2004 Freelander TD4 Tiptronik te Debriyaj Baskı Balatası Varmı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan malicas Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,770

malicas

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar,

Uzun zamandır kullandığım Terrano 2 yi satarak kendime 2004 model Freelander TD4 aldım sonunda.
Araçtan gayet memnunum şimdilik fakat öğrenmek istedim bir şey var, bu araç bildiğiniz gibi tiptronik vites hem manuel kullanabiliyoruz hemde otomatik bildiğim kadarı ile otomatik vites araçlarda debriyaj baskı balatası yok fakat tiptronik araçlarda bazılar debriyaj baskı balatası var diyor kimiside yok diyor. En doğru bilgiyi bu aracı kullanan kişilerden öğrenirim diye düşündüm o nedenle sizlere sormak istiyorum bu aracın debriyaj baskı balatası var mıdır yok mudur? Varsa eğer bitip bitmediğini nasıl anlayabilirim?

Herkese teşekkürler...

Etiketler
Ynt: 2004 Freelander TD4 Tiptronik te Debriyaj Baskı Balatası Varmı?

Merhaba,içiniz rahat olsun.Aracınız 5 ileri vites jatco (japan) Otomatik şanzımana sahiptir.Tüm otomatik araçlarda olduğu gibi sizin aracınızda da debriyaj baskı balatası bulunmaz.Tiptronik ise otomatik şanzımanın sunmuş olduğu bir özellik olup balata ile ilgisi bulunmamaktadır.

Merhaba,
Vermiş olduğunuz bilgi için çok teşekkür ederim.

Saygılar...

Tekrar merhaba,
Otomatik şanzımanlarla ilgili ufak bir sorum daha olacak anlayan arkadaşlara, ben bu güne kadar hiç otomatik araç sahibi olmadın bu nedenle problemlerinin teşhisi konusunda çok bir bilgim yok. Bu nedenle sizlere danışmak istiyorum;

Aracımın vites değiştirmesinde bir problem yok gayet sarsıntısız, şanzımandan da gelen bir uğultu yada gürültü yok, herhangi bir hata uyarısıda yok ekranda öncelikle belirteyim, ama dikkatimi çeken bir nokta var örneğin 2000 devirle giderken yolda 4. yada 5.viteste gaza yüklendiğim de araç biraz geç cevap veriyor hızlanması gaz pedalına bastığım an olmuyor. manuel vitesli araçlarda gaza yüklendiğiniz anda araç tepki verir tepki vermez ve devir yükseldiği halde araç hızlanmazsa debriyaj kaçırıyor denir ve yeni baskı balata istediği ortaya çıkar. Şimdi aynı şey sanki otomatik şanzımanlı bu araçta meydana geliyor sanki, ama gaza yüklendikten 1-2 saniye sonra araç hemen topluyor kendini ve fırlıyor.
Acaba bu araç için bu yaşadığım normal mi yoksa şanzıman da bir problem mi var acaba? İnternet te araştırmaya çalıştım ama tam bu problemi anlatan bir yazı bulamadım.
Bu konu hakkında fikirleri olan arkadaşların yorumlarını almak isterim.

Aracım 2004 model FL TD4 Dizel-Tiptronik

Hepinize sevgiler saygılar.....

Teşekkürler...

Bence bahsettiğiniz durum daha çok turbonun devreye girmesindeki gecikmeden (turbo lag) kaynaklanıyor. Alt devirlerde gaza ilk yüklendiğinizde turbo yeterli basında ulaşıncaya kadar araç isteksiz davranıyor. Ben de aynı durumu farkediyorum. Bunu önlemek için bildiğiniz gibi daha yeni araçlarda değişken geometrili turbo ya da alt ve üst devirlerde ayrı ayrı iş görecek çift turbo uygulamaları mevcut. Bizim için belki chip tuning bir çözüm olabilir.
Bir de aracınızın yaşına göre mazot pompasını değiştirmeyi unutmayın. Ben bu değişiklikten sonra aracın sürüş karakterinin ciddi olarak değiştiğini hissettim. Tavsiye ederim.

Sayın wildboy,
Bahsettikleriniz çok mantıklı geldi hiç bu açıdan düşünmemiştim. Birazda bu konuda araştırma yapalım bakalım.
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler.
Başka fikri olan arkadaşların yorumlarını da bekliyoruz.

Saygılar...

araç zaten 2000d/d de ve üzeri giderken artık turbo devrededir bence, ilk kalkışta olsaydı gecikme olabiliyor
bazı otomatiklerde gaza hızlı basınca veya kökleyince sizin hızlanmak istediğinizi anlayıp vitesi küçültüp devri artırıyor,böylece araç daha çabuk gaza tepki veriyor
otomatik vitesli araç manual vitesli gibi direk kavrama olmadığı için geç tepki vermekte,ben vw,volvo s60 deneyimlerim oldu onlarda da sizin anlattığınıza benzer karakter var,kick down yaparsanız canavar gibi atılıyorlar
bana normal gibi geldi,bence otomatikvites sürüş tarzı yaratmanız lazım

Merhaba arkadaşlar,
Sizin dediğiniz gibi normal bir durum sanırım şuan yaşadığım,
Artık böyle düşünüyorum çünkü dün akşam otomatik araçlarla çok haşır neşir bir abimi oturttum aracımın şoför koltuğuna ve biraz test etmesini istedim, ve onun yorumuna göre her şey yolundaymış bir sıkıntı hissetmediğini söyledi. Sanırım ben çok alışmışım manuel araçlara otomatik vites biraz hantal kaldı onların yanında :smiley: Buna da alışıcaz.
Bu arada unc arkadaşım senin dediğin gibi aracın gazına çok yüklenince düşük devirde hemen vites düşürüp şahlanıyor araç. ama bu pek bana göre değil mecbur kalmadıkça bu tarz ani çıkışlar motoru zorlayacak hareketler yapmayı pek sevmiyorum.
Birde mazot pompası ile ilgili aracı aldığım kişiden temin ettiğim servis kayıtlarına göre 12bin km önce revizyon dan geçmiş. Zannediyorum ki yaşadığım şey bununla alakalı değil. tamamen manuel vitese çok alışmakla ilgili...
Teşekkürler...

bende ilk manual den otomatik vitese geçince sürüş ve algılamam değişmişti ,ama şimdi alıştım,ona göre davranıyorum,yeni tarz yaratın demem odur
motor vitesi küçültmeyle zorlanmaz,zaten araçlarda koruma var,şanzımana zarar gelecek bir devir veya duruma geçmiyor,korumacı davranıyor,belli bir devri aşarsa vitesi kendisi atıyor zaten,tabiki gerekmedikçe sakin ve uygun tempoda kullanmak her zaman iyidir

bende herdaim manuel vites taraftarıydım taki otomatik şanzımanlı bir aracım olanakadar,artık manuel vitesli araç almam.Benim aracım sizinkine oranla daha eski bir şanzımna sahip 97 model ford scorpio kalkışta diğer araçlar gibi seri değil ama gazı kökleyince uçuyor,şanzımanı s sürüşüne ve aracı benzinne alıp ilk kalkışta gazı köklediğimde manuel şanzımanlıların hiçbiri yetişemiyor lakin böyle sürüş iyimidir aracı yorarmı diye kendime sormadım değil,daha sonra aracın el kitabına göz attım,motor bölümünde aracı tam güçle kullanamadığım yani motor gücünün bir kısmını kendini korumak için ayırmış olduğunu öğrendim.Zaten redline a hiç gelmiyor gaz kökleme yaptığında 6000 e gelirce hemen vites atıyor, ben bu işi artık sadece araç sollamalarda aracın gücü yetmediğinde yapıyorum mantıken düşündüğünde yüksek devirde araç sürmek motoru yorar manuel viteslerde bu böyle heralde otomatiklerdede öyledir diye düşünüyorum.

landscape' Alıntı:
Merhaba,içiniz rahat olsun.Aracınız 5 ileri vites jatco (japan) Otomatik şanzımana sahiptir.Tüm otomatik araçlarda olduğu gibi sizin aracınızda da debriyaj baskı balatası bulunmaz.Tiptronik ise otomatik şanzımanın sunmuş olduğu bir özellik olup balata ile ilgisi bulunmamaktadır.
Merhabalar peki bu jatco şanzıman freelander ile uyumlu çalışıyormu? malum dizel ve otomatik herhangi bir sorun çıkarma olasılığı nekadar? doğru kullanılırsa şanzıman sorun çıkarmadan kaç km gider? bilgilendirirseniz sevinirim aracımı değiştirmeyi düşünüyorum td4 freelander aklımda olan bir model yalnız bu triptronik vites ve dizel motor kombinasyonunun uyumunu merak ediyorum selamlar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Kayıtlı Üye Sayımız
166,831
Kaydolan Son Üyemiz
RoseSpreader

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR