2005 Freelander Kalorifer Kazani Su Sesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ünlü Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,130
Ü

ünlü

Ziyaretçi
Arkadaşlar arabayı calistirinca direksiyonun alttan şıkır şıkır şu sesi geliyor. Kalorifer kazanı hava yapıyor dediler. Arabayi kullanirkende nehir gibi sirildiyor.Ilk de bir usta havasını almıştı. Kalorifer muslugundan su akitip denedim ama geçmedi. Nerden almam lazım havayi

Etiketler
kalorifer
Ynt: 2005 Freelander Kalorifer Kazani Su Sesi

O kalorifer arabanin sogutma sistemine bagli. Icinde hava varsa bu karsiniza su sesinden daha ciddi bir problem olarak geri gelebilir, dogru durust arastirilmasi lazim.

Ne sorun çıkarabilir mesela?

Hava kabarciklari bikir biryerde bir balon olur, o balon gider termostatin altina oturuverir, termostat calismaz, motor hararet yapar. Illa olur mu? kesin degil, ama ihtimal dahilinde.

Tahliye muslugundan akittim epey Su. ama çalışırken geldi yine ses.

Yakın zamanda antifriz değiştirmediyseniz ve usta bu işlem sırasında sistemin havasını almayı unutmadıysa -ki çok acemi değilse herhalde böyle birşeyi ihmal etmemiştir - o kabarcıkların soğutma sisteminde bulunmasının mutlaka bir sebebi vardır. Tahminen soğutma suyuna egzoz gazı karışıyordur, bu da yine tahminen motorda bir problem olduğu içindir. O problem de büyük bir olasılıkla motor contası diye tabir edilen levhadaki bir çatlaktır. O çatlak ta ilerde zaten kendi başına bile bir hararet sebebi olabilir.

Hadi bu böyle değil kalorifer kazanı başka biryerden hava alıyor diyelim, sonuç çok fark etmez, soğutma sisteminde hava varsa bu problem çözülmediği sürece o arabanın motorunun günleri sayılıdır.

Antifirizi sürekli takviye ediyorum. Öyle hiç komple su bosaltilip havası alınmadı. Yada ben görmedim.
Kazanda delik olabilir. Çünki havalandirmadan koku geliyordu. Geçen yıl radyatör tikayici sıvı koydum. Epey düzeldi gibi

Doğrudur belki kazan çatlaktır, ama öyle ya da böyle bu problemin çözülmesi lazım.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,038
Kayıtlı Üye Sayımız
166,785
Kaydolan Son Üyemiz
Tbrk

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR