2001 Model Lr Discovery Td5 Düzeltme Ve Yenileme Çalışmaları

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan troyexplorer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 582
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 113,454
Cam kızağı bakıcam yinede sağa sola , bu çürümüşse çıkması da sağlam olmaz onun, olmadı başka bi markanın arka cam kızağını alıp bunun bağlantı kulaklarını çıkarıp yenisine kaynattırıcam , uydurma kaydırma iş olmaz bende orijinali nasılsa aynen o hale getiricem
 

Etiketler
Kızakların aleminyum profil vb malzeme satan yerlerde muadili bulunursa yerine göre kesilip yapılabilir. Hatta böylece çürüme vs sorun olmaz. Fitili de yeni yapılır pırıl pırıl olur.
Kapı içinde naylonlar için birkaç defa su yöntemi uyguladım. Kapının naylonlarının bittiği kısımlarına çift taraflı bant kullandım 1-2mm et kalınlığı olan. Sonra kalın naylonu Nalburiye mlz satan yerden alıp kabaca prova yapıp kestim. Naylonu yapıştırip kenarlarını maket bıçağı ile fazlalıklarını temizledim.
 


  • Kızakların aleminyum profil vb malzeme satan yerlerde muadili bulunursa yerine göre kesilip yapılabilir. Hatta böylece çürüme vs sorun olmaz. Fitili de yeni yapılır pırıl pırıl olur.
    Kapı içinde naylonlar için birkaç defa su yöntemi uyguladım. Kapının naylonlarının bittiği kısımlarına çift taraflı bant kullandım 1-2mm et kalınlığı olan. Sonra kalın naylonu Nalburiye mlz satan yerden alıp kabaca prova yapıp kestim. Naylonu yapıştırip kenarlarını maket bıçağı ile fazlalıklarını temizledim.
    Cam kızağının alüminyumu varmı bakmadım ama zaten buna olmaz çünkü , cam kızağının orjinal ayaklarını kullanmam gerekiyordu , dolayısıyla yeni kızağa gaz altıyla sabitlendi , alüminyuma kaynak yine alüminyum malzemeyle olur artı alüminyum saça göre daha yumuşak malzeme hemen açma yapar yine düşer , sertleştirilmiş alüminyum belki ama dediğim gibi kaynak işi o ihtimali ortadan kaldırdı
 

Yine saç kızak kullandım mecburen, başka bir markanın cam kızağını aldım, mevcut ayağını çıkardım, boyutunu eski kızağa göre kestim,eski kızağın bağlantı ayaklarını gaz altıyla kaynattırdım( ince malzeme olduğu için)
Artık çürümez çünkü eskisi sadece lastik contayla cama sabitlenmişti kızağın içinden cam dan akan su sürekli geçiyordu
Ben yenilerini uç noktalarına 3 er santimlik contayla , diğer yerleri cam sikasıyla bastım cama, artık kızağın içine su girmez , yarında kızakların dışına sika primeri sürüp yine sikayla sıvıcam artık o kızak ordan ne çıkar nede çürür
 



Cam işi tamam , arka kapılardaki büyük delikleride bu şekilde kapattım , su için kesin çözüm

IMG 7031


IMG 7032
 







Aracımdaki sorunlardan biri, arka kapı açma kolunun altındaki contanın üst tarafındaki yırtık, kolun altında plaka ışıkları var biliyorsunuz, bu yırtıktan giren su plaka ışıklarının ampul maşalarını çürütmüş
Kayalardan komple plaka ışıklarını aldım, yanlız contayı bulamadım hiçbiyerde , çıkmacılarda kolla beraber veriyor, aslında conta ayrı parça
İngilterede buldum contanın sıfırını , aldım bugun gelir herhalde

IMG 7143


IMG 7142


IMG 7146
 


Arka kapı kolu conta değişimide tamam, kapı kolunu çıkartırken aklınızda olsun, land rover ambleminin arkasında yani üst taraftada vidası var ve amblemi sökmeden vidaya ulaşalamıyor, diğer alttaki iki vida kapı iç saçından sökülüyor , baya bi zahmetli iş kilit çıkmadan içteki vidanın birinede ulaşılamıyor , baya zorladı
Kapı trimini sökmüşken bas hoparlörlerin arkasına kapı saçına silikon sünger yapıştırdım , saçta zırıltı yaptırıyordu

IMG 7150


IMG 7151
 






Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,438
Mesajlar
1,517,958
Kayıtlı Üye Sayımız
172,091
Kaydolan Son Üyemiz
Engin Koygun

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst