yedek parçaların olmadığı ve çok pahalı oldukları söyleniyor genel olarak
</div>
<div class="bbCodeBlock-expandLink js-expandLink"><a role="button" tabindex="0">Genişletmek için tıkla ...</a></div>
</div>
</blockquote><br />
2.4 lerin detaylarını bilmiyorum.<br />
<br />
Benzinli sistemlerden mazotlu sisteme geçmeden önce ben de mazotlu araçlar daha karmaşık ve parçaları daha pahalı diye düşünürdüm. <br />
<br />
Mazot motor sistemlerini tanıdıkça , öğrendikçe ve parçalarını alırken çok ta karmaşık olmadıklarını, <br />
<br />
Parça fiyatlarıda da değişik seçenekler bulunduğunu öğrendim. <br />
<br />
1.Orijinal parça fiyatları, <br />
2.Serviste satılan fiyatlar,<br />
3.İthalatçıların fiyatları, <br />
4.Çıkmacıların fiyatları, <br />
5.Benzer araçların parça fiyatları, <br />
6. Yurtdışı ebay amazon fiyatları ve <br />
pazarlık parça fiyatlarını etkiliyor. <br />
<br />
Mazot motorunda en pahalı sistemler mazot pompası ve enjektörlerinde. <br />
<br />
Genel mazot motorlarında eski modellerde tanesi 100 -300 tl ye alınan enjektörler yeni modellerde tanesi 2000-5000 tl gibi fiyatlara çıkabiliyor.<br />
Tabiki ne kadar gelişmiş enjektör o kadar az yakıt. Fiyatı pahalı ama sağladığı fayda sürekli .<br />
<br />
Mazotlu motorlar daha profesyonel yapıldığı için daha güçlü ve dayanıklı oluyor. Kolay kolay arıza çıkarmıyorlar. Başta sıkı bir bakımdan geçirirseniz, yağlarına, sularına , civatalarına, hortomlarına, öntakımlarına,rot balanslarına vb. bakarsanız uzunca bir süre sorun çıkarmadan kullanırsınız.<br />
<br />
1998 civarı mazotlu araçlarda enjektör fiyatları nerdeyse buji fiyatına, Isıtma bujileride üçte bir enjektör fiyatına.<br />
Mazot pompa bakımı 98 modelleri için 80-100 tl ye yapıyorlar.<br />
<br />
Turbo , gelişmiş hava kompresörü / kolay bozulan bir parça değil ama parçaları değiştirilerek kullanmaya devam edilebiliyor. Yeni turbo fiyatları da araştırmaya bağlı fiyatlarıda makul denilebilir. 15-yıl dayanmayı ve yakıttan sağladığı faydayı düşünürsek. Turbo sistemini bakımlı kullanırsanız hem yakıttan hemde güçten yana bir sıkıntı yaşamazsınız.<br />
<br />
Benzinli araçtan mazotlu araca geçen kişinin öğrenmesi gereken önereceğim iki konu vardır.<br />
<br />
1. Turbo sistemi nedir nasıl çalışır, nasıl arıza yapar, arızaları nasıl anlaşılır,<br />
<br />
2. Mazot pompası nedir? Nasıl çalışır? Enjektörler nedir, Isıtma bujisi nedir? ve problemleri, çözümleri...</div>