1998 Vitara Yağlambasında Sıkıntım Var

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bekirgümüş Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,148
1998 otomatik vitaram ısındıktan sonra araç yavaşladıyında tam durduğumda yağlambası yanıyor hafif gaza bastığımda sönüyor soğukken bir sıkıntı yok nedendir acaba ,teşekkürler

Etiketler
Ynt: 1998 Vitara Yağlambasında Sıkıntım Var

bir cok nedenden yapar..

kalın motor yagı kullandıysanız basınç düşer yag müşiri hata verir.

motor rolantisi düşükdür..?
bujiler eski ,yanlış buji,tırnak aralığı fazla acık buji ,buji kablosunda temassızlık vs.
bogaz kelebegi kirli..
hava filitresi tıkalı
vs
bir bilene gidin az yaglama - yetersiz yag basıncı hoş degil derim.. :smiley:

bilgileriniz için teşekkür ederim yavuz bey birde birşeydaha sorucam yağpompasından yapabilirmi,teşekkürler

oğuz bey hafa filtres, yağmüşürü yağfiltresi yağpompası,nı deyiştirdim sorun devam ediyor bihava rolanti ayarı kardı makinaya baylatıcam düzelecekmi bakalım,tekrar teşekkürler alakanıza

yıllar önce bende 93 jlx 8v hard top aracımda yaşamıştım problemi.motor g16a idi .yani enjeksiyonsuz olandan ama sorun aynı. Ayrıca sizin araç otomatik. (bugüne kadar kullandığım araçlar içerisinde en sevdiğim araçtır. şu anda 2009 hyundai tucson style kullanıyorum ve sattığıma çok pişmanım.Vitara kesinlikle bağımlılık yapan bir araç)arac yuksek hızda giderken veya uzun soluklu rampa çıktıktan sonra boşa salladığında birkaç saniye sonra kırmızıyı yakıyordu. yağ ppompası , müşür vs. değişti en sonunda hiç gerek yoken motoru açtık. motoru açmışken hiç gereği yokken (motor gram yağ eksiltmiyordu) motor yaptık.düzeldi. ustamın soylediği zaman içerisinde aşınma dolayısıyla kol-yatak vs lerde oluşan boşluklar nedeniyle yağ basıncı düşüyormuş. Bu işlem 115.000 km de yani çok erken yapıldı. aracı 163.000 kmde satıncaya kadar kullandım. sorun tekrar etmedi.

motor calisip yag isinmaya basladiginda yag basinci bir miktar duser bu butun araclarda boyledir.Aracinizda yag basinc gostergesi olsaydi bunu gorebilirdiniz.Aracin motoru zamanla yipranir ve asinir bu normal bir durumdur , limitler asildiginda ise revizyon yapilir.Grank , eksantrik yataklari , ana yataklarda zamanla asinma yapar ve bosluklar fazlalasir bu bosluklardan zaten sizmakta olan yag bosluklarin artmasiyla daha fazla sizmaya baslayinca yag basinci normal olarak duser.sicak motorda isinan yagin bir miktar basincinin dusecegi muhakkatir , birde rolanti devrinde pompa daha az yag basacagi icin basinc iyice dusecektir.Burada onemli olan alt limitin ne oldugu ve bunun asilip asilmadigidir.aracinizda orijinal yag basinc gostergesi yoksa bunu sonradan takilan bir musur ve gosterge ile gorebilirsiniz , bu degerinde limiti asip asmadigini aracinizin teknik degerler tablosundan kontrol edebilirsiniz.Sizin aracinizin yag basinc degerinin alt limitinin ne oldugunu bilmiyorum ana 0,5 bar degerine kadar normal kabul eden motorlar mevcut.Ayrica yine sizin araciniz icin olabilirmi bilmiyorum ama bir cok motorda yag pompasina mudahale edilerek yag basinci arttirilip eksiltilebiliyor.Saygilar

arkadaşlar aracın motorunu yeni yaptırmıştım yanlız usta yağpompasını deyiştirmemişti sorun çıkınca götürdüm yağpompasını deyiştirdi sorun gene devam etti tekrar götürdüm yğmüşürünü ve yağfiltresini orjinal deyiştirdi şuan sorun çözüldü .inşallah tekrarlamaz ,bu deyişimlerden olabilirmi hala kafam takık.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,949
Kayıtlı Üye Sayımız
166,715
Kaydolan Son Üyemiz
Turker.E

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR