2,5 Düz Dizel Radyatör Suyu Ekleme Zamanı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan nordic1903 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,562

nordic1903

Grizzly Bushcraft
Yer
Kavacık - Istanbul
Web
www.imageresim.com
Sevgili Gezenbilir Ailesi ;

Son günlerde dikkatimi çeken bir durum ile ilgili görüşlerinizi ve tecrübeleriniz rica ediyorum..

2500 Düz Dizel aracımın radyatörüne ayda bir 1,5 - 2 lt su ekleme ihtiyacı duyuyorum..Bu normalmidir ? Yoksa bir yerlerde kaçak var da ben mi farkedemiyorum ?

Eğer kaçak varsa nerelerde olabilir ?

Saygılar

Cenk

Etiketler
Ynt: 2,5 Düz Dizel Radyatör Suyu Ekleme Zamanı

Ayda 2lt. su eksiltmesi eğer kaçak yoksa ve araca hararet yaptırmamışsanız mümkün değil , kesin kaçak var ...

Hangi araç olursa olsun motor sıcakken zayıf kaçaklar anlaşılmaz. Çünkü motor ve çevresi çok sıcak olduğundan her yer kuru görülür.

En iyisi aracınızı akşam park edip sabah çalıştırmadan radyatatör dahil bütün hortum bağlantılarını gözden geçirmek. Aynı zamanda aracın altına yere bakmak. (Yağ ve su kaçağı damlaları var mı?)

NOT:

Eğer araçlardaki gösterge seviyesini çok geçiyorsanız, antifrizli su ısınınca aynı süt misali kabarır ve fazlasını her seferinde tahliyeden atar.

Öncelikle ilginize teşekkürler..Sitede okuduklarımdan yola çıkarak her sabah aracımın altını mutlaka kontrol ederim..Herhangi bir sızıntı var mı diye..Bugüne kadar rastlamadım..

Korkum daha derinlerde bir tehlike olması..Yani hortum bağlantıları haricinde bir yerlerde sakatlık olabilir mi ?

Saygılar

Cenk

Zannetmiyorum, eğer hortumlar eskidiyse o zaman küçük çatlaklardan kaçabiliyor. Kelepçeler aşırı derecede sıkılmışsa hortumda çok küçük kesik oluşturur. Bir de radyatör kapağı veya su doldurulan şişenin (deponun) kapağı çok eski ise su ısınınca buhar şeklinde salıyordur...

Başka zannetmiyorum, conta yanık olsa bir daha çalışmaz yada sabah çalıştırırken çok ama çok eziyet eder. Sizin anlatmanıza göre sadece su kaçağı var.

Arkadaşlar ;

Kaçakları tespit ettim..Araç soğukken damlama falan yoktu fakat kullandıktan sonra park ettiğimde Karterin yakınlarında bi yerden damlamalar olduğu dikkatimi çekti..Bu hafta içinde halletmeyi düşünüyorum..

Yardımlarınız için çok teşekkürler

Cenk

nordic1903' Alıntı:
Arkadaşlar ;

Kaçakları tespit ettim..Araç soğukken damlama falan yoktu fakat kullandıktan sonra park ettiğimde Karterin yakınlarında bi yerden damlamalar olduğu dikkatimi çekti..Bu hafta içinde halletmeyi düşünüyorum..

Yardımlarınız için çok teşekkürler

Cenk

cenk hocam gözün aydın sorunu bulmuşşun... Acil şifalar Cengavere ;)

Cenk arkadasım,kaçağı bulduğunu sevindim. Sorun büyümeden halett. Güle güle kullanmalar.. :D

Umarım KAÇAK TIKAYICI madde kullanmazsın. Bu madde küçük delikleri tıkıyor fakat radyatörün diğer sağlam gözlerinide tıkıyor...Sonrası malüm, zayıf soğutma...

Sn Suvari ;

O tip bir nesnenin varlığından bile habersizim ;D ;D Kelepçeleri ve hortumları kontrol ettirip normal yollardan sızdırmazlık sağlamayı düşünüyorum..

Uyarın için çok teşekkürler..

Cenk

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,949
Kayıtlı Üye Sayımız
166,715
Kaydolan Son Üyemiz
Turker.E

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR