Ebru kardeşim çok güzel resimler bunlar şimdi çok iyi anlıyorum taraklı gezisi çok güzel olmuş .Neyse birdaki sefere bende sizi alır giderim yolculuk yavaş yavaş başlıyor.Size hayırlı yolculuklar diliyorum güle güle gidin Allah kazabela vermesin Allaha emanet olun size güle güle.Saygılarımla
Bir hafta süren Taraklı gezimizden aklımızda kalanlar.
Etkinlik alanına salı günü Işık hanımla biz ulaştık, ben petrolde (sert zeminde, kamp alanın yeni traşlanması), Işık hanım kamp alanında (nemli ve gevşek toprak) sabahladı.
2 Duayen karavancımız bizleri yalnız bırakmadı. İlerlemiş yaşına rahmen Macit amca, yoruldu mu soruma, bize örnek olacak şekilde "Davete icabet etmek gerekir" dedi.
Taraklı'ya 2 gidiş ve biraz uzun kalınca bölge halkıyla sohbetler daha duyarlıydı.
Bu arada Etkinlikle birlikte birde düğün aradan çıkarttık (Taraklı düğünlerinde bayanlar oynamazmış, bizimkilerde sadece seyirle yetindi, iyiki öyle oldu çok azimli görünüyorlardı), unutmadan Karagöl gezisi dönüşü geç kaldığımızdan, düğün pilavının sonuna kaldık. Laf aramızda pilav yavandı (az etli), genede "Hayırlı olsun, bir yastıkta kocasın" deyip teşekkür ettik.
-Ufak olan enik, çok şarlatandı, onu seyretmekten hamamı çekmeyi aksattım.
-Kucağımdaki ekiz eşinin, 3 ay veya sonraki günlerde tandırsal boyutunu düşünmeden sevmeye çalıştım.
-Beyaz kulübenin üstündeki ukala, bizimkiler gül topluyor ses çıkartmıyor, ben bahçeye yanaşınca kulube üstü havlama yapıyor, kalırmıyım altında, evden her kaçışında kamp alanını ziyaret geliyordu, kovaladığım gibi sahibine yönlendiriyordum, sahibide zincirliyordu.
-Kedi ile pek aram yoktur ama etrafını kirleten ve bir daha ki gelişinde temiz bulmak istemeyen kişilerden daha temiz olduğuna şahit oldum.
Taraklı Hıdırlık Tepesi Serüveni.
Bizi ısrarla tepeyi gezdirmek isteyen servis sürücümüz ve yolumuzu kesip zorla ikramlarda bulunarak, serinlememize imkan sağlayan,sonradan belediye yetkilisi olduğunu öğrendiğim ayrıca Taraklı'lı salon-salomaj karavancı Mehmet abi ve abilere teşekkür eder, ayaktaki yolcularımıza özür borçlu olduğumu beyan ederim.
Not: Yoruldum, Dombay'dan bugün indim, sonra devam ederim.