2004 2.0 Grand Vitara'ya Hangi Marka Lpg ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan evrese74 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,011

evrese74

Ana Kamp
merhaba 2004 grand vitara zavolli marka lpg kiti taktırmayı düşünüyorum bu konuda bilgisi olan varsa ve lpg ile 100 km. de ne yaktığı konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim saygılarımla

Etiketler

Ynt: 2004 2.0 Grand Vitara'ya Hangi Marka Lpg ?..

Aynı aracın 99 modeline bir yıl önce Atiker marka LPG montajı yaptırdım. 24.000 km yaptım oldukçada memnunum. Markadan ziyade montajın önemli olduğu konusundaki fikirlere değer verdim. Şimdilik bir sorunum yok umarımda olmaz.

Aşağıda başlık ve linkini verdiğim konu yardımcı olabilir...

Sıralı LPG Sistemlerinde Hangi Markayı Önerirsiniz?

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=19353.0

Sayın Apaydın,

inanın hiç bişey anlamadım yazdıgınızdan kusura bakmayın şimdi sizce lpg mi ekonomik yoksa benzinmi?
Ayrıca 100 km de 10 lıtre benzın tuketen bır arac 100 kmde nasıl 12 lıtre lpg yakar??
ve 100 kmde 1 lıtre benzın yakıyor demıssınız sıralı sıstemde sadece radyator ısınana kadar benzın yakar arac sonra su sıcaklıgı lpg yi sıvı hale getırebılecek ısıya ulasınca otomatık olarak gaza gecer ve sız aracı stop edene kadar yada gaz bıtene kadar seyahat edersınız bırdahada benzıne gecmez.Dıyelım durdunuz radyator suyu asırı sogumadıkca tekrar calıstırdıgınızda benzınle calısır ama hemen lpg ye gecer bu durumdada her 100 kmde 1 lt benzın yakmamıs olursunuz..
ayrıca ben mılano kullanıyorum fılıtresı 15 tl fılıtre bedelı 10000 km olmadı daha taktıralı zaten 2 adette yedek verıyorlar 30000 km rahatım.
1998 suzukı vıtara V6 2.0 kullanıyorum şehir içi 230 kurus yakıyor ş dısı 190 200 kr arası değişiyor lpg de ve uzun yola hep 2 kopek en az 2 kısı olarak çıkıyorum 120 160 km suratle gıdıyorum klıma açık mecburen yaz sıcagında ayrıca şehir içindede sert kullanırım ve maşallah yakıt konusundada çok memnunum...

Bence lpg ekonomik fakat abartıldığı kadar değil.
100 Km'de 10 lt benzin yakan aracın 12 lt lpg yakacağını lpg kiti ithalatçı ve montajcıları söylüyor.
Araç her 100 km'de 1 lt benzin yakar demedim. Araç genelde şehir içi kısa mesafelerde kullanılıyorsa motor ısınana kadar tükettiği benzin yaz kış ortalaması alınırsa ve aracın yaptığı km'ye bölünürse yaklaşık 100 km'de 1 lt tüketmiş gibi olur dedim.

kendi kullanımımdan ornek verıyorum
benzinle km de 400 410 kuruş yakıyor ş içi
lpg de 230 kuruş yakıyor
daha ne yapsın bundan daha azı olmaz bence hem 6 silindir 2000 motor sesi dinle rampalarda tıkanmasın hemde 150 kurus yaksın demek olmaz bence
milanodan çok memnunum takan serviste arkadaslarda 10 numara en ufak bır problem yasamadım daha umarım kımsede yasamaz.
Şiddetle tavsıye ederım hem temiz hem çevreci hemde ekonomik bir yakıt

Sıralı sistem Lpg'lerin %50 civarında, düz sistemin %40-45 yakıt tasarrufu sağladığı kanıtlanmıştır ve doğa dostu bir yakıttır.

Mustafa abi ,

Kesinlikle haklısın %50 tasarruf var ve doga dostu ayrıca yuksek motor araclarda bayılma yapmıyor.
saygılarımla

evrese74' Alıntı:
merhaba 2004 grand vitara zavolli marka lpg kiti taktırmayı düşünüyorum bu konuda bilgisi olan varsa ve lpg ile 100 km. de ne yaktığı konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim saygılarımla
Merhaba,
Ben binek otomobilimde PRINS-VSI marka LPG kiti kullanıyorum. EĞER yaşadığınız yerde PRINS-VSI veya TELEFELEX-GFI markanın yetklili servisleri varsa bu 2 markayı da şiddetle öneririm. Bu 2 marka LPG dönüşümü dendiğinde -güneş balçıkla sıvanmaz- dünyanın en kaliteli markalarıdır. Diğer marklardan biraz daha pahalıdırlar ve yetkili montaj servislerini belirlerken kılı kırk yardıklarından, ne yaık ki her yerde yetklili montaj servisleri de yoktur. Konu LPG dönüşümü olunca marka kadar, montajın kalitesi-işçiliği de çok önemlidir. Yakın çevrenizde bu 2 markanın montaj servisini bulamaz veya bulup da servis kalitesi güven vermez ise, 3. sırada BRC düşünebilirsiniz.

LPG ile 100km'de ne kadar yakıt tüketildiği sorunuza gelirsek: Bezin tüketim değerinizden %10-20 kadar daha fazla LPG tüketeceğinizi göz önüne alınız. Bu değer en fazla + %20 olmalıdır. Benzine göre %20'den daha fazla bir LPG tüketimi ile karşılaşılırsa ya LPG ECU (beyin) ayarlarında veya LPG kitin montajında bir sorun var demektir.

Hollanda DODGE, CHRYSELER ve JEEP (Grand Cherokee)'nin 1990'dan beri araçlarında LPG sistemi olarak PRINS-VSI tercih ettikleri ve 2002-2004 arasında 350 aracına PRINS-VSI takıldığını bildiren referans mektubu:
Okumak için BURAYA veya resmin üzerine TIKLAYINIZ !

Bu da TOYOTA'nın araçlarında LPG sistemi olarak PRINS-VSI'i tercih ettiğini ve Polonya'da yüzlerce değişik TOYOTA modeline, AYRICA amiral gemisi olan
TOYOTA Land Cruiser'ın düzinelercesine PRINS-VSI takıldığını bildiren referans mektubu:
Okumak için BURAYA veya resmin üzerine TIKLAYIN !

NOT: Kendi halinde bir PRINS-VSI kullanıcısı olarak, sadece paylaşmak ve dikkatinize sunmak istedim [&:]

kesinlikle tartarini derim...
pahalı ama bir ay sonra helal olsun diyosun..
okcan dönüşüm , yusuf cinal size yardımcı olacaktır.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Kayıtlı Üye Sayımız
166,829
Kaydolan Son Üyemiz
Lukes

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR