2002 Discovery Seri 2'ye Teyp Montajı Sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Defender Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,502

Defender

Land Rover Discovery Series II TD5
Yer
İstanbul & Erenköy
Merhaba,

Öncelikle 2002 Model Discovery seri 2 Aracım var. Aracı yeni aldım ama içindeki ses sistemi default yani fabrika. Açıkçası hoşuma gitmedi ve değiştirmeyi aklıma koydum bu gece. Biraz araştırdım teyplere sistemlere falan bakındım. (Doğanın seslerini müzikle harmanlama olayı ) ;D

Beğendiğim ise "PIONEER DEH-2120UB USB/AUX/CD-R/ CD-RW/ MP3/ WMA/ WAV" Modeli oldu. ;)

Sorum şu olacak, böyle bir teybi standart disco 2 ye montajı sorun çıkarırmı? Göğüsü sökmek gerekirmi? Maliyetli olurmu? Dert çıkarırmı? Daha önce yapan arkadaşların bilgi ve tecrübelerinden yararlanmak isterim.
???

Etiketler
Ynt: 2002 Discovery Seri 2'ye Teyp Montajı Sorunu

Aracınızda HArman Kardon tarafından tasarımı yapılmış bir müzik sistemi bulunmaktadır.
Anfi + Alpnie Head unit + Alpine MP3 Changer + 12 kolon + 6. ve 7. koltukta bağımsız iki farklı kumanda ve müzik dinleme sistemi....

Bu sistemin head unit'ini istediğiniz teyp ile değiştirebilirsiniz. Alpine ünitenin ön yüzünde bulunan çizik şeklinde boşluktan uygun anahtar sokulduğunda teyp dışarı gelir ve orada normal boyutta DIN teyp boşluğu kalır. Sadece direksiyon kumandası için özel bir ınterphase gerekecektir.

Çıkan teyp, amerika spec mi? yoksa Avrupa Spec mi? Radyo istasyonlarının tümünü çekiyor ise ben ilgilenebilirim.

Selamlar,

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim, daha teyp çıkmadı ancak dediğiniz kadar detaylı bir teyp göremedim ben ön göğüste..Foto da eklersem eğer:

Belki fotodan yola çıkarak siz anlarsınız birşeylerden :smiley:

Tamam standart Alpine Unit... Aslında teknolojisi geçmiş zamana dayalı, yoksa kaliteli bir cihaz.
Modern bir teyp sığar. Merak etmeyin.
Çıkanı da ben değerlendirebilirim. Konuşalım özelden.

Ynt: 2002 Discovery Seri 2'ye Teyp montajı sorunu

Hakkı Bey,

Serdar'ın da dediği gibi, işe önce varolan teyp ünitesini sökerek başlayın. arkasındaki konnektörlere bakın. hangi standartta ise, (ISO ya da BMW pin olabilir) alacağınız cd çaların da konnektörlerinin aynı standartta olması işinizi kolaylaştırır. yine de tam olarak çözmeyebilir. fabrika çıkışlı ses sistemleri araç üreticisinin isteği doğrultusunda şekillendirilir. o nedenle, takacağınız cd çalar üçüncü sıra koltukları desteklemeyebilir. direksiyon düğmelerini halletmek nispeten daha kolay, ara çeviriciler var... eğer alacağınız cihazda direksiyon kontrol desteği yoksa, düğmeleri de kaybedebilirsiniz.

ben kendi teybimi söküp, LR marka CD çalar takmıştım. Ne yazık ki, yeni cihazın bass çıkışı yok. onu düzeltmek için araya anfi ve ayırıcı takacağım.

bende discoverym deki orjinal teybi söktürüp yeni birşey taktırdım, oyle durduguna bakma orjinal teybi çok rahak çıkıyor kızaklı. sadece yeni teybi taktığında altta 2 parmağa yakın boş alan kalıyor onun içinde teyp firmalarının yada land rover servislerinin ufak aparatları var kapak gibi onunla kapatabiliyorsun. ayrıca discovery lerdeki hoparlör sistemi aslında baya iyi onları değiştirmene değmeyebilir.

tek kötü tarafı yeni taktırdığım teybi direksiyon kumandasından kontrol edemiyorum.
:smiley:

Bir haftadır yoktum baya şey kaçırmışım forumda,

Aracın içeriden çekilmiş resmi yukarıda fakat siz direksyondan kontrollü bir teyp sisteminden bahsediyorsunuz anlayamadım? Normalde bu araçta öyle birşey göremedim de?

Bahsettiğiniz ufak kapatıcı aparatları bulmak kolay mı?

Teybinizi söküp LR marka teyp taktırdığınızı bunun da bass çıkışı olmadığı için sorun yaşattığını söylemişsiniz, Bahsettiğiniz konnektörlerde bu özelliği aramalımıyım? Bazı oto tunning servisleri var burada araç içine müzik sistemi yerleştiriyorlar. Onların eline bıraksam aracı nasıl olur fikriniz nedir?

Tüm yorumlar için teşekkür ederim bu arada geç olsa da :smiley:

Bass konusunu mutlaka hallederiz. ben kabloları direkt taktığımda bass çıkışının aynı yerde olmadığını gördüğüm için ellemeden bıraktım. dediğiniz gibi, basit bir ses ekipmanı ustasına götürsem, eminim birkaç dakikada hallederler.

Ben şimdiye kadar 3 LR kullandım hepsindede direksiyonun sağında teyp uzaktan kumandası vardı . model aksesuarına göre dğeişiyorsa bilmiyorum

edaghan' Alıntı:
Bass konusunu mutlaka hallederiz. ben kabloları direkt taktığımda bass çıkışının aynı yerde olmadığını gördüğüm için ellemeden bıraktım. dediğiniz gibi, basit bir ses ekipmanı ustasına götürsem, eminim birkaç dakikada hallederler.

Engin bey, değişimi mutlaka deneyimli ellerde yapacağımdan emin olabilirsiniz. Çok teşekkür ederim.

Tempus' Alıntı:
Ben şimdiye kadar 3 LR kullandım hepsindede direksiyonun sağında teyp uzaktan kumandası vardı . model aksesuarına göre dğeişiyorsa bilmiyorum

Çok ilginç benim aracın fotosuna baktınızmı? Şu ana kadar kullandıklarınızdaki gibi mi? Merak ediyorum çünkü detayı bilemiyorum. Saygılar

fotografa baktım benim discoverym ile renkler hariç aynı iç görüntüsü. kullanırken direksiyona baktığınızda direksiyon göbeğinin bir tarafında sabit hızla gitme ayar düğmeleri, diğer tarafdada müzik sesi vs ayar düğmeleri var. sizde yoksa belki satış paketi olarak sizinkisi aksesuarsız paket filan olabilir.

herkese merhaba,
bu konunun üzerinden çok geçmiş galiba ama başka alakasız bir yere yazmaktansa buraya yazmıyı tercih ettim umarım bir cevap veren olur.
gümrükten 2003 td5 disco2 satın aldım, aracın kaporta işleri devam ettiği için daha hiç kontak vurup (araç 4 yıldır yatoyormuş haliye akü falan da boşalmış) çalıştırmadım ama burada soracağım konu ise araçta harman kardon müzik sistemi var ve ön konsolda ise orijinal Land rover navigasyon var ama gümrükten almış olmanın azizliği olarak da (sadece bu çıktığı için de halime şükrediyorum) sağ koltuk altında olması gereken cd changer yok :smiley:

buraya uygun cd changer ı nasıl tespit edebilirim ya da kimlere sorabilirim, aslında biriyle konuştum çıkma ama 1 yıl garantili olarak 500 tl'ye verebileceğini söyledi bu fiyat nasıldır?
Ayrıca aynı kişi dedi ki kontağı açtığında bu navigasyon sistemi sana şifre soracak (kataloğunda da aynı şeyi söylüyor) onu da kırabilirim dedi ama bunu başka bir yerden öğrenme şansım yok mu?
Bir diğer söylediği şeyde bu navigasyon sadece avrupada çalışır Türkiyede çalışmaz bir bilenin fikri?
Şimdiden teşekkürler.
Şimd

Navigasyon DVD'sinde Türkiye haritası varsa, çalışır. Güncel versiyon harita bakmanızda fayda var.

CD Changer konusunda en ucuz seçenek ebay.co.uk. sıfırı çok paradır.

edaghan' Alıntı:
Navigasyon DVD'sinde Türkiye haritası varsa, çalışır. Güncel versiyon harita bakmanızda fayda var.

CD Changer konusunda en ucuz seçenek ebay.co.uk. sıfırı çok paradır.

ebayda buluyorum ama bulduğumun düzgün çalışıp çalışmayacağından emin değilim daha önemlisi farklı farklı modelleri ve soketleri var uyarmı uymazmı emin olamıyorum.
güncel versiyon harita için nerelere bakabilirim fikriniz var mı?

CD changer'ların yeni versiyonlarından alıp da takabilirsiniz, lakin kablo çevirici kullanmak gerekecektir. İşin ustası bir ses ekipmanı satıcısı / montajcısı ile konuşmanız gerekebilir. var olan bağlantıdaki uçları inceleyip gerekirse el yapımı bir bağlantı hazırlayabilirler. Elinizdeki navigasyon cihazı MP3 okuyorsa, o şekilde kullanmanız sanırım en ucuz çözüm olacak.

yeni versiyon harita konusunda bir bilgim yok maalesef. LR UK websitesinde help center'ın kontakt bilgileri olacaktı. onlara yazmayı deneyebilirsiniz.

selam
o cd changer lara vereceğin para ile çok daha iyi bir mp3 okuyan,dvd okuyan bir teyp alıp takarsın
:smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,028
Kayıtlı Üye Sayımız
166,771
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR