Ynt: 2004 2.0 Grand Vitara'ya Hangi Marka Lpg ?..
evrese74' Alıntı:
merhaba 2004 grand vitara zavolli marka lpg kiti taktırmayı düşünüyorum bu konuda bilgisi olan varsa ve lpg ile 100 km. de ne yaktığı konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim saygılarımla
Merhaba,
Ben binek otomobilimde PRINS-VSI marka LPG kiti kullanıyorum. EĞER yaşadığınız yerde PRINS-VSI veya TELEFELEX-GFI markanın yetklili servisleri varsa bu 2 markayı da şiddetle öneririm. Bu 2 marka LPG dönüşümü dendiğinde -güneş balçıkla sıvanmaz- dünyanın en kaliteli markalarıdır. Diğer marklardan biraz daha pahalıdırlar ve yetkili montaj servislerini belirlerken kılı kırk yardıklarından, ne yaık ki her yerde yetklili montaj servisleri de yoktur. Konu LPG dönüşümü olunca marka kadar, montajın kalitesi-işçiliği de çok önemlidir. Yakın çevrenizde bu 2 markanın montaj servisini bulamaz veya bulup da servis kalitesi güven vermez ise, 3. sırada BRC düşünebilirsiniz.
LPG ile 100km'de ne kadar yakıt tüketildiği sorunuza gelirsek: Bezin tüketim değerinizden %10-20 kadar daha fazla LPG tüketeceğinizi göz önüne alınız. Bu değer en fazla + %20 olmalıdır. Benzine göre %20'den daha fazla bir LPG tüketimi ile karşılaşılırsa ya LPG ECU (beyin) ayarlarında veya LPG kitin montajında bir sorun var demektir.
Hollanda
DODGE, CHRYSELER ve JEEP (Grand Cherokee)'nin 1990'dan beri araçlarında LPG sistemi olarak
PRINS-VSI tercih ettikleri ve 2002-2004 arasında 350 aracına PRINS-VSI takıldığını bildiren referans mektubu:
Okumak için BURAYA veya resmin üzerine TIKLAYINIZ !
Bu da
TOYOTA'nın araçlarında LPG sistemi olarak PRINS-VSI'i tercih ettiğini ve Polonya'da yüzlerce değişik
TOYOTA modeline, AYRICA amiral gemisi olan
TOYOTA Land Cruiser'ın düzinelercesine
PRINS-VSI takıldığını bildiren referans mektubu:
Okumak için BURAYA veya resmin üzerine TIKLAYIN !
NOT: Kendi halinde bir PRINS-VSI kullanıcısı olarak, sadece paylaşmak ve dikkatinize sunmak istedim [&:]