2001 Model WJ V8 4.7 Aldım LPG Konusunda Kafam Çok Karıştı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kambera Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 75
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,720
Ynt: 2001 Model WJ V8 4.7 Aldım LPG Konusunda Kafam Çok Karıştı

Selamlar,
Ben Prins LPG kit taktıralı 1 ay oldu.
Geçen hafta sızdırmazlık,muayene,ruhsat değişimi gibi işlerle uğraştım. Benim tankım stepnenin yerine takıldı. 72 lt lik ve stepne kapağı tam olarak kapanıyor. Bagajım tamamen bana kaldı. Sızdırmazlık raporunu sorun yaşamadan aldım. Muayene ye giderken arabada stepne bile yoktu. Sadece kısa farlardan birinin açısı yüzünden hafif kusurlu olarak muayeneden de geçti.
Levent Bey'in de dediği gibi LPG işinde bir doğru yok. Ustaların ve kullanıcıların kendi doğruları var. Benim 3. jeep im
İlk jeepim 97 ZJ idi hemen prins taktırdım. Satana kadar sadece 15.000 km de bir filtre değiştirdim.
İkinci jeepim KJ Liberty Renegade di. Onu aldığımda üstünde Atiker LPG kit vardı . LPG masrfı yapmayacağım için çok sevinmiştim. Ama düzeltinceye kadar bana bir kit parasına mal oldu.
Üçüncü jeepim WJ Grand Cherokee 4.7 ona da direk Prins taktırdım. Uzun yolda 90 km. sabit hızla 0.28 kuruş yakarak beni dumura uğrattı.

Bunlar da benim doğrularım.
Saygılar...

Etiketler

Barış teşekkürler, aynı renk ve aynı model arabalarımız var. Tank olayı konusundaki yararlı bilgilerin için saol. Durumunu çok net ve açık dile getirmişsin.

kambera' Alıntı:
Arslan67
Senin sattığın ve benzeri farları ben e-bay'da 150-200 dolar mertebesinde gördüm alacaktım ama son anda karar değiştirdim, biraz fazla "havalı" görünüyor ve bu arabanın ağır görüntüsüne hafif kaçıyor, bu kişisel fikrim. Ay sonunda baldıza USA'ya gidiyor, bir valizini ben rezerve ettim, far, ayna vs. getirtiyorum, umarım giriş kontrolünde sorun çıkarmaz. Alacağım farların linki şu:

http://www.amazon.com/gp/product/B0015PPZ2C/ref=ord_cart_shr?ie=UTF8&m=ATVPDKIKX0DER

Sevgili Levent (abi?, ben 40 yaşındayım),
İşte bir Türk, Türkiyeli düşünme tarzı, ben de son çare aynı çözümü düşünmüştüm; silindir depo ile ruhsata işletip simit depoya geçmek; bir nevi hülle oluyor bu, belki de islam coğrafyasının etkisi:smiley: Ulaşılması çok zor Prins Maslak Makina Mühendisine bugün ulaştım telefonla, şu ana kadar bu arabalara hep silindir depo taktım ama simit depo konusunda da bir çözüm olabilir, 4cm bir delik bulabilirsek hallederiz dedi.

Gezenbilir, donanımhaber ve arazideyiz okuyorum epey fazla. Esas olarak IT networking konusunda çalışan ama çok farklı disiplinlerde derinlemesine teknik bilgi edinmeyi seven bir elektronik mühendisiyim. Evimde her türlü tamirat vs. için takım ve malzeme var, uğraşmayı severim. En basit bir hafıza kartı konusunda bile formları okuyunca kafam karışıyor. Herkes elindeki cihazı övmeyi seviyor, hele bir de cihaz yarıştırması yapıp küfürleşmeli kavgalar falan yapıyorlar, komik. En hatalı kararlarımdan birini, şehir içinde az yakan ama otomatik araba diye aldığım Honda Jazz ile yaptım; bu formlar yüzünden. Dolayısıyla okudukça aydınlanmak yerine daha bir kafam karışıyor. En son yarın Prins ile görüşüp konuyu kapatacağım.

yaşımız yakın ben de 37 yaşındayım...
konunun özeti şudur 3500 cc de prins takanlar en deneyimli olanlar...bu nedenle en az hatayı yapacaklardır...1000 tane montaj yapar sorun çıkmaz 1001 de çıkabilir...
prinsle bir bağım falan da yok ben çorum da oturuyorum, tanımam bile nerdeyse...
cherokee nin üstünlüğü gibi bariz konuları da net ve keskin bir şekilde yazarım, bazen sert te olabiliyor ama bu sertliğin de emin olun bana faydası yok insanların sömürülmesi ve rant hedefi durumunda olmasını istemiyorum... amacım yanlızca yardımcı olmak...
bi mesajlarıma bi bakın son 800-900 mesajım sadece sorulara cevap vermek, yardımcı olmak için yazılmış unsurlar içermekte. ve bunları yaparken de herhangi bir rant elde etmek maksatlı yazı vs ye de rastlayamazsınız...

burada genelde göz göre göre ikazlara rağmen hatalar-seçimler yapılıyor, bu insanlara pahalıya mal olabiliyor, ve bu süreç sonunda bu keyften eziyete dönüşüp insanlar araçlarından soğuyor, satıyor, sütten ağzı yanan misali hareketler...vs vs...

zilzurna' Alıntı:
Selamlar,
Ben Prins LPG kit taktıralı 1 ay oldu.
Geçen hafta sızdırmazlık,muayene,ruhsat değişimi gibi işlerle uğraştım. Benim tankım stepnenin yerine takıldı. 72 lt lik ve stepne kapağı tam olarak kapanıyor. Bagajım tamamen bana kaldı. Sızdırmazlık raporunu sorun yaşamadan aldım. Muayene ye giderken arabada stepne bile yoktu. Sadece kısa farlardan birinin açısı yüzünden hafif kusurlu olarak muayeneden de geçti.
Levent Bey'in de dediği gibi LPG işinde bir doğru yok. Ustaların ve kullanıcıların kendi doğruları var. Benim 3. jeep im
İlk jeepim 97 ZJ idi hemen prins taktırdım. Satana kadar sadece 15.000 km de bir filtre değiştirdim.
İkinci jeepim KJ Liberty Renegade di. Onu aldığımda üstünde Atiker LPG kit vardı . LPG masrfı yapmayacağım için çok sevinmiştim. Ama düzeltinceye kadar bana bir kit parasına mal oldu.
Üçüncü jeepim WJ Grand Cherokee 4.7 ona da direk Prins taktırdım. Uzun yolda 90 km. sabit hızla 0.28 kuruş yakarak beni dumura uğrattı.

Bunlar da benim doğrularım.
Saygılar...

28 krş yakarak dumura uğrattı demekle ne demek istediniz?

Onceki araclarımın hiç birisi bu kadar az yakmamıstı...
997799' Alıntı:
28 krş yakarak dumura uğrattı demekle ne demek istediniz?

zilzurna' Alıntı:
Onceki araclarımın hiç birisi bu kadar az yakmamıstı...

ok anladım...

buji-hava filtresi tam iyi ve temiz olduğunda, ve ayarı biraz daha kurcalansa daha da düşebiliyor...

bu arada 28 kuruş falan derken standart otomobillerin, 1,6 motorlu binek araçların, 2,0 dizellerin, 1,6--2.0 motorlu pek çok 4x4 ün, bize rakip olduğunu düşünen diğer iddialı off-road araçlarının ne kadar yaktıklarını bi araştırırsanız araçlarınızı daha da çok seversiniz...
bi örnek vereyim 1.8 turbo passat aracım var, prins lpg var üstünde 330 krş yakıyor şehir içinde efendi kullanınca...

Selamlar,

Sonunda siz de kurtuldunuz, ben de kurtuldum. Kaparayı verdim; pazartesi takıyorlar sistemi. Maslak Prins, 3500 TL 10 taksit,56 litre simit depo.

Simit depoda sızdırmazlıkta bazı mühendisler kıllık çıkarıyorlarmış ama genelde kabul oluyormuş.

Selam Arkadaşlar,

Taktırdım Prins'i. Memnunum; 3500 TL maliyet, 56 litre depo. 50-55 krş şehir içi ağır trafikte seri kullanım. Faydalı bilgileriniz ve yönlendirmeleriniz için teşekkürler.

uzun yolda 90-100 km efendi kullanımda ne yakıyor onu da yazarsanız seviniz...hayırlı olsun güle güle kullanın...

teşekkür ederim; 6 ocak'ta İstanbul-Erbaa yapacağız. Ama alet yeni, biraz oynar, gazlarız, 90-100'ü garanti edemem:smiley: Tüm gaz alımlarımda km'yi de not ediyorum; bir ara detaylı istatistik de veririm.

tokat erbaa değilmi? yolunuz sanırım Çorum dan geçer, beklerim...

Çorum Merkez'den değil de biraz kuzeyden geçiyor yolumuz; Samsun yolu. Program netleşsin, zamanında çıkarsak bir çayınızı içeriz.

Bu arada bugün benim arıza ışığı yandı bugün yolda; TEM'de sol şeritteydim; huzurum bozuldu; sağa çekip stop edip tekrar çalıştırdım; ama hâla yanıyor; yarın götürüp göstereceğim Prins'e. Formlarda bahsedilen başma geldi!

endişe etmeyin, bu sorun genelde lpg lerin dandikliğinden kaynaklanıyor çoğunlukla, hemen söndürülür muhtemelen...
fırsatınız olursa, buralardayım...

Bendede aynı prolem oldu aracım yeni olduğundan panikledim :smiley: gittim jeep servisine baktılar bizim araçlarda yakıtın kalitesini ölçen bir uygulama varmış. LPG kalitesi düşük olduğunda motor yakıtın dandik olduğunu anlıyor ve arıza lambası yakıyor. Neyse tek sorun o olsun dedim söndürttüm. Geçen hafta gazetelerde görmişsünüzdür FULL petrol diye bir firma kampanya yapmış LPY yı 2.10 dan satıyor dayanamadım fulledim. 100 km kadar sonra lamba yandı :( Şimdi söndürtmesem belkide motorda gerçekten bir arıza oluşacak ve ben önemsemeyeceğim böyle de bir ikilem oluşuyor.

Prins servis arıza kodlarını okudu; 3. silindir ateşleme yapmamış; ateşleme bobininden olabilir dedi; bir daha yanarsa ve benzer bir sebepten olursa ateşleme bobinine baktır dedi. Ben Petrol ofisinden alıyordum; opet'e geri döndüm.

Petrol ofisi benim 56 litrelik depoya 54 litre lpg koydu; Hani %20 daha az doluyordu? Beni kazıklıyorlar diye düşündüm ama lpg ustası bazı servilerin popmaları daha basınçlı dedi? Bu durumda buralarda yapılan ölçümler eğer farklı istasyonlardan alınan lpg miktarları ile yapılıyorsa hatalı demektir.

driftmachine' Alıntı:
Bendede aynı prolem oldu aracım yeni olduğundan panikledim :smiley: gittim jeep servisine baktılar bizim araçlarda yakıtın kalitesini ölçen bir uygulama varmış. LPG kalitesi düşük olduğunda motor yakıtın dandik olduğunu anlıyor ve arıza lambası yakıyor. Neyse tek sorun o olsun dedim söndürttüm. Geçen hafta gazetelerde görmişsünüzdür FULL petrol diye bir firma kampanya yapmış LPY yı 2.10 dan satıyor dayanamadım fulledim. 100 km kadar sonra lamba yandı :( Şimdi söndürtmesem belkide motorda gerçekten bir arıza oluşacak ve ben önemsemeyeceğim böyle de bir ikilem oluşuyor.

bişey olmaz....gidin herhangi bi yere söndürtün...illa servise gitmenize gerek yok...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,073
Kayıtlı Üye Sayımız
166,822
Kaydolan Son Üyemiz
burhand

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR