2003 L200 de Ses Sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan L200Crewcab Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,535

L200Crewcab

Ana Kamp
merhaba.
uzun sürdir 2003 model 4x4 l200ümde 60 kilometre saatte giderken ritmik bir gümleme sesi gelmesi sonucu arabayı bir makiniste bıraktım. ses 55 ve 65 kilometreler arası. onlar haricinde ses yok.
makinist yaptığı icelemelerde sesi tam olarak tespit edememekle birlikte, kardan milinin transfer kutusuna girdiği yerdeki sabit rulmanın ( burada buş deniyor ) ( teknik adını bilmiyorum, ingilizcesi BEARING BUSH ) aşınmış olduğuna kanaat getirdi.

neyse parçayı söktü, mitsubishi servisine gidip o parçayı sorduğum zaman, yedek parça olarak o sabit rulmanın üretilmediğini öğrendim.
bunun üzerine makinist, tornadan aynı parçayı yaptırarak, eskisini çıkarıp yerine o yaptırdığı parçayı koydu.

ses geçmemekle birlikte, makinistin iddiasına göre, o sabit rulman aşınmamış olmalı, ve aşındığına göre kardan milinde balans problemi var.

bilemiyorum..
çıkardığı parçada dediği gibi bir miktar aşınma var. ama koyduğu yeni parça, kardannın milinin transfer kutusuna girdiği kısmı aşındırmasından da çekiniyorum açıkçası.

ne yapmalıyım sizce? doğru mu yaptık yanlış mı...
parçanın resmini gönderebilirim.

teşekkür ederim.

Etiketler

Ynt: 2003 L200 de Ses Sorunu

aynı sorun bendede var 2004 model benım arac.ben sanayıye gıttıgımde bana o sesın km telınden yaptıgını soyledıler km telının degısmesı lazımmıs

eger problem sızın yazıgınız parca ıse sonuc aldıgınızda mutlaka bılgılendırırsenız sevınırım

evet arkadaşlar kamyonetimi servisten aldım.

yetkili serviste yapılan incelemelerde sesin kısmen diferansiyelden, kısmen de vites kutusundan geldiği anlaşıldı. sesin sebebi bu organlardaki dişlilerin yıpranmasıymış. ses dışında başka bir soruna neden olmaz, bir soruna neden olursa diferansiyel 350 euro ve vites kutusu da 350 euro'ymuş ( işçilik hariç ) . tabi bu parçalar ikinci el. iyi durumda hurdaya çıkan araçlardan alınmış parçalar.

bizim sorunumuza gelince, transfer kutusunun, bizim makinistin açtığı kısmı tekrar açıp sıvı contalamışlar, yaptığı sabit rulmanı çıkarmaya gerek görmemişler, heralde muntazam.
ayrıca fren yağını da değiştirip frenleri ayarlamışlar. kilometre göstergesi de göstermiyordu onu da tamir etmişler. bir de periyodik servis yaptırdım.

144 eurosu işçilik olmak üzere 275 euro verdim.

bundan sonra yetkili servisten başka hiçbir yere kamyonetimi vermem. bu da bana ders olsun Allah'a şükür ki ucuz atlattık. arkadaşlar bence siz de ne idüğü belirsiz, şunun bunun övdüğü ustalara arabanızı ellettirmeyin.

tabi ilk mesajımda anlatmadığım, arka rulman değişme hikayemiz de var aynı olayın içinde, arka rulmanı preste söküp takarken, arka frenlerin bulunduğu teneke parçayı eğmiş adam. onu da ses gelmeyecek şekilde düzeltmişler, fakat tabii yine birkaç santim arkada kaldı, bir soruna neden olmaz dediler.

L200Crewcab' Alıntı:
evet arkadaşlar kamyonetimi servisten aldım.

yetkili serviste yapılan incelemelerde sesin kısmen diferansiyelden, kısmen de vites kutusundan geldiği anlaşıldı. sesin sebebi bu organlardaki dişlilerin yıpranmasıymış. ses dışında başka bir soruna neden olmaz, bir soruna neden olursa diferansiyel 350 euro ve vites kutusu da 350 euro'ymuş ( işçilik hariç ) . tabi bu parçalar ikinci el. iyi durumda hurdaya çıkan araçlardan alınmış parçalar.

bizim sorunumuza gelince, transfer kutusunun, bizim makinistin açtığı kısmı tekrar açıp sıvı contalamışlar, yaptığı sabit rulmanı çıkarmaya gerek görmemişler, heralde muntazam.
ayrıca fren yağını da değiştirip frenleri ayarlamışlar. kilometre göstergesi de göstermiyordu onu da tamir etmişler. bir de periyodik servis yaptırdım.

problemı cozdugunuze sevındım kulagımıza kupe olsun
144 eurosu işçilik olmak üzere 275 euro verdim.

bundan sonra yetkili servisten başka hiçbir yere kamyonetimi vermem. bu da bana ders olsun Allah'a şükür ki ucuz atlattık. arkadaşlar bence siz de ne idüğü belirsiz, şunun bunun övdüğü ustalara arabanızı ellettirmeyin.

tabi ilk mesajımda anlatmadığım, arka rulman değişme hikayemiz de var aynı olayın içinde, arka rulmanı preste söküp takarken, arka frenlerin bulunduğu teneke parçayı eğmiş adam. onu da ses gelmeyecek şekilde düzeltmişler, fakat tabii yine birkaç santim arkada kaldı, bir soruna neden olmaz dediler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,838
Kayıtlı Üye Sayımız
166,940
Kaydolan Son Üyemiz
acelyakaratas

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR