2001 Vitara Jlx İçin LPG

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan izzy Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 30
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,457

Etiketler

Ynt: 2001 Vitara Jlx İçin LPG

Arkadaşlar lpg tankının yeri genelde bagajda oluyor bu da bagaj kullanımını olumsuz etkiliyor. Acaba alternatif başka bir yer bulamazmıyız.

LPG deki sıkıntı.Yakıtın aşşa çökmesi.
şaseye monte ederseniz sorunlar la karşılaşabilrsiniz.
Sitede deneyen arkadaşlar var.Sorunlar yüzünden yakıt tankını tekrar bagaja koydular.

Ben daha önce lpg montajı yapan servislerle görüşmemde vitara'da altta montaj yapılacak yer olmadığını ancak benzin deposunun küçültülmesyle olabileceğini zaten alta depo yerleştirilen araçların ruhsata işletmesinin mümkün olmadığını söylediler.
Vitarada lpg deposunu alta yerleştirien arkadaşımız var mı?

Vitarayla ilgili örnek görmedim.
Sitede bir arkadaşımız discovery 2 sine yerleştirdi.Hem altında yer vardı.Hemde insanları ikna edip ruhsatta aldı.
Ama yaşadığı sorunlar yüzünden tekrar bagaja koymak durumunda kaldı.ARAÇLAR/LAND ROVER bölümünde yazılarını bulabilirsiniz.
Ankarada 1-2 tane CJ-5 e uygulandığını biliyorum.Ama elde ettikleri sonuçlar hakkında bir bilgim yok.
Eğer bilgi edinebilrsem size dönerim.

rica ederim.
bu arada aracımı satarken telefondan tanıştığım Muhammet bey var.
Kendisi LPG depoları dizaynıyla uğraşıyor.Daha yüz yüze görüşmek kısmet olmadı ama
İstanbula gidersem yanına uğrayacağım.İsterseniz tel nosunu verebilirim.
Konuşmamızda bana LPG nin depoda aşşağıya çöktüğünü onun için depoların aracın altına monte edildiğinde sorunlarla karşılaşıldığını söylemişti.o yüzden bu işi dizayn la çözme işine girişmişler.
Bende de 5 sene kadar kullandığım bir vitara 3kapı vardı.Şansıma aracın üzerinde port bagaj demirleride takılıydı.
Port bagaj bence araçta yeterli yeri olmayanlar için iyi bir çözüm gibi görünüyor.

Kerim bey bilginiz için teşekkürler ayrıca o dizayn işiyle uğraşan arkadaşınızdan aldığınız bilgileri bizimle paylaşırsanız sevinirim

Mrb arkadaşlar yaklaşık 2 ay önce 2000 model grand vitara 2500 v6 yı satın aldım. Üzerinde BRC marka sıralı sistem lpg takılı idi. 5-6 defa ölçüm yaptım uzun yolda 30 ykr. şehiriçinde 40 ykr. yakıyor. Bu değerler bana biraz fazla geldi. LpG yi takan servise gittim ayar yaptırmak için bana dedikleri kolay kolay bunun ayarı bozulmaz illa para vermek istiyorsan ayar yapalım. Bende ayar yaptırmadan geriye döndüm. Bu değerler normalmidir? Bilgisi olan arkadaşların görüşlerini bekliyorum. (Benim hesaplarıma göre 100 km de 21 lt şehir içi ve 15 litre uzun yol)

Sn Konyalı aracınızla ilgili teknik bilgiler arabadergisi.com adresli sitede aşağıdaki şekilde verilmiştir:
Motor Hacmi (cc) 2493
Silindir Sayısı V6
Beygir Gücü (BG/d/d) 144/6200
En Yüksek Tork (Nm)/ 208/3500
Son Hız (km/s) 165
0-100 km/s Hızlanma (sn) 10.9
Yakıt tüketimi(100 km'de)90 km/s hızda (litre) 9.1
Şehir İçinde (litre) 13.1
Ağırlık (kg) 1405
Dingil mesafesi (mm) 2480
Uzunluk (mm) 4195
Genişlik (mm) 1780
Yükseklik (mm) 1740
Bagaj Hacmi (litre) 277
Fakat özellikle yakıt tüketimi ile ilgili veriler manuel veya otomatik olduğu bildirilmemiş ve benzinli araçlar için geçerli olan değerlerdir.
Zannedersem sizin araç otomatik.
Hesap yaparken sizin aracı otomatik sitedeki bilgileri manuel için kabul edelim:
şehirler arası veri olan 9,1 lt için + %20 otomatik tüketim farkı ekleyelim: 10,9lt/100km eder
+%20 de lpg'li olduğu için ekleyelim 13,1 lt/100 km (lpg litre fiyatı 1,90 ytl kabul edersek 0,25 ytl/km) şehirlerarası tüketiminiz olması gerekir.
Sizin şehirler arası tüketiminiz 100 km'de 1,9 lt fazla görünüyor. Bu fark ;
ya sizin sürüş alışkanlıklarınızdan
ya da aracınızın yakıt tüketimini etkileyecek parçalarından kaynaklanıyordur.
Yakıt tüketiminizi fabrika verilerine çekmeniz için bu iki sebep üzerinde durmanız gerekmektedir.
Saygılar.

arkadaşlar merhaba lpg konusunda dertli vede tecrübeliyimdir bilgilerimi sizlerle paylaşmak istedim 1995 v6 2.0 vitara m var polonya malı kıtı takılı aldım 4-5 yerde ayar yaptırmaya kalktım bir tek polonyaya gitmedigim kaldı sistemi o şekliyle kabullenip kullanıyorum ,olmuyor bu iş at jokey uyumu gibi birsey ,otonun kendi beynindeki enjektorleri acma kapama süreleri vardır .örnek vermek gerekirse bir alman arabasında bu sure 15-25 milisaniye gibi bir süredir bu süre icinde enjektörler adeta toz misalı benzini püskürtürler vitarada durum cok farklı.6milisaniye( örnek vermek gerekirse püskürtmüyor kedi gibi kalın işiyor)otomatik kalibrasyon ayarı denen bir ayar vardır buda su demektir bir bilgisayar ile sizin oto nun beynine girilip enjektor acma sürelerinin bir kopyasını bılgısayara atar ve sonra mısal aracınızın süresi 22 saniye cıktı benzın de lpg kıtının markasına gore kendı suresini hesaplar markaya göre degişmekte fakat yaklaşık benzin süresinin 3-5 katıdır yeni yaptıgı hesaplamaya göre lpg kıtının beynıne sizin araca uygun özel programı atar ve arac bu programla gaz enjektörlerini acar kapar sorunsuzca vede performanslı olarak calışır. bendeki kit 10 mili saniyenin altındaki programları okuyup kopyasını cıkarabilicek kadar akıllı bır progarama sahip olmadıgından aracın beyni vals calıyor lpg nin ki ciftetelli oynayınca kel alaka bi durum 136bg lik arac kalkış ve hızlanmada 50bg gibi oluyor uzun yolda pek bişi fark etmiyor şehiriçi kahrediyor.araclarımız 95 oktan benzine göre ayarlıdır memleketimizin düşük oktanlı benzinlerine uyum saglamaktadır lpg gelin ce o 100 oktandır performans kaybı diye bişi yoktur egervarsa bu yazılım sorunudur en basta ustalık da gerekıyor + markada saglam olması gerekiyor.lpg nin motora soguk geldi gibi bazı kulaktan dolma laflar vardır programda yapan kişinin parmaklarına kalmış bi olaydır istedigi derecede ki gazı otoya yollar ortalaması 60-70 derecedir.vitara + tüm japon otolarının ortak bir sorunu vardır elektırik sistemleri terstir tetikleme - dendir tüm otolarda + dandır lpg ci aracı ayarlamı beceremiyince hemen adres gösterir senin otonun beynin de bi sorun var bir beyinci ye göster yaptır bize ögle gel ki biz yapalım yanı . beyinciye gidersiniz abi benim beyne bi baksana agrızalı imiş kim söyledi lpg ci adamın cevabı cok komik ben bu lpg cilerden bıktım başından savmak için hepşi bana yolluyor benzinde bir derdin varsa çöziyim yoksa lpg işini lpg cin le çözicen güle güle diyor ..........yeni lpg taktırıcak akadaşların dikkatine otomatik kalibrasyon yapabilrceksen buyur tak ollmazza sökersin diye bir anlaşma yapsinlar......işin ekonomik boyutuna gelince hesap sudur %30 kar edersiniz tüketimde ..100 ytl benzinle gittiginiz yere ,70ytl lpg ile gidersiniz. benim arac katolog verilerine göre 13 benim kulanımımda ise14 l yakıyor benzinde yaklaşık 450 lpg de 300 cıvarı tuketıyor bunuda yuvarlak bı hesapla örneklemek gerekiyorsa km de ,50krş yakan bi arac senede 20 000 km yaparsa senede 10 000 ytl benzin tüketir lpg ye gecmekle senede 3000 ytl gibi tasarrufunuz olur lpg ve benzin fiyat orantısı degişmezzse hesap budur ..cok daha fazla kar edeceginizi iddaa eden %40-50 gibi lpg ci lere denk gelirseniz 2 şık var 1 uzak durmak 2 yazılı cizili noterli vs. li antlaşma yapmaktır hepiniz hoşcakalın saygılar

Oguzbey sizin baya bir agzınız yanmış bu işten..
Benim Vitara 2000 JLX 1600 aldıgım hafta LPG taktık Yerli vs VOLTRAN marka..Sıralı sis. 2 Yıl oldu performas çok iyi yakıt çok iyi sorun kesinlikle yok, servisleri sorunsuz. şekilde devam ediyorum.
2 Yılda bir kez filitre degiştidim. Enjektörleride kendileri bakım sırasında ücretsiz degiştirdiler.
Yani bahsettiginiz sorunları yaşamadım. Sizinkisi işkence gibi olmuş biraz.
Geçmiş olsun..

teşekkür ederim hakan bey
mesajımı yolladıgımda benzin istasyonun dan gecmemiştim bugün gectim %9 civari lpg ye zam gelmiş 2,01 olmuş senelik %30 3000 ytl diye bir örnek vermiştim o şu an 2700 ytl ye indi
avrupa ülkeleri lpg dogayı daha az kirletigi icin destekliyorlar kit ücretini üstleniyor yakıt fiyatını düşük tutuyor arac vergisinde lpgli ise avantajlar saglıyor vs..vs. bizde ise dizele benzine tüm petrol ürünlerine degilde sadece lpg ye zam yapılması nın nedeni mantıklı bir acıklaması olabilirmi.. hepimize gecmiş olsun ..en fazla %10 az gezeriz büyüklerimizin gönlü olsun..hepiniz hoşcakalın saygılar .

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,113
Kayıtlı Üye Sayımız
167,018
Kaydolan Son Üyemiz
spac emice

Çevrimiçi üyeler