<div class="bbWrapper"><b>Ynt: 20-23 Temmuz 2011 Doğu Karadeniz Gezimiz</b><br />
<br />
oşk manastırı tortum şelalesine gelmeden önce...<br />
<br />
gelelim ikinci sorunuza... erzincan-gümüşane-kelkit yolunu sormuşsunuz...<br />
<br />
sivas üzerinden giderken erzincana girmeden petrol ofisi kavşağından bayburt-kelkit yoluna (soldan) ayrılıyorsunuz....<br />
3-4 kilometre sonra tırmanış başlıyor. 2011 de yolun 3-5 kilometresi yapım halindeydi. bu yol klasik asfalt yol çok gelişmiş değil... kıvrımlı ama tehlikeli olmayan sakin bir yol. kelkite geldikten sonra her yer düzleşiyor. kelkitten sonra köse gelecek. köse de 3 alternatifiniz var. şiran, gümüşhane, bayburt... <br />
<br />
gümüşhane yönünde devam ederseniz 50-60 km sonra gümüşhaneye varırsınız. ben size bayburta sapın orayı da görün çoruhun kenarında bir çay için derim. zira bayburttan gümüşhane çift şerit... diğer yol alternatifleri gidiş geliş tek şerit. <br />
ben bayburtta 3 yıl yaşadım. eğer vaktiniz varsa 1 gece kalıp bayburtu gezebilirsiniz. kesinlikle pişman olmazsınız.<br />
<br />
(bayburtta dede korkut mezarı var... aşağı çımağıl mağarası var, baksı müzesi var, bunlar yaklaşık 80 kilometre içerisinde birbirinden bağımsız yerler... faceden beni eklerseniz profilimde görebilirsiniz. face: murat atik <br />
<br />
gümüşhaneye geçerseniz gümüşhanede karaca mağarası favorim. sonrası zigana tabiii.<br />
iyi yolculuklar dilerim...<br />
bu yol güzergahlarında zorlanmazsınız. erzincanda yakıtınızı fulleyin...</div>