2.5 TD DİSCO

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan KILINÇ Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,535
Ynt: 2.5 TD DİSCO

Ben discolarda eğim iniş tc gibi elektronik sistemler var diye duydum ama bir disco 2 kullanıcısı olarak sizden öğrenmek daha doğrudur diye düşündüm onun için sordum

Etiketler

KILINÇ' Alıntı:
Ben discolarda eğim iniş tc gibi elektronik sistemler var diye duydum ama bir disco 2 kullanıcısı olarak sizden öğrenmek daha doğrudur diye düşündüm onun için sordum

tc var, eğim iniş sistemi var, yol tutuş sistemi var disco 2 de. ben yanlıs anladım sorunuzu

KILINÇ' Alıntı:
Aslında belirtmek istediğim disco 2 lerin 2500 cclik motorları birde nette baktım bir td5 hse ler var birde 2.5 tdi var bu ikisi arasında ne fark var biliyormusunuz?Bir soru daha disco 2 lerde eğim iniş ve eğim kalkış kontrol sistemleri varmıdır?

Hill Descent Kontrol - Land Rover tarafından bulunmuş bir uygulamadır. Disco II'lerde kullanılmaya başlanmıştır. TC - HDC sistemleri Disco II'lerde bulunuyor.
Daha sonra endüstri standartı oldu zaten. Artık Renault Kaleos bile bu özelliği sunuyor.

Discovery II kasası, uzun yıllar dünyanın her türlü zorlu koşullarında görev yapan Disco I'lerde sağlanan mühendislik araştırmalar sonucunda mükemmelleşmiş bir arazi aracıdır.
Diğer takipçilerine de örnek teşkil edecek pek çok özellik Discovery II'de endüstriye tanıtılmıştır. TD5 seri üretim isminde olan Storm yüksek basınçlı dizel makinası da öyle...
Dönemi dizel teknolojisinin önünde, heavy duty, yakıt seçmeyen ama aynı zaman performans veren bir motordur. Şimdi Common rail makinalara göre daha güçsüz görülebilir.

Ancak TD5'in amacı, inanılmaz bir çekiş gücü yaratmak, Karavan,treyler vs çekmek için, bu çekiş gücünü minimum bakım ile arazi koşullarında sürekli sağlamak üzere tasarlanmıştır.
O sebeple yeni kuşak araçlar kadar verimli olmayabilir.Chip ile bu konu hallloluyor o ayrı....

Unutmayalım ki, arazi aracı üretmek ile övünen ve böyle bilinen bir markanın bir aracı tasarlaması ve piyasaya sunması, sıradan bir vw, bmw... gibi markanın SUV'undan daha zorlu testler ve olasılıkların düşünülmesini-öngörülmesini gerektiriyor.

Discovery II hantal bir araçtır, çünkü bu sınıf araçlar hantal olmalıdır ;)

Teşekkür ederim son bir soru eğim kalkış sistemide varmıdır bu arada aracınızın modifikasyon fotolarına bakıyordum araç güzel olmuş bol çamurlarda ve güle güle kullanın

KILINÇ' Alıntı:
Teşekkür ederim son bir soru eğim kalkış sistemide varmıdır bu arada aracınızın modifikasyon fotolarına bakıyordum araç güzel olmuş bol çamurlarda ve güle güle kullanın

Teşekkürler, eğim kalkış sistemi yok.

KILINÇ' Alıntı:

Araba otomatik oluyor genelde, eğim kalkış sistemi ise Sol ayağınız oluyor.
Sol ayakla frene basarken, sağ ayak ile gaza biraz dokunuyor, dozluyorsunuz. Sonra sol ayak kaldırılınca direkt araç kalkıyor. Vollaa...
Arazi sürüşünde çok kullanılan bir durumdur.

eğim iniş dik yokuşlardan inerken eğim iniş düğmesine basıyorsunuz aracın sadece direksiyonunu kontrol ediyorsunuz hangi tekerin ne zaman fren yapacağını abs ayarlıyor aracınız sağa sola arka ve ön tarafı kaymadan aşağı kontrollü bir şekilde iniyor, turboya gelince 3000 devirde açar belirli bir süre(2-3 dk)açık kalır taki siz 3000 devire tekrar çıkana kadar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,927
Kayıtlı Üye Sayımız
166,706
Kaydolan Son Üyemiz
psikanak

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR