Ynt: 1998 Vitara Yağlambasında Sıkıntım Var
motor calisip yag isinmaya basladiginda yag basinci bir miktar duser bu butun araclarda boyledir.Aracinizda yag basinc gostergesi olsaydi bunu gorebilirdiniz.Aracin motoru zamanla yipranir ve asinir bu normal bir durumdur , limitler asildiginda ise revizyon yapilir.Grank , eksantrik yataklari , ana yataklarda zamanla asinma yapar ve bosluklar fazlalasir bu bosluklardan zaten sizmakta olan yag bosluklarin artmasiyla daha fazla sizmaya baslayinca yag basinci normal olarak duser.sicak motorda isinan yagin bir miktar basincinin dusecegi muhakkatir , birde rolanti devrinde pompa daha az yag basacagi icin basinc iyice dusecektir.Burada onemli olan alt limitin ne oldugu ve bunun asilip asilmadigidir.aracinizda orijinal yag basinc gostergesi yoksa bunu sonradan takilan bir musur ve gosterge ile gorebilirsiniz , bu degerinde limiti asip asmadigini aracinizin teknik degerler tablosundan kontrol edebilirsiniz.Sizin aracinizin yag basinc degerinin alt limitinin ne oldugunu bilmiyorum ana 0,5 bar degerine kadar normal kabul eden motorlar mevcut.Ayrica yine sizin araciniz icin olabilirmi bilmiyorum ama bir cok motorda yag pompasina mudahale edilerek yag basinci arttirilip eksiltilebiliyor.Saygilar