merhaba,
Buyur dostum fikrimce olmazsa olmaz birkaç malzeme;
Ayakkabı: The Nort Face verto plasma 2 gore tex
The North Face M Verto Plasma Ii Gtx Tnf Black/safety Green Aya 238 - n11.com
Ayakkabı: Asolo Salyan
Salyan Mm A627 861 - n11.com
Sandalet: Keen Newport H2
Keen Newport H2 Iiru Sandalet 843 - n11.com
O tarihteki sıcaklardan dolayı özellikle yaklaşım ayakkabısı tavsiye ederim. Botlardan uzak dur.
Çanta: Low Alpine Cholatse 2 (65lt-75lt)
Lowe Alpine Cholatse Ii 65:75 Black / Pumpkin 140 - n11.com
Çanta: The Nort Face Cobra (60lt)
The North Face Cobra 60 Tnf Black/summit Gold Çanta 186 - n11.com
Çanta: The Nort Face Terra (65lt)
The North Face Terra 65 Litrelik Sırt Çantası 897 - n11.com
Çadır: Husky Bizam Light 2p
Husky Bizam Light Yesil 2 Kişilik Çadır 611 - n11.com
Çadır: Quechua Arpenaz 2+
Pratik Kamp Çadırları - ARPENAZ 2 +
Bu çadırlar aslında backpacking için pekte ideal çadırlar sayılmaz çünkü iki çadırda ağır. Fakat verdiğin bütçeye uygun ürünler seçmeye çalıştım. Genel olarak kullandığım markaların kullandığım ürünlerini yazdım fakat yazdıklarıma muadil onlarca marka ve ürün var nette biraz araştırırsan bulursun istediklerini. Tavsiyem ayakkabı ve çanta konusunda ucuza kaçma tecrübe ile sabittir ki bütün aktiviteni rezil edebilirler. Bunların dışında aklıma gelenleri aşağıya yazıyorum.
Şorta dönüşebilen rahat bir pantolon işine yarar
Teri çabuk dışarı atacak, çabuk kuruyan bi tshirt
Çok yer kaplamayacak ağır olmayan kaliteli bir bıçak yada çakı
Eğer yemeklerini kendin yapacaksan küçük bir tava, su matarası (quechuada ucuz yemek takımları mevcut)
Pilli bir kafa lambası (bolca yedek pil). 20 liraya her yerde bulabileceğin genelde balıkçıların kullandığı dandik kafa lambaları mevcut ama kullandım pek tavsiye etmem ikide bi düşer, kayışı çıkar, anca 3 mt önünü gösterir onun yerine Petzl, fenix gibi dağcılık malzemesi üreten markaların orta düzey 80 - 100 lira arası güzel kafa lambaları var eğer bu tarz aktiviteleri bir kereye mahsus yapmayacaksan birazda ileriyi düşünüp bunlara bakmakta fayda var derim hem uzun süre kullanırsın.
Gündüz ne kadar sıcak olursa olsun gece dışarsı yine biraz soğuk oluyor o yüzden bence uyurken üstüne örtebileceğin ince bişey al yanına yada 40 - 50 tl lik yazlık ince yer kaplamayan tulumlar var onlardan alabilirsin.
Yerin neminden korunmak için bir mat (20 tl)
Şimdilik aklıma gelenler bu kadar.
Naçizane tavsiyem tek başına kamp olayını ve kamp tarihini (fena sıcak olur) tekrar düşün derim. 1 - 2 günlük kamplar için bende tek başıma çok kamp yaptım fakat bir ay boyunca tek başına sıkılabilirsin. Birde bence gitmeden önce bölgeyi araştır mevcut trekking parkurlarını kullan örnek olarak likya yolu ben yürümedim ama güzel ve uzun bi rota olduğu söyleniyor hem böylece telefona yüklenebilen basit gps programları ile yol bulma derdin olmaz. (likya yolunun haritası internette mevcut)