<div class="bbWrapper"><blockquote data-attributes="member: 139776" data-quote="troyexplorer" data-source="post: 1440912"
class="bbCodeBlock bbCodeBlock--expandable bbCodeBlock--quote js-expandWatch">
<div class="bbCodeBlock-title">
<a href="/forum/goto/post?id=1440912"
class="bbCodeBlock-sourceJump"
rel="nofollow"
data-xf-click="attribution"
data-content-selector="#post-1440912">troyexplorer' Alıntı:</a>
</div>
<div class="bbCodeBlock-content">
<div class="bbCodeBlock-expandContent js-expandContent ">
Arkadaşlar bu arada bir bilgilendirme daha yapayim,<br />
Marş basmaması sadece şanzuman müşürüyle alakalı değil, şanzuman müşürü kaynaklı olduğu zaman vites pozisyon göstergesinin vitesi doğru konumda göstermemesi veya yanıp sönmesi gerekiyor<br />
Benim araç bazen marş basmıyordu , kime sorduysam şamzuman müşürü kaynaklıdır dedi, öyle değilmiş sorunu buldum<br />
Marş dinamosunun gövdesine alttan ince kabloyla bi fiş giriyor, fiş bildiğimiz ince soket , valtta olduğu için ıslanmaya çamurlanmaya ve hatta yukardan akan yağ ve mazot kaçaklarından nasibini alacak yerde tam<br />
Oraları temizlerken bu fiş dikkatimi çekti baktım fiş oynuyor yuvasında , tamamen çıkarttım , marşa bastım normalde marş basmadığı zaman hangi emareler varsa aynıları oldu , fişte temassızlık varmış , çokta basit bişeymiş , balata spreyiyle temizledim , fişi aralığını penseyle biraz kapattıp , taktım marş kibrit gibi oldu , çünkü çoğu zamanda anahtarı çevirince 1,2 saniyelik gecikme oluyodu oda düzeldi<br />
Demem o ki bu olayı her gittiğim ustaya sordum , elektrikçiyede sordum, marş dinamocusunada sordum, bu olayı yaptığı zaman marşta tık sesi bile olmadığını söyledim, vites pozisyon göstergesinin bu esnada doğru konumu gösterdiğinide söyledim,kimse üzerindeki fişe bakılması lazım falan demedi , herkes şanzuman müşürü dedi, elektrikçiler kontak termiği bozuktur dedi, arabayı bırakıcan yapana kadar beklicez dedi falan filan<br />
Halbuki çok basit bişeymiş , yorum sizin ben bişey demiyorum<br />
Fotograf ekte ,
</div>
<div class="bbCodeBlock-expandLink js-expandLink"><a role="button" tabindex="0">Genişletmek için tıkla ...</a></div>
</div>
</blockquote>Ayni problem bende de var sanirim. Bazen marsa basinca bir tik sesi geliyor ama calismiyor. 2-3 kere daha basiyorum yine tik sesi var ama calismiyor. Sonra marsa basiyorum kendiliginden calisiyor. Bu resimdeki sol ustte gozuken ince kablo mu?</div>