1998 Suzuki Vitara Yükseltme Uygulaması / Fotoğraflı Anlatım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan msmt Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 42
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,909
Ynt: Suzuki Vitara Yükseltme Hakkında ?

Eren Bey Merhaba,
Malzeme fiyatlarını ayrıntılı vereceğim.

erenatac' Alıntı:
Mustafa bey çok güzel olacağa benzyor,şimdiden hayırlı olsun.Bu arada get için hangi malzemeyi kullandınız,tornası dahil kaça mal oldu bilgilendirirseniz aynı işlemi yapacak arkadaşlar açısından iyi olur.Aracınızı keyifli günlerde kullanmanız dileğiyle.

Etiketler

erenatac' Alıntı:
Bu arada şaft uzatması için flanş yaptırdınız mı?

Şaft uzatmasını yapmadık. Şanzıman çıkışındaki saft hareket noktasında askı durumunda 5mm çıkma oldu. daha önce bu kadar hareketin normal olduğunu 2" yükseltmede flanşa gerek olmadığını görmüştüm. O yüzden flanş yaptırmadık.

Malzeme Maliyeti;
Takozlar polyemid denen bir malzemeden yapıldı, içeriğini tam bilmiyorum, abimden aldığım bilgiler dayanımı fazla ve hafif parçalar olduğu.

9 adet parça: 180 tl
1 adet 55mm arka dif takozu
2 adet 55mm arka helezon takozu
2 adet 75mm arka amartisör uzatması (içide yivli olduğundan 55mm ye ayarlandı.)
2 adet 45mm ön helezon takozu
2 adet 45mm ön amatisör takozu

2 adet ön diff uzatması, 4xfourart: 105 tl + kargo.

2 adet sprey boya: 17 tl

10 adet uzun civata: 10 tl

İşçilik: her tarafım ağrıyor kaç para denir bilmiyorum :smiley: 200 tl civarı alırlar sanırım.

Yaptırmak isteyen arkadaşlara Konya da yiğenim yardımcı olabilir. Parçaların ölçüsünü ona bıraktım.

İlk hevesimizi aldıktan sonra ön kısmı sökmeye başladık. Aman Allahım bu ne karışıklık gözüm korktu. Arka taraf kolay olmuştu.

[attachment=1]

bütün sistemi aşağı indirdik. Bir taraftanda Çağlar ve Hakan Beyin yaptığı çalışmayı bilgisayardan tekrar kontrol ediyorum. Diff askılarından şüphem var.

front_operation1.jpg

Bu arada öğleyi bulduk, işyeri hareketlendi, yiğen bana yardımcı olamıyor. Bende ön kısımda temizlencek işlerle uğraşıyorum. Ön frenleri kontrol ettim, balatalar bitik, onları değiştirdim.

akşama doğru tekrar arabanın başına geçtik.

Diff askılarını söktük. Diff kriko üstünde , Askıların üst kısımlarını yerine taktık. Ben difransiyeli ortadan tuttum, yiğen iki taraftan askıların vidalarını tutturdu. Kortktuğum gibi olmadı. Askıların delik yerleri ve tutan kısımların eğimi difin yeni konumuna düzgünce oturdu. Kastırmadan 6 vidayı sıktık. İçim rahat :smiley:

Bu kısımlarda foto yok malesef.

Son kontroller ve rot balans ayarı yapılıyor.

[attachment=1]

İş bitti,
alt korumayı takmadık, sanayi içinde karanlıkta bulduğumuz tüm toprak yığınlarına çıktık indik.

Sökülen parçalar,

[attachment=2]

Sonuç güzel ama tam bitmedi , kontrol edilecek noktalar var. PAzara yaapcağız onarıda.

last_control.jpg

removed_parts.jpg

Pazar günü tekrar iş yerine geldik, arabayı kanala soktuk, tümvidaları tekrar kontrol ettik.

Sağdan ve soldan görünüm,
[attachment=1]

Önden genel görünüm,
[attachment=2]

Yakışıklı görünüyor.
[attachment=3]

Sarı renk kendini belli ediyor,

front_right_view.jpg

front_left_view.jpg

front_view.jpg

Dodikler arabaya sonradan takılmış. Kenarları açılmıştı. Altlarına bakınca çamur toprak girdiğini gördüm. Üzerinde yırtıklarıda vardı. Alt ksımlarında boyayı kaldırmış. Tüm parçaları söktük. Alt koruma , ön kaput, çamurluk kenarlaları hep beraber boyanacak.

Arabayı Konya'da bıraktım, yapılacak bir sürü işi var. Ayrılmak zor geldi. Bir hafta sonra başka bir araçla karşılacağım kesin.

Kontroller bitince sanayide bulduğumuz ilk tepelere daldık.

Kasılmalara, hortumların sınırlarına baktık. Sıkıntı yok. Sola tam eğimde eksoz safta çok yaklaşıyor onu uzaklaştırmamız gerekiyor. Önde denge çubuğu aks körüğüne değdi değecek. daha fazla eğim olurmu bilmiyorum, daha fazlasında kesin değer ilerde onunda ucundan 1cm almakta fayda var.

test1.jpg

Tırmanma güzel, lastikler üzmüyor, bolçamurda ne olur bilmiyorum.

Sağ sol arikilasyon yaptım, yapılanlar gayet başarılı.

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

test2.jpg

test3.jpg

test4.jpg

test5.jpg

Eğimde 4 tekerin hala yerde olması heyecan verici, çekiş gücü devam ediyor. ön tekerle arka arasında 50-60cm fark var.

Resimlerdeki durumda sol arka teker çamurluk kısmına tam değmiyor. 235/75/15 için hala yer var.

[attachment=1]

[attachment=2]

Araçta 3 kişi var. Bagaj kısmanda yaklaşık 150kg yük var. Benim için oldukça tatminkar bir çalışma oldu.

test6.jpg

test7.jpg

SONUÇ:

Yardımcı olan tüm arkadaşlara çok teşekkürler. Bilgi paylaştıkça çoğalır.

Bu işe yeni başlayan birisi için güzel bir çalışma, maliyetler minumumda. Arka difin yerden yüksekliği 20 cm, Şasenin yerden yüksekliği 28cm. Araca binmek için nerdeyse bi basamak lazım. :smiley:

Artılar,
- iyileşen yaklaşma açısı,
- iyileşen uzaklaşma açısı,
- iyileşen artikilasyon yeteneği
- iyileşen ileriyi görme açısı :smiley:
- 235/75/15 MT için hazırlıklar tamam

Eksiler,
- hızlı gitmek yok ;D
- yakıt sarfiyatı biraz artabilir

Bir reklam ;)

Konya civarında bu işi yaptırmak isteyen arkadaşlar Konya'da yiğenden yardım alabilirler.
Ali Tezel 0538 582 12 89
Adres: Zafer San. Özkan Sk. No: 1 Selçuklu Konya

Acemiliğini bizim araçta attı, ikincisi daha kolay olacaktır.

[attachment=1]

tezeller1.jpg

Gerçekten eskiye oranla çok fark etmiş,güle güle kullanın.
Bu arada 3 inch yükseltme yapacak arkadaşlar arka amortisör uzatması için "çivi" diye tabir edilen aparatlar yerine Renault 19 un arka amortisörlerinide tadilatsız direk takıp kullanabilir.Boyları Suzukinin kendi arka amortisörlerinden ortalama 7.5 cm civarı daha uzun.Ama Mustafa beyin yaptığı gibi 2 inch yükseltme için 19 un amortisörleri uzun kalabilir.

msmt' Alıntı:
Malzeme Maliyeti;
Takozlar polyemid denen bir malzemeden yapıldı, içeriğini tam bilmiyorum, abimden aldığım bilgiler dayanımı fazla ve hafif parçalar olduğu.

Merhaba,
Geçen hafta http://www.pinarmetal.com/ adresinden D120 ve D100 çaplarında sırasıyla 16cm ve 20cm boylarında polyamid çubuklar aldım.
Delrin daha iyi malzeme ancak hem yoğunluğu fazla hem de birim fiyatı pahalı.
Polyamid 8tl/kg, Delrin 9,4tl/kg (+kdv)

Polyamid D120 12,8kg/m D100 8,9kg/m
Delrin D120 16kg/m D100 11,1kg/m

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,089
Kayıtlı Üye Sayımız
166,828
Kaydolan Son Üyemiz
XOFA

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR