2* Dalıcı Sertifikası İçin 20 Kayıtlı Dalış ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan beyde Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,355

beyde

Varlığım, Türk varlığına armağan olsun!
1 yıldız balık adam kursuna başlayacağım için merak ettim. Belki de komik bir sorudur bilmiyorum, mazur görün. Bilgisi olan cevaplarsa sevinirim.

1 yıldız aldıktan sonra 20 kayıtlı dalış yapma şartını sağlayıp 2 yıldıza öyle başlayabiliyoruz bildiğim kadarıyla. Mesela 1 yıldız sertifasını aldıktan sonra sertifikalı 3 kişi dalışa gideceğiz. Bu dalış nasıl kayıt altına alınıyor?
Bir de başlayacağım kursta 2 günde toplam 4 dalış yapılacak. Bu 4 dalış da 20 dalış arasında sayılıyor mu?

Alaka gösterenlere şimdiden teşekkürler.

Etiketler
Ynt: 2* Dalıcı Sertifikası İçin 20 Kayıtlı Dalış ?

beyde' Alıntı:
1 yıldız balık adam kursuna başlayacağım için merak ettim. Belki de komik bir sorudur bilmiyorum, mazur görün. Bilgisi olan cevaplarsa sevinirim.

1 yıldız aldıktan sonra 20 kayıtlı dalış yapma şartını sağlayıp 2 yıldıza öyle başlayabiliyoruz bildiğim kadarıyla. Mesela 1 yıldız sertifasını aldıktan sonra sertifikalı 3 kişi dalışa gideceğiz. Bu dalış nasıl kayıt altına alınıyor?
Bir de başlayacağım kursta 2 günde toplam 4 dalış yapılacak. Bu 4 dalış da 20 dalış arasında sayılıyor mu?

Alaka gösterenlere şimdiden teşekkürler.

evet 20 dalış olunca 2 yıldız almaya hak kazanıyorsunuz diye biliyorum bende,dalışa gittiğinizde eğer bir kluple giderseniz 1 yıldız dalış belgenizi aldığınızda size verilen bir dalış kayıt defteri olacak yaptığınız dalışın tarihi,yeri,derinliği vs oraya işlenecek. evet o yaptığınız 4 dalışta 20 dalışın içinde

Teşekkürler bilgi için. O deftere diğer dalışları kim yazacak? Kursta yaptığımız dalışlar tamam kurs yazacak. Her seferinde kulüple falan mı gitmem lazım kayıt altına alınması için?

beyde' Alıntı:
Teşekkürler bilgi için. O deftere diğer dalışları kim yazacak? Kursta yaptığımız dalışlar tamam kurs yazacak. Her seferinde kulüple falan mı gitmem lazım kayıt altına alınması için?

benim bildiğim kadarıyla yetkili olan bir kişi olması lazım.benim defterde de dalış yaptıran hocanın dalış eğitmeni diye imzası var. birde 2 kişi dalışa gittiğinizde 2 kişinin yıldız sayısının toplamınında en az 3 olması gerekiyor yani 1 yıldız bir dalıcı en az 2 yıldızı olan birisiyle tek dalış yapabiliyor

Teşekkürler, çok makbule geçti bilgiler.

Devamı gelir umarım :smiley:) Su altına müthiş ilgim var benim de. Bu şekilde bir giriş yapayım dedim.

Merhaba,
1 ve 3 veya 2 ve 2 yıldız balıkadamlar birlikte dalabilir.
Ama sadece bröve seviyesi değil tecrübe önemli.
Birlikte dalış yapacağaınız kişi canınızı teslim edebileceğiniz biri olmalıdır.

Seval Hanım'a sonuna kadar katılıyorum.

Sadece ilk 20 değil en az ilk 50-60 dalışınızı bir ekiple,mümkünse içinde güvenebileceğiniz, işini ciddiye alan,
canınızı teslim ettiğiniz bir eğitmen de barındıran bir ekiple yapmanız çok önemli.
Sualtında bazı tecrübeler ne yazık ki yaşanmadıkça edinilemiyor.
Suyun altında iki kişi birlikte tecrübe edinmeye çalışmak bence büyük risk.
Siz bir süre daha hafta sonları klüple dalmaya devam edin derim ben.

evet haklısınız bende sizlere katılıyorum tecrübe kazanana kadar grup halinde dalmak en iyisi hatta tecrübe kazandıktan sonra da yinede 2 kişi dalış yapılmamalı bence,gerçi bu benim düşüncem ne olur ne olmaz :smiley:

alican4153' Alıntı:
benim bildiğim kadarıyla yetkili olan bir kişi olması lazım.benim defterde de dalış yaptıran hocanın dalış eğitmeni diye imzası var. birde 2 kişi dalışa gittiğinizde 2 kişinin yıldız sayısının toplamınında en az 3 olması gerekiyor yani 1 yıldız bir dalıcı en az 2 yıldızı olan birisiyle tek dalış yapabiliyor

yıldız toplamı 4 olmalı. 1+3 ya da 2+2 gibi.

SEVAL' Alıntı:
Merhaba,
1 ve 3 veya 2 ve 2 yıldız balıkadamlar birlikte dalabilir.
Ama sadece bröve seviyesi değil tecrübe önemli.
Birlikte dalış yapacağınız kişi canınızı teslim edebileceğiniz biri olmalıdır.

Teşekkürler bilgi için. Ama şunun cevabını tam olarak alamadım: Dalış kayıt defteri nasıl doluyor?

ASMİNNN' Alıntı:
Seval Hanım'a sonuna kadar katılıyorum.

Sadece ilk 20 değil en az ilk 50-60 dalışınızı bir ekiple,mümkünse içinde güvenebileceğiniz, işini ciddiye alan,
canınızı teslim ettiğiniz bir eğitmen de barındıran bir ekiple yapmanız çok önemli.
Sualtında bazı tecrübeler ne yazık ki yaşanmadıkça edinilemiyor.
Suyun altında iki kişi birlikte tecrübe edinmeye çalışmak bence büyük risk.
Siz bir süre daha hafta sonları klüple dalmaya devam edin derim ben.

Öneri için teşekkürler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,954
Kaydolan Son Üyemiz
İbrahimdd

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR