2 Haftalık Çanakkale - Antalya Sahil Boyu Gezi İçin Tavsiye?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ahmetnur Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,094

ahmetnur

Yeni Üye
şimdiden yardım edecek arkadaşlara teşekkürler ederim..

temmuz ortası yada sonu çanakkale gelibolu dan başlamak sureti ile antalyaya kadar bir kaç arkadaş ile şöyle bir ege- akdeniz turu düşünüyoruz 2 haftalık... ama birkaç ????????????? var

1. si yolculuğumuz 93 model şahin ile gerçekleşecek.
2. si yolculuğumuz sırasında otel pansiyon türü kafamızı sokacak şeylerden uzak olacak (çadır, yıldızlar altı vb.. şeyler hariç)
3. si çarşı pazar, beton yığınları arasında gezmektense hepimiz denize girmeyi dağ tepe tırmanmak terçih ediyoruz.
vb...
bu bilgiler ışığında kendimiz yormadan kasmadan gezmeye değer bir plana daha çok akıla ihtiyacımız var...

güzahgah, tarihi eserler , deniz , yemekk :smiley:) ne bilim bizim şahinin götüreceği her yer ve mekan olabilirr....

Etiketler
Ynt: 2 Haftalık Çanakkale - Antalya Sahil Boyu Gezi İçin Tavsiye?

Bir kaç yer tavsiye edeyim
izmir - kuşadası
önder camping

Aydın - didim
Tavşanburnu orman kampı

Muğla Gökova orman kampı

Muğla Fethiye
Katrancı Orman Kampı

Hepsinde kalmış biri olarak gönül rahatlığıyla kalabileceğiniz yerler....

Çanakkale 'ye 8-15 km mesafede (İzmir'e doğru) olan Dardanos - Güzelyalı arası konaklama için en uygun yerdir. Çok sayıda motel camping vs mevcut. Sunsan camping, paradise camping vs..

Gezip görmek içinse, o civarda Turgutreis Tabyası'na çıkıp savaştan kalma topları ve manzarayı görüntüleyebilirsiniz. Yine o yönde Çanakkale'ye 50 km mesafede Truva 'yı görebilir ve Odunluk iskelesinden feribotla Bozcaada'ya gecebilirsiniz. Özellikle Bozcaada'nın mimarisi ve doğal güzellikleri fotograflanmaya değer diye düşünüyorum. Asya tarafına geçmeden önce Abide'ye uğramakta da fayda var tabi, yanlış hatırlamıyorsam 35-40 km gibi bir mesafeydi.

Araca gelince, bölgeye özgü bir sorun yaşayacağınızı sanmıyorum Çanakkale civarında. Bazı güney bölgelerin aksine çok az eğim vardır (çok olması muhtemelen aracınızın hararet yükseltmesine neden olabilir). Yalnız İzmir yönüne 100 km gittiğinizde karşınıza çıkacak olan Küçükkuyu rampaları var, onlardan kurtulmanın yolu oldukça çekici aslında. Sahil yolunu tercih ederseniz, dar ve virajlı olmasına rağmen gezi formatına daha uygun ve eğimsiz olmasından da faydalanabilirsiniz.

Not: Biz yıllar önce benzer bir araçla hararet sorunu yaşamıştık Fethiye civarında. Çözüm olarak daima çalışan ikinci bir fan takılmıştı ve işe yaradı.

faydalı bilgileriniz için teşekkür ederim. "SiliCone SouL" allahın izni ile hafta içi yola çıkıyorum.. ancak çanakkale güzahını başka bir bahara bırakmak zorunda kaldım. dede ve üvey babamın geliboluda ki mezar yerlerinin tespit edemediğimizden dolayı...

artık yeni bir güzargahım var...

s.bolu dan çıkış denizlide mola oradan izmir sahil boyu allah ne verdi iseee :smiley:)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,046
Kayıtlı Üye Sayımız
166,960
Kaydolan Son Üyemiz
iom44r

Çevrimiçi üyeler