2005 Honda CR-V Vs. 2008 Suzuki Grand Vitara 5K 2.0

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan wiiizzzz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,367

wiiizzzz

Yeni Üye
Arkadaşlar merhabalar. Siteyi araştırdım ancak bu konuda bir bilgi bulamadım. 2005 model Honda CR-V 2.0 LPG li aracım var. aracımdan da gayet memnunum. Ancak şeytan aklıma girdi ve ufak bir araştırmayla 2008 model Suzuki Grand Vitara 5K 2.0 Benzin+LPG araçlara bakmaya başladım ve gerçekten hoşuma gitti. Siz ustaların tavsiyelerini alarak acaba 2005 CR-V mi satıp vitarayı mı alsam yoksa arabamı kullanmaya devam mı etsem? Kıymetli görüşlerinizi merakla bekliyorum...

Etiketler

Ynt: 2005 Honda CR-V Vs. 2008 Suzuki Grand Vitara 5K 2.0

wiiizzzz' Alıntı:
Arkadaşlar merhabalar. Siteyi araştırdım ancak bu konuda bir bilgi bulamadım. 2005 model Honda CR-V 2.0 LPG li aracım var. aracımdan da gayet memnunum. Ancak şeytan aklıma girdi ve ufak bir araştırmayla 2008 model Suzuki Grand Vitara 5K 2.0 Benzin+LPG araçlara bakmaya başladım ve gerçekten hoşuma gitti. Siz ustaların tavsiyelerini alarak acaba 2005 CR-V mi satıp vitarayı mı alsam yoksa arabamı kullanmaya devam mı etsem? Kıymetli görüşlerinizi merakla bekliyorum...
selamlar
bu tamamıyla sizin aractan ne beklediğinizle ilgili bir konu. daha çok arazi mi yoksa asfalt ağırlıkta mı kullanılacak ?
eğer arazi performansı daha yüksek olsun diyorsanız kesinlikle g.vitara derim ben hatta en son kasa değilde eski kasalardan...tabi birde bütçe müsait mi ona göre bakmak gerekir olaya
saygılar...

valla üstadım acıkcası çoğunlukla sehir içinde kullanılacak, senede 2-3 kere de yaylaya çıkacak bir araba. Konfor ve güvenlik ön planda. Off-road yapmayı düşünmüyorum. Bütçe açısından da herhangi bir sıkıntı yok. Tek sıkıntı cr-v 'yi ararmıyım onu düşünüyorum....

valla üstadım acıkcası çoğunlukla sehir içinde kullanılacak, senede 2-3 kere de yaylaya çıkacak bir araba. Konfor ve güvenlik ön planda. Off-road yapmayı düşünmüyorum. Bütçe açısından da herhangi bir sıkıntı yok. Tek sıkıntı cr-v 'yi ararmıyım onu düşünüyorum....

Arar mısınız aramaz mısınız bilemem ama araç değiştirme ihtiyacı varmış gibi gelmedi açıkçası.

amacım model yükseltmek. dediğim gibi sonradan piman olmak istemiyorum.

suzukim var, ama honda iyi araba
bu şekilde bir kullanım için
değiştirmenize gerek yok bence

Peki neye gere gerek yok? Performansimi kotu yoksa yakitimi fazla konforumu kotu kriter nedir tercih etmemenizde?

Peki neye gere gerek yok? Performansimi kotu yoksa yakitimi fazla konforumu kotu kriter nedir tercih etmemenizde?

Vitara alanlar (genelde eski kasa tercih ederler) modifiye edip offroad için kullanıyorlar. Aynı imkanı honda'da bulamazsınız. Yani vitara alacaksanız tercih sebebi modifiye etmektir. Öyle bir amacınız yoksa gerek te yoktur. Ha yeni 2.0 motorlu vitaralarda (ve eski kasa 1.6 da) honda crv'den farklı olarak düşük devir (low range - arazi vitesi) var. O da dağda bayırda dolaşıp aşırı dik yerleri çıkmaya çalışanlar için. Offroad yapma niyetiniz yoksa şöyle sırf gezinti olsun diye dağda bayırda dolaşsanız bile düşük devire de aslında gerek yok, ben bugün rav4 le şöyle yoldan bir çıkıp arazide dolanayım dedim, aşırı dik yerler hariç lazım olmadı. Normal birinci vitesle aracı zorlamadan çıkamadığım tek yer çimen ve aşırı dik bir yerdi. Zorlasam ne olurdu bilmiyorum, yokuşun dikliği zaten göz korkuturyordu ben araçtan önce pes ettim, burayı çıkmaya çalışırken kazara aracı devirmeyelim diye. Dolayısı ile crv ile de dağda bayırda gezinti yapabilirsiniz, ama fazla çamurlu yerlere girerseniz ihtiyaç duyulunca otomatik devreye giden 4x4 sistemi sorun yaratabilir. Düşük devir olmasa bile en azından Rav4 gibi sürekli 4x4 olsa idi o konuda daha iyi olurdu (Bunu denemek isterseniz Ankara polatlı'da bir gün gordion müzsini ziyaret edin, yolun devamı ayaşa gidiyor. Orda araba kullanılabilecek taşlıksız engebeli araziler var). Honda'nın 4x4 konusundaki yaklaşımı pek arazi odaklı değil ve tür araçlar içinde en asfalt odaklı olanlardan biri. Ben konfor arıyorum arazi ile işim olmaz diyorsanız zaten doğru araca sahipsiniz.Tabi asıl amaç model yükseltmekse siz bilirsiniz o keyfi bir karar.

Ustadim, detayli aciklaman icin tesekkur ederim. Bugun vitarayi surme firsatim oldu. Otomatik 4 vites olmasindan dolayi devamli vites buyutup kucultme yapti. Iceriyede cok ses almakta. Kesinlikle haklisin arabam sehir ici icin mukemmel. Mesaj atanlara tesekkurler..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR