2003 Model 2.7 Cherokee Alırken Nelere Dikkat Etmeliyim?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kakyol Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 84
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 55,311
Ynt: 2003 Model 2.7 Cherokee Alırken Nelere Dikkat Etmeliyim?

2004 GC , WJ model kodunun olgunlaşmış halidir. Daha önceki hatalar düzeltilerek bu yılda daha sorunsuz bir arac üretilebilmiştir. Bu tabii ki her marka araç içinde geçerli birşey, model olgunlaştıkça daha güzelleşiyor... Bende 2004 model yılı olması taraftarıyım, overland yada limited olabilir.
km konusunda kendimi tekrarlıyayım, aracın temiz ve özenli kullanılmış olması daha önemli. Ayrıca aracın çok fazla el değiştirmemiş olmasına dikkat ederdim ben.
Servis kayıtları tutuluyorsa artı olurdu.
106.000 kmde araç sahibi olarak, 200.000 kmye (benim için 5 yıllık kullanım ) gidilecek 100.000 kmde periyodik bakım dışında, turbo'yu değiştirmem gerekebilir, mutlaka lastikler yenilenecek, frenler yenilenecek ( sonuçta 2 tonun üzerinde bir aracı durdurmak için kullanıyoruz ) aklıma da ekstra bir şey gelmiyor. Yani siz kötü, hor, kullanıp düzensiz bakım yapmazsanız, normal şartlarda harcıyacağınız para 3 aşağı 5 yukarı belli diye düşünüyorum. Örneğin kaliteli yakıt alıp, mazot filtresini düzenli bir şekilde yenilerseniz, enjektörler için 1.000.000 km kullanımlardan bahsediliyor bazı forumlarda.

----------------------------------------------------------------------------------

sahibinden.com da 1994 GC kilerin fiyatlarını inceledim ( 4.0, 5.2, 5.9 lt ) 12.000.- / 22.000.- arası fiyat talepleri var.
1999 GC 4.7 ler için 24.000.- / 36.000.- arası fiyat talepleri var.
2004 GC 4.7 ler için 40.000.- / 55.000.- arası fiyat talepleri var.

en düşük fiyattan gidersek her 5 yılda bir araca verilen anaparanın yaklaşık %50 sini kaybettiğimizi görüyoruz. Bu kaybın yanında aracın bakımına harcanacak tutar çok cuzi kalır.

yani siz bugün 50.000.- tl'ye bir araç alacaksınız ve 5 yıl sonra 25.000.-TL ye satacaksınız zaten 25.000.-TL zarar var; bunun yanında MTV'ye 5 yıl için 10.000.- TL; kasko için 10.000.-TL, veriyorsak lütfen araca yapılacak masrafları bir daha düşünelim ,100.000 bakımında 2.000.- TL yada 3.000.- TL harcasan dahi diğer giderlerin yanında bu devede kulak..... Bakım ücreti en düşük harcama kalemi...

1 yıllık kullanım gideri ( 20.000 km için )

MTV 2.000.-
KASKO 2.000.-
MAZOT 6.000.-
YIPRANIM 5.000.-

SERVİS 2.000.- bilmem kendimi ifade edebiliyormuyum ? ( Buradan ayrıca şunu anlıyoruz; aracın aylık bütçemize toplam yükü 1.500.- TL )

Syg.

Etiketler

sonuç itibariyle yapılması gereken masraflar var her araçta olduğu gibi kimi araçlara göre az kimilerine göre çok ama sonuçta gcden bahsediyoruz benzinli yada dizel önemli olan verdiği güven konfor güç sıfır araclara dünyanın parasını vermektense 1999 wj 4.7 tercih ettim çok memnunum vergisi hariç tüm masrafları benzinde dahil olmak üzere vergiden düşüyorum eger böyle imkanınız varsa zaten hiç düşünmeyim derim pişman olmazsınız.GC ayrıcalıktır 150.000 euroluk Q7 nin gidemediği yollarda bile 35.000 tl lik gc gider işte fark bu bence!!!!!

wj bu fiyata binilebilecek en konforlu araçlardan biri...hatta bırıncısı güç konfor prestij....hepsi bir arada evramında dedıgı gıbı sadece sorun vergı..km meselesıne gelınce tabı herseyden once bakım cok onemlı benım aracım 230.000km de ama aldıgım kısı aracı hıc uzmemıs ayrıca yaklasık 180.000km sını uzun yolda yapmış kutahya ıstanbul arası..ve tum bakımlarıda sekmeksızın gunu gunune yapılmıs.kısaca eger bir wj v8 duzgun bır kullanıcının elındeyse ve arac a bakım yapılıyorsa 450.000 gormesı ıcten bıle degıl....

benim gcde 180.000de 99model jeep yani 10 yaşında hala taş gibi sadece yükseltme istiyor 2" kadar oda keyfi

bu arada arac amortısorunden mıdır nedır zamnla wj ler oturma yapıyormu?benım wj bana ozellıkle cok yere yakın gelıyor bır marpıyer ver hepten alcalmıs duruyor gozume...

2002 ve sonrası daha diri duruyor çünkü amortisörlerde ve yaylarda iyileştirme yapılmış daha iyi druyorlar yani jeep gibi jeep bize ise cözüm yükseltme yapmak düşüyor

son 3-4 konusma WJ lerin benzinli olanlari ile ilgili bu km diesel icinde gecerlimi acaba :smiley: bugune dek hic diesel kullanmadigim icin bilemiyorum ama kulaktan dolma bilgilerle diesel motorlarin daha az km yaptigi ve daha narin olduklari

arkadaşlarıma aynen katılıyorum. Jeep GC binilebilecek en iyi arazi aracıdır. çakma jiplere sözüm yok ama bende bir GC fanatiğiyim galiba...

sahibinden.com a bir göz atın GC WJ 2.7CRD 150.000-250.000 km arası yol yapmış 41 araç var. rekor 280.000 km.
E270CDI ( aynı motor ve şanzumanı kullanıyor ); 300.000 - 350.000 km arası 5 , 200.000 - 300.000 km arası 11, 150.000 - 200.000 arası 35 araç var.
E270CDI en fazla 350.000 km yapmış örneğini göreceksiniz.

ve bunlar sadece sahibinden com da satışta olanlar.

yurt dışında 400.000 km üzerinde olanlarını biliyorum.

dizel motorlar daha iyi bakılmak isterler bu doğru ancak iyi bakılırlarsa en az benzinli motor kadar hizmet verirler.
4.7 V8 motor 390nm tork üretirken, 2.7 dizel 400nm tork üretiyor. yani dizel motor daha büyük güçlere maruz kalıyor, bu bile tek başına neden iyi bir bakım istediğini anlatmıyormu ?

Bence GC olsunda, benzinli olsun, LPG li olsun, dizel olsun fark etmez.
Tabii benzinlinin kükremesini dinlemek ayrı bir zevk, hele ZJ 5.9 bambaşka...

siz km.yi çok kafanıza takmayın derim. ben temiz kullanılmış ve bakımı düzenli bir şekilde yapılmış olduğunu bildiğim 200.000 kmde 4.7 olsun 2.7 olsun bir WJ yi gözüm kapalı alırım.

GCWJ04CRD' Alıntı:
arkadaşlarıma aynen katılıyorum. Jeep GC binilebilecek en iyi arazi aracıdır. çakma jiplere sözüm yok ama bende bir GC fanatiğiyim galiba...

sahibinden.com a bir göz atın GC WJ 2.7CRD 150.000-250.000 km arası yol yapmış 41 araç var. rekor 280.000 km.
E270CDI ( aynı motor ve şanzumanı kullanıyor ); 300.000 - 350.000 km arası 5 , 200.000 - 300.000 km arası 11, 150.000 - 200.000 arası 35 araç var.
E270CDI en fazla 350.000 km yapmış örneğini göreceksiniz.

ve bunlar sadece sahibinden com da satışta olanlar.

yurt dışında 400.000 km üzerinde olanlarını biliyorum.

dizel motorlar daha iyi bakılmak isterler bu doğru ancak iyi bakılırlarsa en az benzinli motor kadar hizmet verirler.
4.7 V8 motor 390nm tork üretirken, 2.7 dizel 400nm tork üretiyor. yani dizel motor daha büyük güçlere maruz kalıyor, bu bile tek başına neden iyi bir bakım istediğini anlatmıyormu ?

Bence GC olsunda, benzinli olsun, LPG li olsun, dizel olsun fark etmez.
Tabii benzinlinin kükremesini dinlemek ayrı bir zevk, hele ZJ 5.9 bambaşka...

siz km.yi çok kafanıza takmayın derim. ben temiz kullanılmış ve bakımı düzenli bir şekilde yapılmış olduğunu bildiğim 200.000 kmde 4.7 olsun 2.7 olsun bir WJ yi gözüm kapalı alırım.

Bahsettiğiniz konulara aynen katılıyorum. Özellikle dizel motorların bakımlarının kesinlikle atlanmadan yapılması gerekliliği açıklamanız çok net.

bu işten anlamayan biri olarak sizlere cok tesekkur ederim hem dogru bilgilere ulasiyorum hemde bilmedigim bir arac icin gozumun onundeki sis dagiliyor fakat anlamadigim bir konuda bu araclarinda stabil bi piyasasi olmadigi herkez o kadar degisken rakamlar istiyor ki anlayamiyorum 2004 model 150bin km de bir arac 21500€ yazarken ayni emsali bir arac arac 63500TL yazabiliyor bu araclarin gercek degeri nedir misal 2004 overland 2.7 CRD 150bin km de bi arac icin ne deger bicmemiz gerek yada satıcıya ne kadar teklif etmek gerek fikirleriniz nedir ?

ozman yapmam gereken mümkün olabildiğince iyi kullanıldığına ve bakıldığına inandığım ,az kullanıcılı az el değiştirmiş bir wj bulmak .

teşekkürler..

aynen oyle valla bende haril haril 2004 overland WJ ariyorum

21.500 uro fiyat belki aciliyetten talep ediliyordur. ayrıca o araç overland değil , limited. overland'de en ucuz 56.500.- fiyat görüyorum.
fiyat temizlik ve ekstraya göre değişebilir. mesela benim aracımda opsiyon olarak navigasyon var.

peki rakam olarak 2003 model ler daha makul rakamlarda 2003 overland aldigimda gorsellik disinda (tampon sis farlari vs )baska eksikleri varmidir 2004 overland le arasinda mesela tagmur sensoru far sensoru varmi 2003 lerde acaba yada buna benzer ne gibi eksiklikler olacaktir aracimda 2003 overland alirsam

ön görünümdeki görsellik dışında bir fark olduğunu zannetmiyorum

tekrar tesekkur ederim sn GCWJ04CRD size ozelden bir mesaj atmistim gormedginizi varsayarak hatırlatmak istedim iyi gunler dilerim

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,085
Kayıtlı Üye Sayımız
166,828
Kaydolan Son Üyemiz
XOFA

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR