2005 İstanbul - Katmandu yol hikayesinin foto görselleri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan korbaba Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,989

korbaba

Ana Kamp
Web
www.yolbizibekler.com
Merhabalar,
2005 yılında İstanbul'dan Katmandu'ya motosikletle yapmış olduğumuz yol hikayesininin foto görsellerini buradan izleyebilirsiniz;

[http://www.youtube.com/watch?v=wRZ3rNiQaD4]

[http://www.youtube.com/watch?v=0urpJnyIpDg]

Etiketler

Ynt: 2005 İstanbul - Katmandu yol hikayesinin foto görselleri

Koray selam,gölcük te canlı dinleyemedik fırsat olmadı ama seneye afrika kampını beklemeyelim, bir ara detayları öğrenelim. ;)

Muhteşem bir yolculuk ve görsel şölen harikaydı.... Benimde kafamdaki mevcut rotaydı, sayenizde gitmiş kadar oldum. Gezmeyi ve macerayı seven her ruha selamlar :D murat

Koray Bey selamlar,
Aynı güzergahı birgün bende gerçekleştirmek istiyorum, öncelikli tercihim Land rover discovery ile olmazsa motorsiklet ile sizden ricam mümkün ise; gezinizin gerçekleştiği toplam gün sayısı ve maliyeti hakkında bilgi verebilir misiniz?
teşekkürler iyi günler murat

Teşekkürler arkadaşlar,
Murat bey, istanbul - katmandu 9000km. Biz 20 günde katmanduya vardık. Bir hafta da Nepal'de kaldıktan sonra motorları kargoladık kendimiz de uçakla geri döndük. Hediyelik ve turistik ve yolda harcadıklarım yeme içme benzin dahil toplam 1000$, katmandu istanbul arası motor kargo 1150$. Kat-Delhi ondan sonra Delhi-İst. uçak maliyetlerini hatırlayamadım. Lakin toplam 3000-3500 $ gibi maliyeti çıkıyor vizeleri de dahil edersek. Karadan geri dönseydik çok daha düşük olabilirdi maliyet lakin izinlerimiz yoktu o kadar. Yalnız şunu söylemeliyim yolda harcamalar komik derecede az, herşey çok uygun (yeme içme benzin konaklama)

Buraya kadar gayet uygun bir maliyet çıkıyor bu çapta bir maceranın. Lakin bununla da bitmedi. Triptik bizden 10000$ korkunç bir para istemişti o zamanlar ! Bu para motorların teminatı içinmiş geri geldiğimizde alacakmışız, gelgelelim bu parayı toparlamak güçtü ve İtiraz ettik. Çok pişkin bir şekilde o zaman gidemezsiniz siz de kim oluyorsunuz gibi laflar etmeye başladılar. Neyseki pes etmeyip borç morç edip giriştik bu işe.. Şimdi ise bu rakamlar çok makul seviyelere düştü zira gidenler çığ gibi çoğaldı.

Size şimdiden hayırlı yolculuklar dilerim. İnanın hayatımda çok yol yaptım ama hiçbiri bu kadar keyifli ve heyecanlı değildi. Müthis bir macera, tüm dostlara tavsiye ederim. Yolunuz açık, maceranız eksik olmasın 8)

Koray Bey çok ama çok teşekkür ederim, hep düşünüyordum maliyet vs diye sizin gibi tecrübe etmiş birisinden bunları duymak iyi geldi :D valla cesaretlendim şimdi ;D
Sitenizden de okuyorum maceralarınızı, sizinde maceralarınız ve yolunuz hep açık olsun. murat

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,053
Kayıtlı Üye Sayımız
166,796
Kaydolan Son Üyemiz
SemihK

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR